peace and love
2011-06-30 / 13:57:17 / Allmänt

Tittar på band och umgås med trevliga människor på nätterna och sover/är i stallet på dagarna. Därav dålig bloggning, återkommer på måndag istället för att sitta och skriva skitinlägg! Ha det bra i värmen :).

dålig bloggning
2011-06-27 / 11:37:52 / Dagens ridpass

Eftersom jag varit i stallet på dagtid, och jobbar på Peace and love på natten har det blivit dålig bloggning här. Och det kommer nog inte vara så superbra resten av veckan heller då peace and love håller på tills på lördag. Jag kommer åka hem korta stunder, för att åka till stallet och duscha och sånt, men annars blir det festivalande i en vecka framåt nu :D.
´
Var ut på en klättertur med Madde och Cadet i skogen igår. Vår mysiga klätterstig som vi hittade för några veckor sedan tog vi. Hann med att både trava och galoppera på tokiga hästar som bara ville springa fortare och fortare. Var ute i ca. en timme. Liptus var pigg och glad, och gud så skönt det var att se! Har varit jobbigt att se honom så himla trött i flera veckor, tror han behöver vara inne på nätterna några dagar i veckan faktiskt. Men inatt får han vara ute igen :).
´
Nu ska jag slänga i mig lite käk, sen åka till stallet. Vet inte vad vi ska hitta på idag, antingen dressyr på banan eller så tar vi en sväng i skogen. Lutar åt det sistnämnda då det är rätt varmt ute idag, och våran bana ligger mitt i solen.
Cadet, Harmony och Liptus busar i sommarhagen

Limegrönt
2011-06-26 / 11:16:19 / Prylbögen

Känns inte som om det finns nåt snyggare än limegrönt just nu, riktigt somrigt och fräscht!

Hemma igen
2011-06-26 / 10:43:58 / Allmänt

Nu är jag på g igen efter midsommarfirande i Leksand, och tolv timmars jobb på peace and love igår. Nu ska jag kolla igenom mina kurser lite, se om jag missat något. Sen bege mig till stallet och ta en tur i skogen med Liptus. Han fick vila igår, och sova inne. Sen ska jag sätta mig på bussen mot Borlänge och möta upp Robin för att jobba 7 timmar på peace and love, helt överkomligt efter gårdagens helvetespass!
´
Vaknade av solen som sken in genom fönstret, och nu.. 40 minuter senare, spöregnar det! Kul =/ Får se om det vräker ner ikväll när vi ska jobba, då blir jag inte så jätteglad.

update
2011-06-24 / 11:25:07 / Dagens ridpass

Lovade en update, så här kommer den. I onsdags tog jag mig i kragen och dammade av dressyrsadeln, har faktiskt blivit rätt duktig på att använda den nu efter alldeles för lång tid. Och det har gett resultat tror jag minsann. Liptus var jätteduktig. Ganska slö och "off" till en början, men han blev mer och mer på hugget och efter första galoppen var han verkligen med på noterna. Han var lugn, stadig men ändå med hela tiden. Mycket öppnor och slutor, han blev lite överengagerad ibland och ville springa i sidled längs långsidorna istället för att göra öppnor, men hellre det än tvärt om. Jobbade mycket med att ha honom utåtställd i galoppen, ville få loss högersidan som var ganska stel. Och det lossnade till slut och han blev ännu roligare att rida! Supernöjd!
´
Igår var vi ut på en runda i skogen med Rosen och Johanna. Liptus var jättemjuk, han fick gå väldigt låg, jogga och sträcka ut ryggen. Han frustade loss ordentligt. Hann även med att sträcka på benen i en snabb galopp, vilket inte blev SÅ snabbt för han är allt lite trött nu med gräsmagen. Han fick stå inne över natten inatt, han måste verkligen gå ner i vikt nu. Ska försöka ha honom inne på nätterna så mycket det går nu så han inte drar iväg i vikten ännu mer, är verkligen för tjock nu, suck.
´
Nu ska jag städa och packa, för snart blir det färd mot stallet med Robin. Ska tömköra/longera Liptus på banan tänkte jag. Sen vidare färd mot Leksand och midsommarfirande med min familj :).
´
Glad midsommar!

