heldag
2011-04-30 / 11:07:39 / Dagens ridpass

Var i stallet från morgonen till kvällen igår, och jösses vad jag har bränt mig. Har fått solexem också tror jag.. Somnade på marken utanför stalldörren, haha! Åkte hem en snabbis vid fyra och åt och bytte om, sen åkte jag och Martina tillbaka till stallet för att åka till ridhuset med Liptus. Martina red honom, gud så skönt det var att bara titta på, var helt slut i huvudet. Liptus var lite stel och hängig i handen till en början, men släppte och blev jättefin mot slutet efter lite bommar!
På kvällen kom Robin hem, och det var inte speciellt svårt att övertala honom att åka och äta på Max, mums!

Bild och film på Martina och Liptus igår (bilderna är tagna med min mobil, så färgerna blev lite suddiga och Liptus verkar ha fått ny färg!)
Micaela

Longering
2011-04-28 / 21:25:37 / Dagens ridpass

Idag har jag longerat Liptus. Trodde skon skulle ha åkt av, så hade planerat att tömköra, men den satt kvar. Därför ville jag inte göra nåt egentligen, utan tog ner honom på ridbanan så han fick trava av sig lite spring i benen bara. Såg när jag kikade på skon att jag nog var lite drama queen igår, den satt inte alls speciellt snett, bara en cm utanför hoven ungefär. Kände och klämde och den tryckte inte någonstans, och det var inga lösa sömmar någonstans heller. Har även tagit lite bilder idag som jag kan bjuda på. Liptus var pigg som sjutton, ställde upp ett pyttehinder på banan som han travade över nån gång bara, han tog i som sjutton, haha! Måste åka till ridhuset och hoppa lite snart.

Efter att vi sprungit av oss lite så åt Liptus gräs, gräset i hagen duger tydligen inte? Mycket godare utanför. Sen släppte jag ut honom i hagen. Hovslagaren som jag pratat med tidigare idag, skulle komma imorgonbitti, självklart så går det inte att sko Liptus pga hans bakhovar han är så rädd om. Behöver droga honom med veterinär, men ska försöka mig på att ge Domosedan vet , men självklart fanns det inte inne på något apotek. Så det blir skoning på måndag. Det jag skulle komma till är att jag har världens bästa hovslagare, som ringde och frågade hur det gick med skon, och gav mig tips på hur jag skulle göra för att få loss den. Och han sa även att jag måste lova att ringa honom under helgen (han jobbar inte helger) och säga till om jag inte fick loss skon, så skulle han komma förbi på en gång, för han "skulle ändå ut och åka motorcykel", snacka om bra service :). Trevlig är han också, och Liptus gillar honom!

Jag bestämde mig för att det gick bära eller brista, och tog in Liptus igen och började tråckla med skon. Kan säga att det är en sensation att jag ens får hålla i hans hov, vilket jag fick idag. Annars rycker han så fort han känner en hand på den, så man får kratsa när han själv håller upp den. Nu kunde jag stå och pilla, banka och slita i skon (och hoven) och han rörde inte en fena. Såg att han hade stenkoll på mig och vad jag pysslade med, men lät mig hållas. Det är en sån himla vinst för mig, så jag blev nästan rörd! För två år sedan, när det hände, fick jag inte ens borsta hans rumpa/bakben.
Jag fick loss skon, kan jag tillägga!
Micaela

sne sko
2011-04-28 / 21:13:18 / Dagens ridpass

Var ut med Liptus i skogen igår, red upp för berget och galopperade en hel del. Han var väldigt pigg och stark, drog sig neråt och var hård i munnen. Släppte efter efter lite galopp, är svårt att få honom helt mjuk med bara trav. Men när han fått galoppera lite blir han även mjuk i traven sen. Mycket sidvärts och sånt, och halvhalter och tempoväxlingar för att få honom att släppa efter i munnen lite och inte bara hänga i tyglarna. När vi kommit upp en bra bit på berget hör jag hur det smäller till i höger bak, hoppar av och ser att tåkappan på skön har gått av (??) och skon sitter fast i bara två sömmar som sitter bredvid varandra på högersidan. Går hela vägen ner med honom, vilket tog ett tag, men jag ville verkligen inte hoppa upp när skon satt sådär. Det var ganska stenigt i backen också, vilket inte var så populärt att gå på med halva hoven utan sko, men vi kom ner tillslut. Försökte få loss skon igår kväll, när vi kom tillbaka. Men den satt som berget, och det är svårt att göra nåt öht med hans bakhovar, eftersom han blivit slagen av en hovslagare förut, och väldigt ogärna lyfter hovarna. Man får skynda sig att kratsa ur dom i farten, för det går inte att stå och hålla för länge, då drar han upp benet skithögt och sparkar till. Jag lät skon sitta kvar under natten, och hoppades på att den skulle åka av i hagen.
Micaela

stress
2011-04-28 / 10:54:33 / Allmänt

Har varit på körskolan svintidigt varje dag nu, och ska även dit imorgon. Det flyter på bra, men jag har verkligen inte tid att skriva här märker jag, men har kommit på att det går ju faktiskt att mobilblogga! Nu är jag hemma en sväng efter körningen, ska städa, slänga i mig mat sen åka och luncha hästarna. Direkt efter det blir det hästföreläsningar hela eftermiddagen. Pust, men det är bara att köra så är allt klart sen.
Micaela

Vrak
2011-04-27 / 13:28:46 / Allmänt

Känner mig som ett vrak idag, somnade sent och gick upp jättetidigt. Hade körlektion 7.30-8.10, sen riskettan 8.30-12.30. Sen flängde jag runt på stan och letade klänning, vilket jag hittade, och skor som jag också hittade! Och efter som Johanna fick en liten tjej igår kväll, så var jag ju tvungen att köpa bebispresent också! :D Nu längtar jag tills hon kan komma hem och ta med sig lilltjejen till stallet och mysa :).
Nu ska jag äta lite mat, och andas lite sen blir det moppetur till stallet med Martina.
Martina igår på väg hem från stallet, med supersnygga hjälmen!

