Måndag igen..
2011-01-31 / 12:31:25 / Dagens ridpass

Att det hela tiden ska vara måndag!
Liptus vilade i torsdags också, blev väldigt sent med allting eftersom jag följde med Robin till Arlande för att skjutsa lite folk. Sen blev det storhandling av mat, och sen direkt för att ta in hästar och hämta hö. Och sedan fanns det varken ork, kraft eller tid till att rida!
I fredags red jag och Johanna ut en sväng, pulsade i skogen. Snäll häst!
I lördags blev det en tripp till ridhuset med mamma. Liptus gick som en klocka och jag bara satt och smajlade hela tiden! Allting fungerade helt klockrent, utan minsta lilla tvekan. Kände inte ens någon skillnad mellan höger- och vänstersidan! Han som brukar vara så stel i högersidan. Tänkte rida dressyr enbart, men det stod lite hinder framme så tog några språng. Red i galopp på en åttvolt med ett litet kryss i mitten, där vägarna korsades, och bytte galopp över hindret. Mycket öppna, och tempoväxlingar. Jösses vilka travökningar han fick till! Både jag och mamma var HELT chockade över min lilla (stora) häst, som verkligen gjorde allt jag bad om. Inge tjaffs eller kast med huvudet eller spark i väggen, ingenting! Hoppas att detta håller i sig :).
När vi kom tillbaka var det inte lika kul, visade sig att han råkat trampa sig i transporten och gjort ett jättestort fult sår på vänster bakkota. Förhoppningsvis läker det fort.
Igår, söndag, när jag var i stallet efter stallmötet hemma hos Madde, som förövrigt bor helt underbart fint! Så var såret kladdigt och äckligt, svullen var han också. Och eftersom surpelle vägrar låta mig komma i närheten är det enda som fungerar att stå på andra sidan och spruta rent det med en spruta. Sen spraya bluespray.. Hoppas det läker snart. Han kändes inte helt ren i skritten när jag var ut en tur med Rosen för att sträcka på benen, men det blev bättre och bättre ju längre vi gick. Så förhoppningsvis är han bättre idag, ska iväg nu en sväng och gå promenad, sen blir det promenad sen i eftermiddag igen!
Micaela

onsdag
2011-01-26 / 21:02:56 / Allmänt

det blev vila idag för Liptus pga att det var så fruktansvärt kallt. Inte ett dugg ridsugen i denna kyla. Imorron lär jag väl ta mig ut trots kyla, håller det i sig blir det en kort skogstur eller lite longering på banan. Vi får se helt enkelt. Ska hämta hö imorgon eftermiddag också, vilket kan bli fruktansvärt om kylan håller i sig. Suck. Tur att vi är fyra personer iaf. Det borde gå fort! :)

Nu blir det film chips och sen sovning! Inatt kommer Robin hem :)


Micaela

jag vill ha ett sto..
2011-01-26 / 18:04:11 / Prylbögen

.. så jag kan ha rosa, fina schabrak!
Dock är Liptus mer stoig än alla ston jag någonsin träffat, så det kanske går bra ändå. Dock inte till en brun sadel, usch.
Det är så himla fin färg på det här! Gammelrosa och härligt.






Men som tur är finns det liknande i blått också för oss "stackars" valackägare ;) hehe.
Och det är nästan ännu finare när man kommit över "Åhhh roooosa!" stadiet.






Micaela


hoppsan
2011-01-26 / 17:59:08 / Prylbögen

hm , min snälllllla syrra har tydligen gjort något inlägg i sin blogg. Vilket ledde till att statistiken plötsligt steg, vilket gjorde mig chockad då detta egentligen var menat att bli en "riddagbok" enbart för mig själv, och inte en allmänn "blogg". Men jag får väl helt enkelt försöka roa er lite då! Ni kan väl höra av er om ni vill ha med något speciellt i "bloggen" ;).