Snabbis
2011-06-23 / 21:56:02 / Allmänt

Hej! loggade in en snabbis innan vi far vidare mot stan, blev tydligen lite partaj idag hos några vänner. Sjukt att man får bloggabstinens efter några timmar bara, börjar jag bli beroende? haha. Haft en trevlig dag med Madde och Johanna på stan, sen kikat på duktiga hopponnyer på Rommehoppet :). Efter det en ridtur i skogen med Liptus. Skriver en bättre update imorgon, hade btw en superduktig dressyrpålle igår igen ;). See ya!

det är inte sant...
2011-06-23 / 10:48:13 / Allmänt

Är detta ett skämt, eller vad är det för nåt?! Har missat den här låten, som tydligen har några år på nacken. Men det är inget jag direkt sörjer, jag SKÄMS rent ut sagt när jag ser den här videon. Vad har det tagit åt människan? För lite att göra? Jag stör mig fruktansvärt på de där äckliga "smackningarna" hon gör, och vadå "horses are my fetisch"?? Har det inte gått lite väl långt nu? Jag som tycker basshunter är ett skämt, detta var tusen gånger värre.

Håller ni med mig eller har ni också slagit i skallen? ;)

animo
2011-06-22 / 23:19:13 / Prylbögen

Nu när Animo har kommit ut med ännu ett par uppséendeväckande ridbyxor vill jag höra era åsikter. Vad tycker ni egentligen om Animobrallorna? Jag var (är) helt såld på deras lite äldre byxor, de med hjärtan på rumpan och de som ser ut som om de har fyrverkerier på fickorna.
Sjukt snygga! Även dessa går an tycker jag, men det var väl här det började gå utför enligt mig...
´
När sedan deras HALLOWEENRIDBYXOR kom, trodde jag inte det var sant. De är fula tycker jag!
´
Dessa är deras nya påfund, de heter Noely och jag vet inte vad jag ska säga.. Kan väl helt enkelt säga att jag gillade Animo bättre förr! Det blir bara värre och värre. Glitter, hjärtan och strass ÄR snyggt. Spindelnät och serietidningar är det INTE.
´
Det var mina åsikter iaf, vad tycker ni om Animo? Några favoritbrallor?

Bilder

comeback
2011-06-22 / 12:11:41 / Dagens ridpass

Igår gjorde min kära vän Johanna comeback på hästryggen efter ett uppehåll på ungefär fyra år! Tror aldrig jag har hört en person säga "ÅHH herregud jag tror jag dööör!" fler gånger någonsin. Hon verkade ha skitkul iaf, och Liptus skötte sig exemplariskt. Vi var ut en sväng i skogen, bort till travbanan. Athos var också med, och Johanna körde honom först sen bytte vi efter halva vägen. Vi galopperade och travade ganska mycket så de fick sträcka på benen ordentligt,  hästarna var jättepigga. Superskönt väder var det också :).
´
Liptus och Harmony igårkväll i sin mysiga sommarhage vid vattnet :).

skam den som ger sig!
2011-06-21 / 13:07:04 / Allmänt


flugmedel
2011-06-21 / 10:08:33 / Prylbögen

Olika flugmedel fungerar olika bra på olika hästar, men..
Vad använder ni för flugmedel? Vilket är bäst enligt er?

skogsmaskin
2011-06-21 / 09:35:12 / Dagens ridpass

Trodde jag satt på en skogsmaskin ett tag igår när vi var ute i skogen. Vi skulle kolla vart en stig ledde som vi hade sett ifrån bilen, så jag, Johanna och Madde red rakt in i skogen. Stigen blev smalare och smalare, och tillslut var det knappt värt att kallas stig ens. Men Liptus, som för ett år sedan var rädd för stenar och pinnar, plöjde som en jävla bulldozer rakt igenom alla träd och buskar, utan att jag ens hann blinka. Med öronen rakt framåt, gud så kul han tyckte det var! Jag höll på att åka av rätt ordentligt en gång då han gick under en stor gren, och jag fick den i magen och fastnade med armen, men det gick bra. Herregud vilken ridtur! De fick galoppera lite på vägen hem och då bröt det ut, Liptus blev skitpigg. Men han är snäll och håller sig på marken nu iaf, skönt.
Madde o Cadet, Johanna o Rosen