Micaela

ridtur i regnet
2011-04-26 / 18:41:48 / Dagens ridpass

Moppeturen gick bra, höll på att köra in i en refug på vägen hem, men klarade mig. Kallt som fan var det dock!
Var ut på en tur i skogen med Liptus. Efter att ha skrittat fram länge, så travade vi upp en bit för berget. Han var lite steppig och rädd för några cyklister, körde lite skänkelvikningar, öppnor och slutor. Efter ett tag blev han någorlunda med på noterna. Gjorde några fattningar, hade inte lika mycket krav på honom i galoppen då han gått på halvfart i några dagar, dock är jag stenhård med att fattningarna ska vara utan slarv, som vanligt. Han fick rulla på i galopp, med några byten, ett tag upp för backen. Sen red jag honom på en vändplan ett tag, för att få igenom formen i traven. Blev riktigt fin tillslut, saktade av sen skrittade vi ner igen, genom skogen den här gången. Märks att det var länge sedan han gick på små stigar, har mest vart på grusvägar nu, så det var lite snubbligt. Måste ut och köra lite off road tror jag! Duktig häst iaf!
Liptus efter ridturen idag

Micaela

Invigt Ducastigbyglarna
2011-04-26 / 18:30:00 / Prylbögen

Idag har jag invigt mina Duca design. Är positivt överraskad över hur lätta dom är, väger knappt någonting! Däremot är de ganska "breda" där man har foten, vilket gör det ganska svårt att trampa ner hälen ordentligt. Speciellt om man, som jag, har en tendens till att dra upp den. Det kändes också att de inte flexade lite mycket som mina andra ledade stigbyglar, det är lite svaj i dom. Kände lite i knäna efter ett tag, kan ha berott på att jag hade mycket kortare läder än vanligt idag, återstår att se.
Färgen är inte ett dugg lik i verkligheten som den ser ut på bilderna. Den är mer brun i verkligheten, i nästan samma ton som den ljusaste delen på sadeln.
Micaela

Premiärtur på moppen
2011-04-26 / 12:10:10 / Allmänt

Gick upp sex imorse för att åka och ta ut hästarna innan jag skulle vara på körskolan kl. 7.30. Körningen gick väl helt okej, känns att jag är ringrostig. Ska ut och åka med Johanna i eftermiddag, sen blir det körlektion igen imorgon 7.30 och direkt efter det ska jag göra Riskettan, så är det ur världen.

Har precis vart och käkat på mc donalds med Robin, FYFAN vad jag fick ont i magen. Känns verkligen som jag ska behöva spy när som helst.. Ska försöka knipa ihop munnen, och brumma iväg till stallet på min fina, nya moppe. Blir premiärturen, kan bli intressant då jag aldrig kört förr! :P.
Micaela

Måndagkväll
2011-04-25 / 22:27:34 / Allmänt

Har fått upp poolen och börjat fylla den med vatten, tog väldans lång tid så vi får fortsätta fylla den imorgon. Blir awesome att ha en pool i stallet, nu blir det mysiga grillkvällar och bad med tjejerna :).
Har vart ut på en tur med Liptus i skogen idag, Martina och Robin följde också med för att bränna lite fett ;). Blev en rel. kort skrittur. Efter halva vägen bytte vi så Robin red sista biten, han var jätteduktig och gjorde volter och halter, dock var min hjälp alldeles för liten, vilket man ser på bilderna. Haha! Liptus skötte sig exemplariskt, lunkade på och lyssnade bra på honom fast han inte var fullt så tydlig :P.

Nu har vi ätit tacotallrik och kollat på Heroes, och ska ut och åka lite. Måste övningsköra lite inför körlektionen imorgon, känns som jag vill passa på att köra så mycket som möjligt emellan lektionerna så det går FORT att bli klar med körkortet nu. Vill helst vara klar innan juni, beroende på hur mycket lediga tider och sånt det finns.
Micaela

Pool
2011-04-25 / 14:38:36 / Allmänt

Nu har jag och Robin vart och köpt en pool till stallet. Duger inte med sjö och strand som vi har på gården, vi måste ju självklart ha en pool utanför stalldörren också. Haha, skämt åsido ;).

Hade en trevlig kväll igår hemma hos mamma och syrrorna, åt god mat och tårta. Nu har vi precis kommit hem från Grängesberg, ska hoppa i lite andra kläder sen åka till stallet och montera ihop poolen! Sen blir det en ridtur i skogen med Liptus och Robin.
Micaela

blöta hästar
2011-04-24 / 19:38:25 / Dagens ridpass

Har varit i stallet nästan hela dagen idag med Martina. Vi tvättade Glimt, tyvärr tog varmvattnet slut. Men det gick bra ändå, tillslut. Stackars Glimt :P. Sedan löshoppade vi Athos på banan, som var superduktig. Jäklar vad han hoppar lillponnyn, tar superfina språng och man börjar se tendenser till riktigt fin trav nu faktiskt när han inte är lika tjock längre. Så kul att se att det händer något!
Efter att Athos löshoppat fick Liptus också göra det. Han var pigg som sjutton. Eftersom vi har så liten bana så ställde vi ett hinder på varje långsida, så dom fick gå runt, runt. Liptus hoppade slarvigt, såg ut som en unghäst som bara kastade sig över och hoppades på att stå på benen efter hindret. Skärpte till sig någorlunda efter ett tag och fick till några fina språng. Vissa dagar måste man få bara busa lite också, haha. Hoppade "vattenmatta", annars var det två enkelhinder. Låg på ca 100-110 som högst. Blev svettig efteråt, solen låg rakt på banan. Så han fick sig också en dusch efteråt, tror det var uppskattat faktiskt, för han stod någorlunda stilla. Sen ut och rulla sig i leran direkt, såklart!
Nu ska jag åka till mamma och syrrorna med Robin och grilla och äta tårta. Mamma fyllde år i torsdags!
Micaela

Påsk
2011-04-24 / 19:32:14 / Allmänt

Påsken har bjudit på strålande väder, som säkert ingen missat, så jag har inte alls känt för att blogga. I helgen blev det tvådagars utgång, jag trodde jag var för gammal för sånt, men jag överlevde. Bland annat med Johanna och Millan som jag inte träffat på år och dar, Martina, Ia och massa andra. Har haft superkul =). Har även vart hos mamma och ätit påskmat igår, har som vanligt, blivit väääldigt mycket påskmat denna helg. Liptus har gått på halvfart. Longerade honom i fredags, gjorde mycket tempoväxlingar i traven. Även mycket övergångar skritt-trav. I Galoppen fick han rulla över ett litet hinder, sög tag i det och hoppade fint och noggrannt. Kom en cross åkandes så han höll på att skita på sig en gång, men sen brydde han sig inte. Duktig häst.