Har precis kommit hem från Borlängeturnén med Johanna. Blev kupolen, granngården, biltema och Aubiose. Var ett tag sen jag var på Aubiose och hade förhoppningar om att hitta nya, fina schabrak. Min stora passion i livet ;). Men dessvärre fick jag inte med mig ett enda hem. Dels för att jag har beslutsångest över vilket jag vill ha, och dels för att jag inte hittade något som jag kände att jag bara kunde DÖ för, som jag ofta brukar känna när det gäller schabrak..!

Däremot råkade jag hitta ett riktigt fynd idag. Ridstövlar såklart, fast jag egentligen inte behöver några. Och jag tror inte jag kan låta bli! Var ju faktiskt halva priset ;). Tretorn comfort var det jag hittade, gråa och skitsnygga. (svarta på bilden).




Jag behöver verkligen ett par stövlar som inte kräverså mycket skötsel som en läderstövel, då jag rent ut sagt misshandlar mina läderstövlar. Usch. Och jag har aldrig riktigt tyckt om tretorn advancestövlarna då jag inte tycker att snörningen är snygg alls. Så dessa skulle vara perfekta! Ska fundera lite så får vi se vad jag bestämmer mig för. Men sjukt snygga är dom!


Micaela

ny design och tisdagens ridning
2011-01-26 / 10:00:30 / Dagens ridpass

Nu har min syster Victoria fixat iordning bloggen och det blev ju superbra! :D Jag förstår ingenting hur man fixar sånt där, tur att hon är proffs!

Igår, tisdag, vart det ridning med Johanna och Rosen igen. Jag förväntade mig det värsta, eftersom Liptus var galen i måndags. Och han var, som vanligt, skitdryg på stallgången. Skrapar och hoppar runt. Men tro det eller ej, det var hur länge sen som helst som han var så trevlig att rida som han var igår! Han var SUPERMJUK och jättesammarbetsvillig. Allt bara flöt på i en fin form. Helt sjuk ökad trav, och gick superstadigt i förvänd galopp, och gjorde superbyten! Jag är helt chockad över min lilla(stora) häst. Det kändes verkligen som att jag bara kunde sitta och åka! Men gud så roligt det var! Nu ser jag fram emot kommande ridhustrippar, och träningar.

Idag blir det turné med Johanna till Borlänge. Ska bli roligt att åka ut på äventyr. Sket ju i att gå till jobbet igår pga att jag inte fått min lön, och jag behöver nu inte gå dit mer över huvudtaget. Vilket känns helt sjukt skönt! Nu ska jag bara plugga, och jobba lite på 47an istället. Där det inte jobbar puckade turkar! Ska bara hoppas på att jag får de innestående lönerna också, suck.

Nu ska jag försöka äta nånting, sen iväg till stallet och ge hästarna lunch och sen blir det Borlänge. Ikväll ska jag städa järnet så jag slipper tänka på det alls i helgen. Så tråkigt att städa på helgerna.



Bild från tävling i Leksand 2008



Micaela

ny boxskylt!
2011-01-25 / 11:17:59 / Allmänt

Nu har jag äntligen beställt en boxskylt till Liptus! Tyckte att det var på tiden med en ordentlig skylt. Som vanligt har jag sån fruktansvärd beslutsångest när jag ska testa olika teckensnitt och färg och sånt, men tillslut bestämde jag mig för att ha ett vanligt "tahoma" teckensnitt och en svart skylt med vit text. Det blir stilrent och snyggt.

Själva modellen på skylten blev en sån här, fast självklart med en annan raslogga! :)





Micaela

Så jävla förbannad!
2011-01-25 / 10:34:53 / Allmänt

Det är helt sjukt att man ska behöva tjata och tjata och vänta i flera veckor på att få sin lön. Även fast man blivit lovad att det aldrig skulle hända igen så händer det självklart, har inte fått en krona av min lön idag. Jag blir så less! Fast detta är sista veckan på jobbet, och jag går inte dit förrän jag har fått pengarna. Så har jag TUR så kommer pengarna på fredag, då slipper jag gå dit nåt mer. Mår bara skitdåligt av att vara där.