paket och tidning..
2011-06-20 / 15:18:31 / Prylbögen

..väcktes jag av idag! Kvällen är räddad ;). Mår inte riktigt bra idag, har varit uppe i perioder men har slutat med att jag har fått lov att gå och lägga mig igen eftersom jag är snurrig och känner mig dålig. Robin känner sig också dålig så han är hemma idag, vi har sovit större delen av dagen tror jag. Ska iaf åka till stallet med Johanna snart, Liptus ska få komma ut i skogen idag. Racermoppen var nämnligen trasig igår när jag skulle hämta den, suck.
´
Detta låg i paketet :D



Färgen var inte lika skrikig i verkligheten som det såg ut på bild. Det gjorde mig positivt överraskad då jag tror att om det vore skrikigare färg hade det kunnat se lite konstigt ut med min bruna hoppsadel. Men detta kommer bli svinsnyggt! :D
´
Rekommenderar Tophorse, de har kontakt via mail hela tiden där man får status på sin order. Och varan levererades snabbt!

Hoppning
2011-06-20 / 09:59:59 / Dagens ridpass

Var och hoppade igår med Martina Z, Martina D var med och hjälpte till. Liptus var rätt loj och kändes som han mest bara flöt med och gjorde (knappt) det han skulle men absolut inte mer. Kan ha haft träningsvärk, annars var han bara allmänt ovillig. Att det var bastuvarmt i ridhuset gjorde ju inte saken bättre heller kan jag tänka mig. Gjorde ett till försök att rida med sporrar igår, eftersom Tusse tycker att jag borde göra det för att ha en nödraket att ta till om han tvekar eller segar till, och det gick bra. Han stretade emot och sparkade några gånger, men inget dramatiskt. Han får vänja sig nu faktiskt, jag kan inte hålla på och "lyfta" runt honom på banan.
´
Vi hoppade studs, kombination och gjorde även en bana på slutet. Är sådär nöjd, han kändes inte 100 och det gjorde inte jag heller. Bara att ta nya tag!
´
Lillasyster var med och filmade några snuttar, dock med min iPhone då jag tappat bort laddaren till nya kameran. Därav bildkvalitén. Men det kan ju vara kul att se något i allafall.

regn och regn
2011-06-19 / 01:00:14 / Dagens ridpass

Ska det ALDRIG sluta regna? Var ut på en tur i skogen idag med mycket klättrande. Athos, Rosen och Grace var med, trevligt! Liptus var en mespropp till en början, allt var läskigt, men det gav sig. Klarade oss precis ifrån regnet, men alla blöta träd var rätt bra på att göra en pissblöt ändå. Nu vill jag ha sol igen! Imorgon blir det hoppning i ridhuset, kul :).

löshoppning
2011-06-18 / 19:47:27 / Dagens ridpass

var som sagt och löshoppade med Liptus och Athos igår. Liptus var superduktig, riktigt taggad och hoppade som jag vet inte vad! Han tog i från tårna och hoppade verkligen jättefint. Två studs och ett galoppsprång till ett räcke först, sen några varv med räcke- ett galoppsprång- oxer.
´
På slutet låg bakbommen på oxern på 130 cm och han studsade över utan problem. Vågade inte höja nåt mer, blir så jävla rädd att han ska krascha, men han var rätt trött också. Så vi gav oss efter det och han fick hoppa av sig lite på lägre hinder och sen skrittas av, sen fick han stå i ringen och vänta medan Athos hoppade. Filmade några snuttar, här är två stycken. Första ligger på 100 cm ca, och andra filmen är 120 cm.

trött
2011-06-17 / 23:31:16 / Dagens ridpass

Har haft en superduktig häst idag, men är trött som sjutton så lägger upp filmer och berättar mer imorgon. Bjuder på två filmbilder så länge :).