I lördags fick han vila, var ut en snabbis och gjorde iordning, var så fruktansvärt varmt så han fick vara.
Påskmat, cola och captain morgan i fredags på balkongen

Micaela

Robindag
2011-04-22 / 11:09:51 / Allmänt

Idag ska jag ha en hel Robindag, känns som han aldrig är hemma mer än på nätterna nu för tiden. Vi har börjat med att "råkat" ta sovmorgon, nu blir det mathandling, städning, hämta moppe, stallet och det kommer säkerligen dyka upp nåt mer som vanligt. Ha en bra dag!
Micaela

slöa pållar
2011-04-21 / 23:13:56 / Allmänt

Idag var alla hästar jättesega i hagen. Låg och vilade, kliade varandra överallt, och var allmänt jäsiga. Liptus fick gå ut på en promenad med Rosen idag, tror varken han eller jag orkade ut på en tur idag. Han stod och sov när jag borstade bort allt grus och damm på honom, han som i vanliga fall brukar studsa runt och leva rövare. Liptus har fått ny kompis idag med, har stått med Cadet förut, men då var Grace också i hagen. Nu är hon på semester, så då fick Liptus flytta in till Cadet igen. Och det verkar som om dom har blivit BFF´s ;).

Satt i solen utanför stallet med Johanna läääänge idag, åt mat, godis och försökte oss på att göra hennes matteprov. Gick väl sådär, haha. Ska försöka göra det senare ikväll när Robin kommer hem, hoppas han fattar lite mer. Jag och Johanna fattar ju uppenbarligen ingenting iaf :P.
Nu har jag iaf nyss lämnat in tentan, vilket känns superskönt. Fick besked om att duggan är godkänd nu också, så det känns ännu skönare! Ska vara ledig hela helgen nu har jag bestämt, utan att tänka på plugg. Sen blir det rivstart på tisdag, med körlektioner varje dag och plugg. Hej å hå, men snart sommar!
Var och hämtade lite grejer från Österbo hästgård idag med, bland annat beiga benlindor, orange BR t-shirt och mina DUCA stigbyglar :D. De var ännu snyggare i verkligheten än på bild! Ska ta bild på dem när jag fått på dem på sadeln, red ju inte idag, så orkade inte pyssla med det.

Bilder från idag





Har inte tänkt på det förut, men Athos och Jusse ser ju nästan likadana ut, svarta på halsen, huvudet och rumpan, och vitt däremellan!
Micaela



tenta
2011-04-21 / 12:14:24 / Allmänt

har suttit och skrivit tenta hela morgonen nu, känns sådär. Tror den är någorlunda klar, har lagt ner för stunden iaf. Har diskat och plockat lite tvätt istället, och förhoppningsvis blir det stallet snart. Så får jag fortsätta peta i den ikväll. Fick in kompletteringen till duggan igår natt iaf, vilket kändes väldigt skönt! Är alltid skönt att skriva duggan precis innan man börjar på tentan, så man har allting färskt i huvudet. Är lite jobbigt om man skriver duggan tidigt, sen väntar några veckor med tentan, för det är inte bara att hoppa in i boken och börja spåna på en gång, eftersom alla böcker är på engelska. Och det är inte "skolengelska" tyvärr :P.

Hade tänkt åka till ridhuset och hoppa idag, men vet inte hur det blir.. Har en sån här dag då jag absolut inte har lust att rida öht! Usch.. Martina kanske kan dressyra lite på honom istället. Hade tänkt åka till falu ridklubb och tävla på lördag, men tror jag lägger ner det. Är helt anti känner jag.. Vill bara vara hemma och äta påskmat hela helgen, och eventuellt åka dit och kika lite. Men har ingen lust att tävla. Det får nog bli en annan gång, om jag inte ångrar mig igen innan helgen, haha. Ikväll kommer Robin hem iaf, och imorgon ska vi hämta moppen som jag ska brumma runt på i några månader tills jag fått körkortet, kan bli väldigt intressant. Jag har aldrig kört moppe tidigare! Nu ska jag fortsätta med tvätten, återkommer väl med rapport ikväll om hur dagen sett ut :).
Malin och Liptus i avesta 26/3

Micaela

regn
2011-04-20 / 20:58:24 / Allmänt

Har haft en väldigt trevlig dag idag med Johanna och Madde, inte varje dag man får besök från storstan ;). Var ner på stan och letade present till Martina först, sen gick vi och kollade på glasögon till Johanna. Sen blev det MAX. Efter det åkte vi till stallet, och var ut på en tur med Liptus, Athos och Rosen. Självklart började det regna. Men men, det gick bra ändå. Liptus var sjukt pigg, och allmänt dryg. Skulle bara springa hela tiden, och drog sig åt höger. Gick emot som sjutton hela tiden, och blev rädd för en hund vilket resulterade i att han gick rakt in i Athos vagn, och fick blå färg över hela benet. Gick som vanligt efteråt iaf, och jag märkte ingen skillnad. Så det gick nog bra. Släppte efter tillslut, och blev väldigt mjuk.. Knäppa häst!

Nu måste jag fortsätta skriva klart duggakompletteringen. Måste få den klar idag, för imorgon ska tentan in. Så måste skriva klar den imorgonbitti, för att hinna åka till ridhuset och hoppa.. Skulle behöva göra en foderkomplettering också.. Hur fan hinner folk jobba heltid?!

Tog lite bilder och flmade en snutt idag, tyvärr var jag så puckad så jag vred mobilen, så filmen är på snedden. Var ändå inte speciellt spännande med en film från en uteritt, men men!
Johanna och Rosen

Madde och Athos

Jag, Liptus, Johanna och Rosen. (snodde denna bild från Maddes blogg).
Håller på och skrattar ihjäl mig åt Athos fina omkörning. Var jävligt svårt att filma med en hand medans man red, haha!