Idag blev jag alltså ledig, så ska ut till stallet med Johanna runt lunch och mata hästarna. Sen blir det ridning, måste ut och springa av herrn lite. Speciellt efter gårdagen då han var helt galen. Och som sagt så vill jag gärna att han är nere på jorden till helgen då det blir ridhuset. Får inte ut så mycket av det om han bara studsar runt, och jag kan ju bara tänka mig hur han blir om man ställer fram hinder när han är på det här humöret..!

Borde egentligen hinna med att dammsuga och skura golven idag också, men det får nog bli imorgon. Plockar bara lite idag, blir ändå stökigt på en gång pga katterna som har rally, så kan ju vara trevligt att det är lite trevligt till helgen. Och imorgon kommer Robin hem också :). Kommer bli en rätt fullspäckad sista del av veckan och helg. Med höhämtning, ridhuset, utgång, hämta skrivbord och skrivbordsstol, och förmodligen något annat som vi kommer på att vi bara MÅSTE göra, som vanligt!

Nej nu ska jag plocka lite, och sen har jag tänkt göra potatis och fiskbullar, är sjukt sugen på just det faktiskt!



Sommarbild på Prillan när hon var bebis


Micaela

Måndag och maktkamp!
2011-01-24 / 18:56:05 / Dagens ridpass

Jaha, så var det måndag igen. Och jag är ledig efter en fullspäckad jobbhelg, vilket har varit fruktansvärt då jag vantrivs fruktansvärt på jobbet. Får tjata för att få min lön, och känner mig nertryckt varje dag. Men är på sluttampen nu, får jag inte lönen imorgon så slutar jag på stört. Får jag den så jobbar jag månaden ut, sen är det slut. Har börjat plugga nu, på distans. En kurs som heter mobbningens psykologi, och jag har precis läst första föreläsningen och det verkar superintressant! Ska bli riktigt roligt :). Har sökt lite andra kurser nu också, så förhoppningsvis kommer jag in på någon av dem också så jag kommer upp i helfart, och ska då söka studielån och skita i jobbet, som jag blir helt knäckt bara jag tänker på.

Idag har jag haft sällskap av Johanna i stallet. Tog Liptus på släp i longerlinan när Johanna körde Rosen. HERREGUD vad Liptus var pigg. Han som annars brukar gå fint bakom vagnen försökte springa förbi och var allmänt galen. Det gick bra tillslut, och jag tänkte gå ner på ridbanan efteråt för att longera honom lite så han fick springa av sig. Men det första han gör på banan är att börja måtta sparkar mot mig, så det blir en väldigt lång maktkamp då jag släppte lös honom och smackade på honom så han fick springa. Så fort han stannade smackade jag på honom igen, tills jag stannade och satte mig på huk och väntade tills han kom fram till mig. Sen tränade jag lite akademiskt, flyttade rumpan, backa osv. Som vi gjorde mycket i somras, och han lugnade ner sig såpass att det gick att longera lite, visst var han ofokuserad men det blev bättre och bättre och tillslut släppte han. Efter många om och men så stannade han bara jag lyfte handen, vilket han var bra på i somras men har passat på att "glömma bort" nu under vintern. Nu ska jag ta tag i denna träning igen, för att få honom mer fokuserad på mig och för att han ska visa mer respekt. För så som han betedde sig idag är inte acceptabelt. Men en vunnen maktkamp är alltid bra! :)

Imorgon blir det förhoppningsvis ridning med Johanna igen, skulle behöva ut i skogen och springa av herrn. På onsdag kommer Robin hem igen, så det blir ridhuset minst två dagar, och nästa helg blir det pay and jump i svärdsjö. Så hade vart skönt om han var nere på jorden igen tills dess ;). Detta kommer förhoppningsvis även betyda lite nya bilder, och inte bara gammalt!