Nya skor
2011-06-17 / 10:16:23 / Allmänt

Liptus fick vila i förrgår, det spöregnade och jag hade ingen lust att bli dyblöt en dag till. Longerade i skritt i några minuter bara så han fick röra på sig. Tror han var rätt nöjd med att komma in i boxen ett tag och mumsa lite hö. Igår fick han nya skor, och eftersom jag måste ge honom lugnande fick han vila igår med. Det gick bra att få på dojjorna, men han blev väääldigt trött av domosedanen, fick nästan lov att hålla upp huvudet på honom, stackarn.
´
Var och hämtade Amigo skrim cooler igår, och får eventuellt chans att prova det idag då vi ska iväg mot ridhuset och löshoppa. Athos, Liptus och Harmony står på schemat. Det finns boxar att låna vid ridhuset, vilket är supersmidigt. Då kan dem stå där och vänta på sin tur i lugn och ro :). Nu ska jag äta lite frukost, sen kolla på två föreläsningar.
Malin och Liptus

stigbyglar
2011-06-16 / 16:29:11 / Prylbögen

Förut var det enkelt att välja stigbyglar, säkerthetsstigbyglar med gummisnodd eller båge, eller "vanliga". Nu finns det hur mycket olika modeller, märken och finesser för olika ändamål som helst. Jag har ett par ledade från mountainhorse på dressyrsadeln, med stigbygelplattan som "hakar fast" i mina stövlar. Ett par burberryrutiga från Duca design på hoppsadeln just nu. Är jättenöjd med mina stigbyglar, men desto fler snygga modeller och ju bättre tillverkarna blir på att skriva lockande varubeskrivningar, ju fler vill man ha. Ska stigbygeln bli det nya schabraket?! (man ska ha tusen stycken, i från alla märken, i alla färger...)

De sista från Prestige får nog bli nästa investering, så sjukt snygga! Har ni några favoritstigbyglar? Vad använder ni?

Källa Källa Källa Källa

Kunde inte låta bli...
2011-06-15 / 12:16:24 / Prylbögen

Jag var bara tvungen att beställa det här hv polo schabraket! Var sjukt bra pris på tophorse, så jag kunde verkligen inte låta bli! Kika in där vettja, finns massor av bra priser på sports schabraken :).

Dressyrhäst
2011-06-14 / 12:53:06 / Dagens ridpass

Idag trodde jag att jag fått en dressyrhäst! Liptus var så otroligt mjuk och sammarbetsvillig, red på ridbanan och den var bra idag trots allt regn. La inte så jättemycket fokus på traven idag, då det oftast blir att det är den som det läggs mest tid på, och det är ju även den som sliter mest. Red lite öppnor och skänkelvikningar i traven och lite övergångar skritt-trav, han kändes super. Framåt och glad, lite loj i början men det gick över fort. I galoppen gjorde vi också öppnor, och tränade mycket byten på åttvolt. Han var så himla duktig, bytte helt rent från första stund. Annars brukar han lägga in ett halvt travsteg emellan, nu tog han i och verkligen hoppade in i andra galoppen. Tror och hoppas att vi har bytena i en liten ask snart ;). Mycket 10-metersvolter i galoppen, och gick sedan över och gjorde skänkelvikningar i skritt innifrån mitten ut mot spåret, sen en fattning från skritt när vi kommit ut till staketet. Han fattade direkt och var helt med på noterna. Eftersom det gick så enkelt gick jag över och gjorde samma sak, fast när vi kom ut på spåret från skänkelvikningen gjorde jag halt, och sen fattade jag från halten. Gick lika bra det! Inte minsta krångel. Gjorde sen lite mer fattningar från halt, sen fick han dra på lite i galoppen sen nöjde jag mig och travade av honom. Skrittade ut i skogen en sväng efteråt på en mycket nöjd häst :).