Micaela



Joggingtur med grabbarna
2011-04-19 / 23:45:00 / Allmänt

Var ut en sväng med Rosen och Johanna på Liptus på kvällen. Så skönt att kunna rida iväg vid kvart över åtta, och det fortfarande är ljust när man kommer tillbaka. Helt otroligt. Blev väldigt mycket trav, ställde inte så mycket krav på honom. Fick mest bara sträcka på benen, flyttade honom lite sidvärts och sånt bara, han ville gärna dra sig åt höger.. På vägen tillbaka visade han sina tjusiga framben igen i helt galna travökningar, fattar inte vart han har fått all rörelse ifrån. För mindre än ett år sedan var han en stelbent kråka (skämt åsido), nu har han fått sånt "schwung", om man jämför. Så himla roligt! :D Kan säkerligen bero på att han går sex dagar i veckan nu, för ett år sedan var det nog bara runt 4 dagar han gick. Han är en häst som behöver röra på sig varje dag egentligen, men en vilodag klämmer jag alltid in. Dock kan den vilodagen gå ut på att gå ut på en promenad i skogen i grimman ibland. Han mår inte bra om han blir ståendes två-tre dagar i veckan.
Micaela

nu jävlar!
2011-04-19 / 18:16:08 / Allmänt

Nu jävlar blir det körkort! Har fått nog på att inte ha det nu. Visste att den dagen skulle komma då det blev jävlar anamma, och nu har den gjort det. Har bokat in tio körlektioner på en gång nu, och även bokat riskettan. Har redan haft elva körlektioner, i höstas, så det borde gå någorlunda fort hoppas jag. Alla har tjatat hur länge som helst, men jag har inte haft någon motivation. Då är det ingen idé, det funkar bara att göra såna här grejer när man känner att man VILL.
Nu ska jag åka till stallet!
Micaela

Vår!
2011-04-19 / 12:25:32 / Prylbögen

Nu känns det verkligen som om sommaren snart är här, finns så mycket fina och våriga täcken överallt! Horze, som för övrigt har fraktfritt fram till 26 april, har täcken som jag blir sugen att smaka på. Ser ut som godis!
alla bilder från horze.se



Förresten! Följ min blogg med bloglovin

Micaela

T-shirtväder!
2011-04-18 / 21:51:07 / Allmänt

Idag har jag fått lite färg tror jag! Suttit i solen i stallet med trevligt sällskap, oslagbart :).
Var ut i skogen med Johanna och Rosen, körde Athos, i T-shirt! Helt sjukt skönt väder. Martina red Liptus en stund sen, men började må illa som sjutton, så vi löshoppade honom lite istället. Han brukar vilja springa bredvid och bara hoppa omkring, men han VILLE verkligen hoppa idag verkade det som, sprang inte förbi någonting och sög tag i hindren :). Hoppade väldigt fint, några språng på ett räcke bara. Upp till ca 1,00 tror jag att det var, så svårt att uppskatta höjder.
Märkte att det tydligen går att löslongera min häst också, haha! Han brukar mest bara springa och ställa sig i ett hörn av ridbanan när jag har honom lös, men idag sprang han runt mig på en volt, och betedde sig precis som om jag skulle ha haft en lina på honom. Jätteroligt! :)

Tack vare all sol har hagarna torkat upp jättefort, och det är SÅ skönt!
Förvirrad häst som inte riktigt fattade varför piloten hoppade av och slängde ner sig på marken :P

Athos rumpa, Rosen, Johanna och Amira.

Nakenfisar i hagen!

Martina och Liptus
Micaela


Måndag
2011-04-18 / 12:00:28 / Allmänt

Har nyss diskat så jag fick russinfingrar, kände att jag ville få det gjort innan jag tog tag i nåt annat idag. Har hunnit vara och handla med Robin också, så nu är det gjort. Idag blir det stallet med Johanna. Martina ska dressyra lite på Liptus på banan, kul :). Jag kanske ska passa på att jävlas lite med skitponnyn då, hoppas att det går att få fason på honom. Han är fruktansvärt kaxig.
Denna vecka, och nästa kommer nog bestå av ganska mycket plugg. Har två tentor som ska in, och fyra föresläsningar på totalt 12 timmar jag måste se. Herregud, känns att det var längesen jag gick i skolan. Sen kommer jag förmodligen ha en komplettering på en dugga att göra också, känner på mig det. Men har inte fått något besked än, och det är snart tre veckor sedan jag lämnade in den, suck.

Nej, nu måste jag laga mat. Återkommer med bilder från dagen ikväll :).
Martina och Liptus

Micaela

Duca
2011-04-17 / 22:27:39 / Prylbögen

Nu är jag på bra humör, har precis köpt dessa Duca Design stigbyglar! Jag vet att Johanna inte kommer prata med mig på flera veckor nu (haha), men jag tycker faktiskt att dom är snygga! Kan vara kul att ha något utstickande ibland som piffar till lite, blir lätt så tråkigt annars.

Lyckades få ihop foderuppgiften med hjälp av Johanna. Blev lite knöligt där ett tag med ett superblött hösilage, med supermycket energi. För att få en lagom energimängd fick man dra ner så mycket på grovfodret så det blev alldeles för lite "kilomässigt". Tror jag fick ihop det tillslut!
Har varit sugen på godis hela dagen, har försökt hålla mig faktiskt. Men efter att ha ätit två gånger, och fortfarande var sugen så ställde jag mig och gjorde chokladbollar. Är ganska smart att göra det faktiskt, för man slutar att vara sugen på godis bara efter två stycken, haha. Nu ska jag fortsätta kolla på filmen "Liar, Liar" på trean, sen kommer Robin hem och sover med mig nångång inatt :).
Micaela

Hoppning med för långa stigläder..
2011-04-17 / 15:27:03 / Allmänt

Kan bjuda på en film faktiskt, så här på söndagseftermiddan! Pigg häst! :)


Micaela

Skogstur i solen
2011-04-17 / 15:14:01 / Allmänt

Var ut i skogen med Rosen och Athos idag. Skrittur upp för berget, sen ner runt gamla sommarhagen. PIGG häst, som inte var riktigt nöjd med att bara skritta. Vilket han visade genom att bjuda på lite bockningar och bus, haha. Måste ut och galoppera av honom ordentligt i veckan tror jag. Tur han är snäll iaf, fast han knappt vet vart han ska göra av sig själv. Jag förstår inte hur han kan ha så mycket energi!