Nu blir det 2½ men och matlagning, innan jag ska försöka hitta på en film att se!


Bild från en träning för Stefan Spak för några år sedan.



Micaela


Kaos!
2011-01-24 / 18:44:49 / Allmänt

Hallå, nu har det blivit långt uppehåll igen. Jag har haft en kaosartad helg, med jobb 10-18 båda dagarna, och eftersom att det inte går några bussar ut till stallet på helgerna har det blivit lite si och så med ridningen.

Men jag kan ju börja med att berätta att i torsdags, efter att vi pulsade runt i snön i onsdags, var Liptus väldigt lugn. Var ute i skogen med Johanna och Rosen och pulsade även den dan, en lång stig i skogen med massor av snö. Han blev rätt slapp i benen efter det kändes det som!

Fredagen blev det vila, pga jobb! trist men sånt är livet, tyvärr.

Lördag blev det samma pulsvända som i torsdags, fast åt andra hållet. Verkade som om det var ännu mer jobbigt idag, för båda hästarna. Blev rätt trötta båda två.
Söndag slutade med vila igen, eftersom jag inte tog mig till stallet så gjorde Johanna iordning stallet. Super att det gick att lösa så iallafall!

Kan ju iallafall glädjas åt att han fått ta i lite i djupsnön den här veckan, och det tror jag behövdes!



Bild från hopptävling i Leksand, maj 2010.


Micaela

Dagens ridpass
2011-01-19 / 23:08:00 / Dagens ridpass

Onsdag igen, gud vad dagarna rusar iväg. Tänkte rida på åkern idag i djupsnön så Liptus fick pulsa lite, men det var helt sjukt mycket snö. Långt upp över knäna, så det gick knappt att gå där. Han snubblade nästan på sina egna ben, och ville bara lägga sig ner. Hehe! Så jag gick in i en hage och red lite istället, var pulsigt där också. Han kändes skitfin, supermjuk och trevlig! Fokuserade mest på att få honom att gå i en rund och bra form samtidigt som jag försökte få ner tempot, då han hellst ville rusa! Dock jobbade han på superbra trots turbofart, riktigt roligt! Det känns verkligen som om jag börjar få bukt med högersidan nu också, inte alls stel! Var jättelugn och snäll efteråt i stallet, såg riktigt nöjd ut. Han stod still i stallgången jättelänge medan jag pysslade och mockade utan att skrapa och bli tokig. Blev liniment och stallsnabbandage inatt, länge sedan jag behövde pyssla med sånt. Måste komma igång ordentligt nu, det här går ju inte!



Kan verkligen tipsa om dessa! Superbra passform, och sitter verkligen bra trots att man har en häst som har en tendens till att pilla av sig allt!


Micaela

helgen i efterhand
2011-01-19 / 12:55:40 / Dagens ridpass

Blev inte så mycket alls att skriva om helgen eftersom jag blev jättesjuk, det blev jättevarmt ute och det resulterade i isgata och det blev alltså inget ridhus. Var träning för Leif Hall på sveden som jag var och tittade på iaf, men var ganska tråkiga övningar faktiskt.. Hann bara se ponnygruppen, och nja.. ingen höjdare! De som var där och tränade i söndags hade inte tagit sig hem pga att det var så halt, därav mitt val att inte riskera att åka till ridhuset. Så Liptus fick en vilohelg.

Måndagen
Red ut en sväng själv idag, bort runt travbanan och Liptus var på hugget hela tiden. Stressad och uppe i varv, var rädd för nästan allt och allmänt dryg. Fast det var väldigt positivt att han trots allt gick framåt när jag bad honom om det, förut kunde han tvärstanna och verkligen tvärvägra att fortsätta gå. Så det är jätteroligt. På vägen hem kunde han slappna av någorlunda och jag kunde jobba honom lite, högersidan kändes faktiskt bra idag! Tränade lite sidvärts längs vägen och han lyssnade bra. Jag tror att tökörningen gav resultat då jag verkligen fick igenom honom i högersidan. Och kanske var det nyttigt med två dagar med helvila också, vem vet!