Spöregn
2011-06-14 / 00:04:56 / Dagens ridpass

Red ut i skogen med Rosen, Cadet och Athos idag. Jätteroligt att man kan rida ut ett helt gäng emellanåt! Liptus, som har varit riktigt slö, var pigg som bara den och skulle prompt gå först. Det började såklart spöregna när vi kommit ungefär halvvägs, regnade så mycket så man knappt såg framför sig ett tag. Ingen av oss var smart nog att sätta på sig regnkläder heller. Var verkligen helt genomblöt, till och med trosorna var blöta! Usch. Liptus var så pigg och laddad i regnet så han studsade på stället och hoppade nästan ner i Athos vagn när vi skulle trava lite, gick bra som tur var. Regnet gav sig inte så vi galopperade nästan hela vägen hem. Men då fick han gå sist hela vägen, hans hovar sprattlade åt alla håll av glädjeskutt, knäpphäst! Men jag är så himla glad att han är sig själv igen, bevis på att hans slöhet berodde på vädret. Han hade tappat en sko idag, men han är inte ett dugg ömfotad och har gått barfota bak förr, så det är ingen panik om han tappar en sko. Hovslagaren kommer på torsdag och skor om honom, för första gången på tre år är jag inte hysteriskt nervös inför skoningen och det är helt underbart!

Nu ska jag läsa lite bloggar, sen hoppa i säng. Imorgon blir det tidig morgon i stallet, sen vidare färd in mot stan för att handla lite nödvändigheter. Sen sätter jag mig på tåget till stockholm för att kolla på Linkin Park med älskling :).

sommarinspiration från MH
2011-06-13 / 15:24:16 / Prylbögen

Gillar mountain horse mer och mer för varje kollektion de släpper! Här kommer en catwalk film för deras vår- och sommarkollektion 2011. Har fått dille för rött på ridkläder just nu märker jag, älskar verkligen västen som dyker upp på 1 min. och även ridbyxorna (jeanie heter de) som jag har i blått, har kommit i rött (2,28 min). Måste ha dem! (De är även sjukt snygga i vitt, med silverdetaljer på bakfickan (dyker upp på 1.53 min.).

Se och njut!

Tömkörning
2011-06-13 / 01:58:10 / Dagens ridpass

Var ut på en skrittur i skogen med Rosen och Cary igår, Liptus var mespropp till en början men blev riktigt pigg tillslut. Trevligt med sällskap var det! Idag har jag tömkört honom på banan, var väldigt varmt och han var trött så han fick jogga på i en låg form och sträcka ut ryggen riktigt ordentligt, fick riktigt fint schvung i steget, såg nöjd ut och frustade som en blåsbälg. Bar sig superfint i galoppen utan krångel, såg så himla engagerad ut! Har varit en halvslapp vecka, bortsett från dressyrtrim och hoppträning måndag och tisdag, har mest blivit lugna turer i skogen, pga värmen. Men hoppas faktiskt på lite svalare väder den kommande veckan så Liptus blir lite piggare och vi kan pressa oss båda lite mer. I helgen blir det eventuellt tävling, är anmäld till två klasser, men vet inte riktigt om jag orkar åka hela vägen till Älvdalen när jag tänker efter.. Vi får se hur det blir. Nu ska jag sova, har en trött pojkvän som redan slocknat i soffan, haha!

ridtröja
2011-06-11 / 21:08:59 / Prylbögen

Jag är så sjukt sugen på dessa tröjor från Kingsland, sjukligt snygga! Tyvärr är det väl kanske inte säsong för långärmat nu, men det kan ju faktiskt vara kallt på sommaren också.. Men hur ska man kunna välja? Jag vill ha allihopa.

Finns här!

helt slut
2011-06-11 / 17:59:35 / Allmänt

Hade en supertrevlig kväll igår i ornäs "hemma hos" Ida med mycket trevligt folk, kebabtallrik, vin och bad! Jag badkrukade tyvärr. Har svinont i benen dock efter en sjukt lång promenad, som tur var kunde vi lifta med en taxi på vägen tillbaka på natten. Vaknade såklart för tidigt imorse, suck. Jag som ville sova ut så jag skulle vara pigg nu på kvällen. Har iaf vart med Robin och ätit pizza i gräset, mysigt. Men det kom VÄRLDENS åskoväder och regnet bara vräkte ner, har nog aldrig sett så mycket regn. Nu är vädret bra igen dock, och funderar på om jag ska fortsätta sega i kväll eller ta mig i kragen och följa med ut ikväll igen. Tror inte jag orkar med en tredagars, är helt slut. Nu ska jag iaf byta om och åka och rida, kanske blir piggare av det :).