Hade en trevlig kväll igår när vi kom hem från Uppsala med Robins syster och kompis. Kortspel och charader, blandat med vin är oftast en bra kombination ;). Tror jag besparar er bilder denna gång faktiskt!
Nu ska jag ta tag i att göra mat åt mig, så jag inte dör. Sen kommer förhopnningsvis Johanna hit och hälsar på och hjälper mig med min "bestämma ts-halten i äckligt hösilage-uppgift". Kan bli spännande..
Micaela

Uppsala
2011-04-16 / 12:55:47 / Allmänt

Är riktigt seg idag,, huvudvärk och halsont. Är med Robin i Uppsala på jobb, rätt skönt att ligga i en husbil med lite böcker och Robins iPad. Går väldigt mycket snabbare att skriva med den, än med min mobil. Blir här till ca 18 sen åker vi till stallet på vägen hem och plockar in hästarna. Liptus får vila idag, det kan han behöva nu. Micaela

Trött
2011-04-15 / 20:08:29 / Dagens ridpass

Idag har jag vart sjukt trött hela dagen, fick undan diskberget iaf. Var ut på en tur med Johanna och Rosen idag, Liptus var skitstel i början, men släppte efter mot slutet och var jättefin. Mjukade upp honom med mycket öppnor och slutor, och han bjöd på riktigt trevliga travökningar idag, (han ville FORT hem till hagen och äta em-hö ;)).
Pigg och glad iaf!
Nu sitter jag och väntar på Robin som är påväg hem från jobbet, sen ska vi åka ut till stallet och ta in alla hästarna. Åka och handla, sen hem och laga mat. Blir en lugn fredagkväll i soffan.
Får luktar jättegott, kom Liptus på idag..

Micaela

Fredag
2011-04-15 / 10:44:26 / Allmänt

fredagsförmiddagen ska snart spenderas i köket, med att ta itu med diskberget som täcker inte bara diskbänken, utan även köksbordet och golvet. Hö Hö..! Så går det när man är bekväm (=slö) i några dagar. Ska ta itu med tvätten ikväll också har jag tänkt. Senare idag blir det stallet med Johanna, hoppas på en tur i skogen i finvädret.
Haft en väldigt trevlig pratstund med Malin nu på morgonen, vilket oftast spårar ur, med bögar och diverse, men vi har storartade planer inför Dalahoppet. Som innebär mord och dreggel. Kan bli intressant.

Nu ska jag ta itu med köket, kika igenom mina nya böcker, och sen hoppas jag att Johanna är klar i skolan så vi kan åka mot stallet!
Micaela

Kvällsmat på max
2011-04-14 / 21:06:06 / Prylbögen

Precis kommit hem från Max, ätit kvällsmat med Robin. Så skönt att slippa laga mat ibland. Har varit på turné till Konsum och hämtat paket, böcker, träns och benskydd till mig. Rakapparat till Robin.
Tyckte nosgrimman var fin, trots att jag egentligen avskyr smala nosgrimmor. Detta ska alltså användas som skitträns att ha ute i skogen, då jag börjar få lite panik eftersom mitt favoritträns håller på att bli rätt slitet..
Skydden blir bra att ha ute i geggan, bara att spola av, perfekt!
Nu ska jag se på Reine & Mimmi i fjällen med Robin =)
Micaela

Varm häst
2011-04-14 / 16:43:45 / Allmänt

Fixade iordning åt tre hästar på rekordtid idag, riktigt skönt att ha det gjort innan man går och sätter sig i solen och slappar till. Liptus skötte sig bra idag när Martina red, tror han blev lite ofokuserad och trött pga värmen, ovant att det är så varmt som det är idag, men gud så skönt det är! Nu hoppas jag på att våren är här på riktigt. Filmade lite med hennes kamera, få se om det kanske dyker upp nån film framöver. Beror på piloten ;). Har iaf tagit mig hem nu, Robin är i Hofors och håller nåt föredrag nr 2 idag, och jag hade tänkt tvätta. SJÄLVKLART har samma person som sist bokat upp hela tvättstugan resten av kvällen när jag hade tänkt tvätta, gjort det igen! Skitkul! Så jag går ner till Konsum och hämtar ut mina paket istället.
Micaela

Sol och mys i hagen
2011-04-14 / 11:19:58 / Allmänt

Fick nyss ett MMS av Martina
Liptus och Athos myser i hagen

Nu ska jag åka ut till stallet och ta av Liptus täcket, sen blir det dressyr på banan med andra Martina på ryggen :)
Micaela

Full fart
2011-04-13 / 20:58:19 / Allmänt

Blev en tripp till Borlänge med Johanna idag. Slog tidsrekord inne på Biltema, besökte Granngården i deras nya lokaler, glass på mcdonalds, och självfallet Aubiose. Jag var på jakt efter nya stigläder till hoppsadeln, vilket jag hittade. Så jag är väldigt nöjd :). Åkte även och hämtade grejor på Österbo hästgård, så nu har jag äntligen fått hem min tröja. Var på tiden!
Åkte direkt ut till stallet på vägen hem, vi tog en tur runt "kohagen" med grabbarna, med Madde och Cadet som sällskap. Trevligt! Skrittade nästan hela vägen, vilket blev drygt en timme. Liptus var mjuk, och PIGG. Gick bra iaf, han höll sig någorlunda på marken.

Nu ska jag invänta Robin, sen blir det onsdagsmys med tacotallrik, chips, dipp, cola och nya Harry Potterfilmen som ingen av oss har sett än! :)




Nya tröjan

Micaela

Onsdag
2011-04-13 / 10:17:04 / Allmänt

Igår tog jag och Robin en spontantripp till IKEA i Valbo. Hittade på en hel del saker faktiskt, bland annat en ny bokhylla till sovrummet, blommor, fina krukor, tavlor och förvaringsgrejer. Kul! :). Direkt efter IKEA var det "stallmöte" eftersom vi har blivit lite kort med folk pga, brutna ben, bebisar och utlandsresor. Men det löste sig rätt bra tror jag. Longerade Liptus efteråt, och det är nog bara tur att jag överlevde. Han var helt galen, bockade och sparkade och var helt jävla galen. Flög ben åt både höger och vänster. Han fick springa av sig riktigt ordentligt iaf. Hoppas han är lite lugnare idag när jag ska tillbaka i eftermiddag och rida.
Nu ska jag knåpa ihop ett nytt schema till stallet, och täckesinfo till Liptus.
Filmbild

Micaela

Bergsget
2011-04-12 / 11:37:25 / Allmänt

Blev inte så mycket med föreläsningarna igår, tittade i en halvtimme, men det var kaos och utrustningen fungerade inte bra (liveföreläsning via datorn). Så jag åkte ut till stallet med Johanna och Martina istället, byggde hage och löshoppade Athos. Filmade löshoppningen, men tyvärr dog kameran. Ska försöka få liv i den och visa lite filmer sen, bland annat en film på Martina som jag skrattade så jag nästan dog åt! Visade sig att Athos var en kaxig jävel..