Tisdag
Red ut med Johanna och Rosen, runt gamla sommarhagen. Skrittade mest, lite trav. Var snorhalt! Isgata överallt verkligen! Men det gick hyffsat ändå, var lite hårt bara. Red i dressyrsadeln i dag för första gången på väldigt länge, kändes rätt ovant och det tyckte nog Liptus med, han var lite ofokuserad och ville inte riktigt slappna av. Men fick igenom honom någorlunda tillslut iaf. Nöjde mig med det.

Har faktiskt kommit ihåg att ta med kameran och tagit lite nya bilder, tyvärr har jag glömt kameran i Robins bil som nu är påväg till Lysekil. Men var och hämtade lite gamla bilder hemma hos mamma i helgen som jag kan bjuda på istället!

Micaela



Leksand sommaren 2010


Lördag
2011-01-15 / 11:11:01 / Allmänt

Hejhej, är inte alls lika roligt ute nu när det är -15-20 istället för -2 som det var förra veckan, suck. Men det är väl bara att bita ihop och hoppas att det blir lite varmare snart igen. Idag blev det vila för Liptus, jag börjar bli ordentligt sjuk nu känner jag efter flera veckors förkylning. Och så blev det krångel med bilen också, så inget ridhus. Förhoppningsvis kommer vi iväg dit imorgon i allafall så vi kan hoppa lite! Kan behövas, han var så sjukt pigg igår!


Micaela

Har fortfarande inte kommit ihåg att ta med kameran till stallet och tagit nya bilder, så det får bli en tulpanbild idag för att liva upp lite. Det är trots allt tulpanens dag idag!

Torsdag och fredagens pass
2011-01-15 / 11:06:52 / Dagens ridpass

I torsdags red Marie Liptus, han var skitdryg i stallet och hoppade jämfota som vanligt. Men det gick bra så fort vi kom ut ur stallet, snäll och lugn. Vi skrittade och travade lite bara utan några speciellt krav.

I går, fredag, så tänkte jag att han skulle få vila. Men jag hade så mycket tid över innan jag behövde åka hem så jag tänkte att jag skulle skritta ut en sväng bara. Han var superpigg gick superbra. Han krånglade ingenting var lite förbannad i boxen bara eftersom han precis hade fått sitt em-hö. Efter en liten stund började mina kinder domna bort, och jag som trodde att det var ca -10 ute fick en chock när jag kom tillbaka till stallet och såg att det var -20. Inte konstigt att det var kallt! Tror Liptus blir piggare ju kallare det är :P.


Micaela

Onsdagens pass
2011-01-15 / 11:03:01 / Dagens ridpass

Idag blev det tömkörning på ridbanan. Den var helt okej faktiskt, lite knöligt men inte så farligt. Liptus var superfin, det gick jättebra. Han var lite stel i högersidan som han även är vid ridning, men tränade mycket öppna och sidvärts, tillslut var han riktigt fin. Ställde mycket utåt och bytte varv ofta, han blev väldigt mjuk och fin! Roligt! Var nog det bästa tömkörningspasset hittills! Han var helt klockren i vänstervarvet, tog galoppen jättebra, vilket brukar vara lite drygt under tömkörning. Högervarvet inte riktigt så lätt som vänstern men helt okej. Bar sig fint, och var väldigt sammarbetsvillig! Skrittade en sväng längs vägen efteråt, pigg och glad!