Fullt ös
2011-06-10 / 19:42:17 / Allmänt

Har varit igång från morgonen nu, blev bara tre timmars sömn inatt, efter en trevlig kväll med roliga människor, så jag är rätt mör. Kom hem från Nathalies studentmottagning för ett tag sen, efter att ha stått på gruvrisskolan och svettats, gått in till stan och svettats och tittat på glada studenter och svettats. Vilken sjuk hetta vi har! Underbart, men varmt. Nu har jag precis tagit en powernap och en dusch, och är en ny människa igen. Nu bär det av mot Ornäs för att träffa trevliga människor :). Liptus står i hagen och jäser hela dagen, blir perfekt vilodag idag, det är ändå för varmt för att rida. See ya!

Longerat
2011-06-09 / 17:05:09 / Dagens ridpass

Skulle ut i skogen och galoppera idag hade jag tänkt, men efter att ha slöat mig i stallet lite väl länge så började det åska och vill inte ge mig ut i skogen själv då. Så jag longerade Liptus en sväng istället, han var rel. pigg idag, när han väl kom igång. Är lite segstartad nu :P. Såg inte speciellt tjock ut idag tycker jag, så förhoppningsvis var han nog bara rejält jävla uppblåst av allt gräs i början. Nu ser det mycket bättre ut, fast tjock är han fortfarande :P. Longerade utan inspänning och fokuserade på att han skulle lyssna på röstkommandon, han är så himla duktig. Jag blir så himla glad när jag tänker på att det inte gick att longera honom för två år sedan, det var helt omöjligt. Och nu kan jag stå med hängande lina, och även utan lina, och bara säga "trav", "galopp", "sakta" och han lyssnar på sekunden! :D.

Nu ska jag ner och tvätta och sen fixa lite inför morgondagen då det är tre skolavslutningar varav en student som vi ska på! Hej å hå..

Svettigt!
2011-06-08 / 22:08:29 / Dagens ridpass

Var ut i skogen med Rosen och Johanna idag. Hittade på en "ny" stig, och Liptus var superduktig och gick över en läskig järnbro. Lugn och snäll häst, som var riktigt slö i galoppen idag, trots att Rosen sprang före.. Han kommer få sova inne även natten innan träning nu, har tidigare tänkt ta in honom natten innan tävling, men han är så himla loj nu. Men det gick bra, ställde inga krav på honom alls utan ville bara att han skulle få sträcka på benen. Gissar att han kan ha lite träningsvärk, jag har iaf träningsvärken från helvetet. Så skönt!

Har bildtorka, men för att roa er lite lägger jag upp två filmer på Athos från i våras. De måste helt klart ses, han är så sjukt söt. Och tycker ni inte det är roligt att titta på en häst som löshoppar kan ni ju alltid ta en koll på första filmen, där är det ombytta roller ;). Athos kände för att löshoppa Martina litegrann. Lovar att ni får er ett gott skratt..!



tusseträning
2011-06-07 / 23:25:15 / Dagens ridpass

Har varit i Folkärna och tränat för Tusse idag. Det gick skitbra! Liptus var supertrött och slö i början, ville knappt gå framåt. Och jag satt mest och mesred, men efter många om och men fick jag lite tempo och han började hoppa ordentligt. Tusse sa så mycket bra saker idag, och jag har fått flera "aha-upplevelser", är skitnöjd trots en sommartrött häst som jag fick kämpa för att få fram. Hoppade lite enkelhinder med tunnor och grindar och sånt, Liptus hoppade utan minsta tvekan trots att vi var utomhus, så skönt! Satte ihop det till lite böjda linjer, dog-legs och sen en bana på 8 språng.
Johanna var med och hon filmade, ser på filmen att han ser tung och slö ut, fast med en jäkla fart. Ser mest ut som vi rejsar runt som ponnyer på sm, men jag hade en bra känsla och han kom inte fel på ett enda hinder som han i vanliga fall gör hela tiden. Detta tack vare lite visdomsord och hjärntvättning från Tusse ;), nu är jag på g igen!