Liptus och Rosen var ut på en "off-road-promenad" i skogen bland stockar och stenar. Visade sig att Liptus var bättre på att hålla reda på sina fyra ben, än vad jag var på att hålla reda på mina två. Jag ramlade på en pinne, som trasslade in sig mellan fötterna på mig, och dök på näsan rakt ner i marken. Trodde Liptus skulle få panik och såg framför mig hur han kastade sig åt sidan och trampade på mig, eftersom jag landade precis på hans hovar. Men han bara stod och glodde på mig och såg ut att tycka att jag var väldigt pinsam som ramlar omkull när vi är ute på promenad med Rosen!  ;). Pigg som sjutton var han iaf, fick hålla i honom runt halsen ibland för att kunna ta mig fram på ställen där han bara plöjde igenom! Jag tror jag har en begsget!
Bild från igår innan föreläsningarna när jag var ute på promenad runt tisken. Var +15 ute, jätteskönt!
Micaela

ponnyakuten
2011-04-10 / 23:23:10 / Allmänt

Varför finns inte ponnyakuten för stora hästar? skulle varit väldigt välbehövligt kan jag tycka.. Har lagat mat och andats lite nu, var sjukt trött när jag kom hem från stallet idag, trots att jag inte ridit. Tog på krafterna att köra kanonkulan Athos kanske ;).
Borde gå och sova, för att få rätsida på dygnet, har fått en dålig ovana att stänga av mobilen när klockan ringer. För att sedan somna om. Imorgon SKA jag gå upp i tid, och tvätta lite innan föreläsningarna börjar klockan ett. Och nu SKA jag slänga mig i sängen och fortsätta läsa Jenna Jamesons bok :).

En till film på Martina och Liptus från idag.


Micaela

Söndag
2011-04-10 / 21:05:50 / Allmänt

Ridhustrippen idag med Liptus gick bra. Trodde Martina skulle ge upp i början ;), han var skitstel och tjaffsig i munnen. Men hon kämpade på och tillslut släppte Liptus efter och det såg superbra ut! Så himla kul att se honom från marken ibland.


Imorgon är det föreläsningar i foderkursen igen, Hästens digestion och näringsbehov, och fodervärdering står på schemat. Ska bli intressant!
Film från idag

Micaela

galen häst
2011-04-10 / 11:07:39 / Allmänt

var ut i skogen igår med Athos, Rosen och Cadet. Liptus var galen, studsade på stället och galopperade i sidled längs vägen, sån himla energi! Herregud :P. Gick bra iaf, och alla kom hem helskinnade. På kvällen hade jag planerat att städa och tvätta, men fick besök av Martina istället, vilket var mycket trevligare än städandet! Senare på kvällen kom Robin hem, så vi åkte och åt kvällsmat på Max. Blev en bra lördagskväll trots allt! :) Trist att det inte blev nåt av med tävlingen, men det var rätt skönt att bara åka ut och rida en sväng med trevlig sällskap, och sen komma hem I TID för en gångs skull!

Idag åker vi till ridhuset med Liptus. Martina ska prova att rida honom, jag tror nästan att jag har övertalat henne att tävla dressyr med honom framöver, eftersom jag själv aldrig i hela livet kommer att tävla dressyr på honom ;). Jag har tänkt filma lite, så det kanske dyker upp nåt ikväll! Om inte annat så lovar jag bilder.
Från ridturen igår.

Micaela

fredag
2011-04-09 / 00:10:46 / Dagens ridpass

Var ut i skogen med Johanna och Rosen idag, red runt gamla sommarhagen. Var skitmjukt på vissa ställen, så vi sjönk igenom litegrann, men det gick bra.. Vägen blev bättre när vi kom ut ur skogen. Pigg och glad häst, som var stel i början men sen blev otroligt mjuk och fin. Gjorde mycket öppnor och slutor, och han lyssnade jättebra.
Hade bestämt mig för att åka till Gävle imorgon och rida en klass, (packningen står till ochmed framställd i stallet ;)), men blev lite krångel med bil och så, så jag lägger ner det. Får bli Falu RK vid påsk istället. Kanske blir ridhuset imorgon istället, jag vill hoppa! :D

Förresten har jag lyckats hitta min kamerasladd, jag måste ju vara helt pantad. Den låg precis bredvid datorn, på samma ställe som jag letat på säkert 20 gånger..
Malin och Liptus i Avesta, 26/3.


Micaela

Herregud!
2011-04-07 / 23:57:23 / Prylbögen

Jag har hittat den fulaste ridhjälmen någonsin, sorry om någon av er äger en sån, men jag tycker den är GRÄSLIG! Vad säger ni?
Bild lånad från hippson.se
Utöver mitt kräkanfall tidigare idag när jag såg denna hjälm, så har jag fyndat på kvällskvisten! Ett par "slit- och slängskydd" till Liptus att ha ute i skogen nu när det är så lerigt. Så himla trist att förstöra skydden för att man är ute i skogen. Och ett brunt träns med aachennosgrimma fick också följa med, kände att jag ville ha ett extra brunt träns till hoppsadeln att ha också som "slit- och släng" (hade lera på nosgrimman här om dan...). Tipsar om att Haglunds har lagerutförsäljning. Fick senskydden för 69(!) kronor, och då är det till och med med gel i som formar sig efter benet!
Slit- och släng till geggiga skogsturer.
Bild lånad från hastprodukter.se