Micaela

hektisk dag, som vanligt
2011-01-12 / 09:18:54 / Allmänt

usch, känns som om klockan är 05, fast den är nog bara 9.15. Skulle egentligen gå upp 05 idag för att hinna åka och rida, för att sedan jobba 11-19. Men bytte lite pass så jag får börja tre istället, skönt! Nu ska jag slänga i mig lite frukost för att sedan gå in till stan och ta bussen ut till stallet. Idag blir det tömkörning, om det inte ser förjävligt ut på ridbanan vill säga. Får gå ner på åkern i så fall, kändes som en bra dag för tömkörning ;). Är lagomt illamående och har ont i magen, kändes inte så jättebra att sitta på en studsig och pigg häst då.
Ska ta med mig kameran också så det blir lite nya bilder på hästarna, har nog inte tagit en enda bild sen i somras. Jösses, ska försöka få antingen Johanna eller Robin att antingen filma eller ta lite bilder i ridhuset i helgen. Var jättelänge sedan, och jag tror det kan vara bra att få se hur det ser ut från marken. Det känns lite ringrostigt!

Nej, nu får jag lov att skynda mig!



Mysig sommarbild på min ponny Tina, som tyvärr inte finns längre, och Liptus.

Micaela

Dagens ridpass
2011-01-11 / 20:59:37 / Dagens ridpass

suck, alltid lika roligt när man råkar trycka bort hela inlägget!
Idag var det en sån dag då allting kändes skitjobbigt, hade inte lust med någonting. Blev en skogstur med Rosen och Johanna. De enda kraven jag hade var att han skulle gå framåt, och hålla sig på marken. Vilket gick superbra! Väldigt lugn och snäll häst. Och fegproppen som tidigare aldrig kunde gå först pga "spöken" gick först i princip hela vägen. Och det går så himla bra att rida ut själv nu också. Inga stopp alls, jätteroligt!

Imorgon blir det en tidig tur till stallet för en gångs skull. Ska bli skönt att se hur det ser ut i dagsljus ;). Har tänkt vara lite hurtig och antingen rida dressyr på banan, eller tömköra. Lutar åt tömkörningen, har tänkt göra det ett tag nu men det har inte blivit av. Får se vad som händer, måste hinna luncha hästarna och sen hinna med bussen tillbaka till stan för att åka och jobba..

På lördag och söndag blir det att åka till ridhuset igen, en dressyrdag och en hoppdag. Och så ska jag hinna med att åka till Sveden med Johanna och kolla på Leif Hallträningar, hoppas på att få en massa inspiration!

Nu ska jag kasta mig in i duschen och äta upp resten av chokladbollarna som jag lyckades riktigt bra med idag! ;)


Micaela



Bjuder på en två år gammal bild på köttbullen, imorgon SKA jag ta med kameran och ta lite nya bilder!

Hööks vårnyheter
2011-01-11 / 07:57:18 / Prylbögen

Godmorgon! Idag var jag förvånansvärt morgonpigg, brukar gå upp en halvtimme innan bussen går och då vara sjukligt trött. Men nu är jag uppe redan en timme innan, och jag håller inte ens på att svimma.

Igår skickades Hööks nya vår och sommarkatalog 2011 ut, jag har tyvärr inte hunnit fått den, men har kikat lite på hemsidan. Jag blev inte så värst imponerad, hade hoppats på fina schabrak och täcken. Men hittade bara ett schabrak jag blev lite sugen på. Och nu är det ju fri frakt också, jag är så himla hopplös. Så fort det är fri frakt någonstans så känner jag att jag måste beställa något! Måste bli bättre på det där.

En söt "discogrimma" hade de iallafall, undrar om Liptus skäms i den? Den är ju iallafall brun (finns i rosa och ljusblå också).







Shabraket jag blev sugen på funderar jag på att åka dit och köpa, känns ovärt att beställa när det bara handlar om ett schabrak. Antar att jag och Robin ändå ska åka till IKEA snart :).

Nu ska jag äta lite frukost, sen gå till jobbet och öppna. Känns väl sådär idag, är superförkyld. Men men, det är inte så lång dag. Sen blir det stallet direkt efter jobbet. Får se vad vi hittar på idag!


Slänger in en bild på schabraket jag är lite sugen på, har lite dåligt med dressyrschabrak hemma, får bli mitt försvar till de som klagar på att jag redan har för många ;). Fast jag måste fundera på vilket som är finast, blått eller brunt? Har redan väldigt mycket saker i brunt, så borde kanske satsa på blått för en gångs skull..