Micaela

arg som ett bi
2011-04-07 / 23:34:09 / Dagens ridpass

Blev riktigt irriterad idag, när jag efter att ha skyndat mig massor och övertalat mig själv till att åka till ridhuset och rida dressyr, kommer dit och ser att ridhusägaren har glömt bort att det skulle vara hoppträning i ridhuset. SUCK! Var bara att lasta in igen och åka hem, ridbanan vid stallet är inte speciellt trevlig just nu. Tur vi har en stor parkering, så jag kunde rida ändå. Mycket sidvärts och mjukgörande, stel och jobbig till en början, men släppte efter och blev riktigt fin. Red mycket på en åttvolt (med en stor traktor i mitten..) i både trav och galopp. I galoppen gjorde jag byten i "korsningarna" i åttan, duktig! Tänkte jag skulle träna lite förvänd galopp, men han tyckte att han var superduktig när han bytte galopp i varje "korsning" och blev jättearg när han inte alls fattade varför jag tyckte han skulle hålla "fel" galopp. Haha! Han är så rolig.


Fick ordentlig miljöträning iaf, blåste STORM som säkert ingen har missat idag. For omkring platsbitar, plåttaken skallrade och smällde, det stod en stor traktor mitt på parkeringen, det var barn som cyklade omkring och tränade sladdar precis bredvid oss. Och det låg soptunnor och andra "läskiga" grejer överallt. Min lilla häst rörde inte en fena EN ENDA GÅNG! Jag blir så otroligt glad så jag har lust att gråta såna här gånger, för tre år sedan var han mer i luften än på marken. Skulle ha tagit lite bilder, men var sån storm, och det blev miss i planeringen med allting pga ridhuskrocken. Tur vi fick med oss något positivt från dagen!
Micaela

Lera
2011-04-07 / 10:28:43 / Dagens ridpass

När jag kom hem igår såg jag ut som en dalmatiner i ansiktet, och mina kläder som var blå, var gråa. Hade vart ut och kört Athos med Johanna och Rosen, och fyfan vilken lera det var på travbanan. Men Athos tyckte det var svinkul, så det var väl bra det då :P..
Var i ridhuset igår med Martina, och hoppade lite mer hjälp av andra Martina. Gick bra, kändes bra. Testade att rida med sporrar i början, men han bara går emot och blir grinig. Ingen idé, vi börjar bara bråka. Red en serie med tre studs, två galoppsprång till en oxer, och sen tre galoppsprång till en till oxer. Liptus var skitpigg, och rejsade som en annan galning, men efter ett tag lugnade han ner sig så det gick att hänga med iaf. Hoppade lite småkryss på volt, och det känns som att det är stor skillnad på hur reglerbar han är, förut var det "fullt ös medvetslös" hela tiden, nu går det att reglera honom någorlunda iaf. Johanna filmade lite, har glömt kameran i stallet, men ska ta hem den idag och sen åka och köpa en ny sladd åt den så jag kan lägga upp lite filmer och bilder med lite bättre kvalité.

Nu ska jag klä på mig, äta lite frukost och börja se på en föreläsning. Ska försöka ta mig ner till stan och hämta ut mitt schabrak och luvan också, som har kommit. Men tror inte dom öppnar förrän tolv. I vanliga fall kommer paketen till en butik precis där jag bor, men nu jäklar har dom bestämt sig för att skicka det in till stan istället. Suck, tar förvisso bara 25 minuter att gå, men lägger man ihop det är det ganska mycket tid som försvinner!
Svettig Liptus efter hoppningen, han äter sitt em-hö om ni undrar varför han har en påse hängandes ;).


Micaela

Ponny?
2011-04-05 / 23:07:43 / Allmänt

Funderar på om Liptus är en ponny, han bockade som en galning idag när vi var ute och galopperade med Johanna och Rosen. Så kul att se att han är så glad! :). Tur jag har klister i rumpan, annars hade det inte vart lika roligt, hehe. Vi hade lera ända upp på rumpan när vi kom tillbaka! Var ut en sväng i skogen iaf, vilket tydligen uppskattades ;). Imorgon blir det en tripp till ridhuset, med Martina. Ska bli kul att hoppa lite!

Idag hade jag de två första föreläsningarna i hästutfodringskursen. En väldigt intressant som handlade om hästens beteende, fick jättemånga "aha-upplevelser" och jag önskar att alla hästmänniskor skulle kunna se denna föreläsning (Margareta Rundgren har tydligen föreläsningar lite här och där, kanske går att se den någonstans?). Sedan var det en som handlade om Vallfoder för hästar, litegrann tråkigt om skördetider osv, men en hel del intressant om Botulism, skillnader (eg. oskillnader) mellan hö och ensilage och även lite sätt att tänka på vid utfodring av fångponnyer vs. tävlingshästar. Mycket nyttig information har gått in idag helt enkelt, och det kändes att jag hade fokuserat i många timmar när jag och Johanna var påväg till stallet. Hade sådan fruktansvärt blodsockerfall så jag visste inte vart jag skulle ta vägen, var så sjukt sugen på godis. Som tur var svängde vi in på City Gross innan vi åkte ut, så kunde handla lite mat och godis.
Nej, hoppas att boken jag beställde om foder kommer snart, så jag kan köra igång med nästa uppgift. Fick hem en påse idag med något som jag trodde var något olagligt, hehe. Fick en smärre chock, men vid lite närmare eftertanke insåg jag att det var sönderklippt ensilage! Ska räkna ut ts på det med hjälp av en micro! Kan bli spännande..


Nu ska jag slänga mig i soffan med katterna och försöka hålla mig vaken tills Robin kommer hem! Fick nyss ett mail om att mitt set från GG är påväg, och kom precis på att jag har en stor chokladmuffins ute i köket, kvällen är räddad!
Liptus idag, innan våran leriga bocktur! Ser ut som han bara har ett öra.


Micaela

Pigg häst!
2011-04-04 / 22:24:57 / Dagens ridpass

Duggan är inlämnad, gud så skönt!
Idag var jag och Liptus ut i skogen med Johanna och Rosen, eller skog och skog. Höll oss på "cykelvägen", höll igång men Liptus blev bara piggare och piggare ju längre vi red. Tillslut stod han och studsade på stället i galopp, haha. Han kändes fin iaf, passade på att göra mycket skänkelvikningar och öppnor i galoppen när jag hade så mycket gratis energi. Mjuk och fin, och jäklar vad han sköt ifrån i bytena, jag höll på att vurpa fram över halsen på honom flera gånger. Trodde jag skulle flyga av i en vattenpöl också, men klarade mig ;).
Idag fick Liptus inviga sitt nya hallontäcke, haha.



Rosen! Med Liptus i bakgrunden.


Micaela

Duggaskrivning
2011-04-04 / 13:54:11 / Allmänt

Går framåt med duggan, och tur är väl det då jag måste lämna in den idag innan jag åker till stallet igen. Släppte bara ut hästarna när jag var där imorse, så ska tillbaka senare i eftermiddag. Det är både bra och dåligt att ha grupparbete, vi är bara två stycken, så det blir ju lite knöligt när någon av oss inte kan, och när den andra personen kanske inte är fullt så engagerad och villig att lämna in uppgifterna i tid. Samtidigt får man lite gratis och kan sitta och blogga och måla naglarna emellanåt, när andra delen skriver. Hehe.
Äh, jag ska väl engagera mig lite jag med nu. Anledningen till bildbristen är att både min och Robins kameror har gett upp, eller ja. Min är på språng, eftersom Robin glömde den i en bil som är neråt i landet. Och hans egen fungerar inte, av någon anledning. Men får bli lite mobilbilder så länge, tråkigt.
Bild från provridning 2008, världens smajl!


Micaela

spöregn och mjuk häst
2011-04-03 / 20:35:33 / Dagens ridpass

Var i stallet tidigt idag och släppte ut alla hästar och fixade och donade. Trevligt att ha sällskap av Robin :). Efter att ha mockat och hästarna hade ätit upp sin frukost så tog vi ut Athos och Liptus på en tur, Robin körde Athos för första gången (första gången han kör en häst öht) och det gick jättebra. Liptus var supermjuk, och jag hade världens känsla. Jätteroligt!
Igår var vi i ridhuset och hoppade, Liptus skötte sig jättebra. Hoppade lite olika studsserier, med vartannat hinder som sockerbit, och vartannat som kryss/räcke. Jäklar vad han tog i, jättekul. Gjorde lite olika övningar hit och dit, men höll oss till serien, bytte bara ut avstånd och hinder. Han hoppade upp sig super, och jag höll nästan på att flyga av för han tar i så jäkligt. SÅ roligt att det börjar hända någonting där bak! Hoppas på att vi kan åka till Folkärna på tisdag nu, är så laddad! Måste tillägga att han var så himla mjuk och fin, kändes som att det bara var att sitta och åka och hålla ihop honom, inget tjafs eller krångel alls!

Efter att ha varit ut med Liptus och Athos idag var vi PISSBLÖTA. Så vi skyndade hem och duschade, Robin åkte och gymmade, sen bar det iväg till Borlänge. Var in på Biltema och köpte strasstenar (jag ska bli ponnytjej på äldre dar.. ;)), och handlade ingredienser till baket som Robin fixade åt oss på "stallmötet" vi hade hemma hos oss idag. Alltid lika trevligt!
Som sagt, PISSBLÖTA!



Micaela

jobblördag
2011-04-02 / 11:14:56 / Allmänt

Är precis på språng för att gå till jobbet, bara tre timmar men ändå. Hinner förhoppningsvis hem efteråt innan jag åker till ridhuset. Ska försöka fixa lite nya bilder ikväll =).
Micaela

kallt och tråkigt
2011-04-01 / 22:06:59 / Allmänt

Fick lite gjort på duggan iaf, alltid något. Suck, det är jobbigt med grupparbeten ibland. Blev bara på sämre och sämre humör, och tillslut var det så illa så jag och Johanna tänkte gå ner till sjön vid stallet och dränka oss, hehe. Allting var bara skitjobbigt. Tror jag börjar bli sjuk, fryser som sjutton och är helt stekhet. Får stå ut med Ipren de tre timmarna jag ska jobba imorgon, och sen blir det direkt till ridhuset, har tänkt mig lite markarbete/hoppning. Borde dressyra lite, men vi får se hur det blir med den saken :P.
Liptus fick vila idag, pga mitt jäkla humör. Kändes helt lönlöst att försöka rida idag. De är ju ute till 20 nu, så jag tror inte han blev så ledsen ;).
Nu ska jag, efter att ha smällt i mig chips till kvällsmat så jag har ont i magen, försöka få i mig något riktigt, sen titta på film på trean. Hoppas jag är på bättre humör imorgon när jag vaknar!
Saknar min älskling..




Micaela

tidsfördriv
2011-04-01 / 13:41:19 / Prylbögen

Gud vad det är tråkigt att sitta och vänta. Väntar bara på att klockan ska bli 14 så vi kan komma igång med den jäkla duggan någon gång. Det är rätt segt nu, och det känns som om jag bara slösar bort en massa tid. Har iaf hunnit diska lite, och beställt ett schabrak med matchande luva! Har kommit på att Liptus faktiskt passar bra i blått. Tyckte jag var värd det efter att ha pluggat lite, registrerat mig på hästfoderkursen och... Tänkt tanken att dammsuga, haha. Ska faktiskt ta och dammsuga nu så känns det bättre ;). Ska försöka hinna med att äta också innan klockan blir två..

Detta schabrak och luva är påväg hem till mig nu =).


Micaela

samma visa igen..
2011-04-01 / 11:10:22 / Allmänt

Ja, då var det dags igen. Kommer på mig själv med att jag hela tiden har tusen undanflykter för att slippa plugga. Idag blev det ingen nytta gjort heller, har bara gjort mackor och köpt träningskort för Tusse. Så nu jäklar :).
Måste verkligen komma igång med duggan ordentligt idag, vill inte sitta med det i helgen. Har kommit in på en till kurs nu också, som det verkar.. Hästens utfodring heter den, och jag känner att jag är tvungen att klämma in den mellan de andra två kurserna, för jag vill verkligen gå den. Den verkar väldigt intressant. Trist bara att inloggningen inte fungerar.. Ska ta itu med det också idag. Beställa bok måste jag göra också.. Bäst att sätta igång.
Bild lånad från Adlibris.com


Micaela

RSS 2.0