Micaela


sen update
2011-01-10 / 18:28:46 / Dagens ridpass

Ska väl försöka hålla upp det här nu, så jag får lite koll på ridningen och träningarna då tävlingssäsongen närmar sig. I fredags var det meningen att vi skulle åka till ridhuset för första gången sen.. november? men efter att jag och Robin vart och hämtat spån och han skulle parkera transporten för att åka hem en snabbis och byta om, så glömmer han strömkabeln i bilen och den slits sönder. Lördag morgon är transporten hel igen, och det går att fara till ridhuset. Fredag blev alltså tyvärr en vilodag, då vi försökte få igång elen till halv åtta på kvällen..



Lördag
Liptus var superpigg och verkade glad över att få komma till ridhuset igen efter så långt uppehåll. Har ju hållt igång ordentligt i skogen och hemma på ridbanan, men det är inte riktigt samma sak nu i alla snö.
Vi hoppade iaf litegrann, en studskombination med vartannat "hinder" som en markbom på ena långsidan, och ett enkelhinder på andra långsidan. Bra för honom att träna på att lyfta på fötterna och hålla koll på hindren istället för att rusa igenom dem. Det var en riktigt bra övning för dagen vill jag lova, för det gick FORT!
     Efter ett tag lyckades jag iaf få honom någorlunda lugn, och vi tog oss igenom övningen fint flera gånger. Travhoppade en hel del också, vilket han tycker är skitjobbigt. Men det går bättre och bättre!
Han var rätt ofokuserad, ville mest bara hoppa, hoppa, hoppa!

Söndag
Var hundvakt åt Amira idag, och tänkte ta med henne ut på en ridtur i skogen. Ville jogga loss Liptus lite efter gårdagen, så vi red runt gamla sommarhagen. Amira fick spader efter ett tag, och stack hem! Jag fick panik, men som tur var så kunde mamma gå och möta henne. Liptus var sjukt pigg idag med, herregud. Trodde det skulle bli kaos upp för backen, med en skenande häst. Men han är så snäll och lyssnar fast han är så pigg så han inte vet vart han ska ta vägen. Fick iaf igenom honom någorlunda i högersidan, vänstersidan fin som vanligt. Mjuk och fin, med väldigt mycket energi.

Måndag
Idag blev det en långtur med Johanna och Rosen. Vi var upp runt berget, och skrittade mycket. Tror Liptus kan behöva det, man tror lätt att det tar mer att trava och galoppera, men skritten är underskattad! Han var superpigg, och väldigt samarbetsvillig. Gjorde galoppfattningar från halt utan att jag ens bad om det, skulle bara vrida mig om lite. Snacka om fina hjälper ;). Hoppas han är lika fin i helgen när vi ska till ridhuset. Blir förhoppningsvis en hoppdag och en dressyrdag då.
Micaela


Innan dess har jag tänkt hinna med att tömköra på banan, var länge sen nu och han blir så himla mjuk och fin jämt. Får se hur det ser ut nere på banan, har ju vart plusgrader nu i några dagar trots att det är mitt i januari, så det kanske är pulsigt och jobbigt. Skulle frysa på i veckan också och då blir det väl omöjligt att vara där..

 


Hej!
2011-01-10 / 18:14:00 / Allmänt

Hej! Jag har länge försökt skriva riddagbok för att hålla koll på vad vi gör i veckorna, och kunna gå tillbaka och kolla tex vad vi gjort om det gick extra bra/dåligt på en tävling. Problemet är att jag är så fruktansvärt dålig på att komma ihåg det, så jag tänkte att jag kan ju lika gärna göra det på datorn då jag oftast sitter vid den en stund varje dag. Sagt och gjort! Detta är alltså en blogg bara för att jag själv ska hålla koll på ridning, skoning, vaccinering osv.

Micaela


RSS 2.0