Här är en film när vi hoppade banan. Ser, som sagt, ut som han rusar och jag mest bara står och håller i mig. Men det var tanken. Smacka på och låta honom hoppa själv utan att störa honom, bara "coacha" honom framåt med skänkeln. Vilket resulterade i att han kom rätt på varje hinder, fan vad jag ska krångla till det för honom hela tiden :P. Lägger även in en kort snutt på ett språng bara.





sluttenta
2011-06-07 / 09:25:15 / Allmänt

Gud vad roligt, jag hade sett fram emot en dag med promenad, plocka lite här hemma, gå till körskolan och sen åka och hoppträna. Istället ser jag när jag kollar i almanackan att jag har en tenta som ska in idag, som jag inte ens läst vad den handlar om. Så det är vad jag ska roa mig med idag, vill inte lämna den till ikväll efter träningen heller. Då blir det stress och panik, då träningen inte börjar förrän 19 i Folkärna. Så jag ska väl stoppa i linserna, sätta upp håret och sen är det bara att köra igång. Mobbning på arbetsplatsen ska den handla om. Är väl bara att bita ihop och tänka på att det är den sista (neej, nästa kurs börjar inte aaaaaallls om en vecka, nejdå..).

dressyr
2011-06-06 / 23:21:34 / Dagens ridpass

Dammade av dressyrsadeln idag, och det var väl på tiden. Red på kvällen eftersom det har varit så himla varmt under dagen, och det gjorde jag rätt i för solen hade gått ner någorlunda och det blåste ganska ordentligt, skönt! Förväntade mig en seg och motsträvig häst idag (bra inställning, jag vet..) men till min förvåning var han väldigt mjuk och trevlig. Inget tjafs alls, ville vara lite väl låg i formen hela tiden i högervarvet, men tjurade ingenting när jag plockade upp honom. Superfin i galoppen, dock lite stelare i vänstersidan (brukar vara högern som är värst, men det ska ju vara bra att det skiftar). Lite tempoväxlingar blev det, då han var lite trött i värmen tror jag och lätt ville sega till. Men det räckte med att väcka honom en gång, sen var han med på noterna igen. Behövde inte sitta och trycka som det kan bli ibland. Öppnor och skänkelvikningar hann vi också med. Red i en av hagarna idag, då Liptus lätt blir väldigt passiv och slö i galoppen på vår lilla bana, och det gick bra! Han tog för sig på ett helt annat sätt i galoppen, och gjorde superfina byten. Red på en åttvolt i galopp med byte i mitten, duktig! Går enklare att byta till vänster från höger, än tvärt om, blir lite stappligt ibland och han kommer efter med bakbenen åt andra hållet. Men han brukar vara snabb på att rätta till det själv. Imorgon åker vi till Folkärna och hopptränar för Tusse! :)

magic brush
2011-06-06 / 17:51:40 / Prylbögen

Någon som har testat magic brush? Tror faktiskt att det kan funka bra med stråna som är formade som "V". Det ska tydligen inte damma eller sprätta grus eller nåt, skitbra ju! Dessutom slipper man stå och borsta flera gånger på samma ställe, de tar med sig skiten på en gång. Är sugen på att testa.
Finns här!

Gårdagen
2011-06-06 / 10:47:22 / Dagens ridpass

Igår blev det en halvtimmes skrittur med Johanna och Martina i skogen. Liptus var trött som bara den, och börjar få riktig gräsmage. Suck. Hoppas den bara är uppsvälld just nu så det lägger sig lite. Rätt så skönt är det däremot att han står helt blickstilla i stallet och inte gör någonting, haha. Efter ridturen blev det grillning med stallgänget, supertrevligt var det :).

skogstur i värmen
2011-06-04 / 18:19:17 / Allmänt

Har varit ute på en skogstur med Liptus idag. Trodde vi skulle flyta bort, men det var helt okej inne i skogen. Kunde tom. trava lite. Red i 40 min och då nästan enbart på små slingriga stigar, skitkul tyckte Liptus. Blev lite klättring också, skitbra tyckte jag! Hästarna verkar trivas i sin hage och med sällskapet, och har var ute första natten inatt, skönt! Liptus hade självklart pillat av sig sin nya flugluva, suck. Hittade den på vägen in iaf.

Dagen har spenderats på Falu ridklubb, där det varit hopptävlingar i stekhettan. Klarade mig från att bränna mig tror jag, men är knallbrun i ansiktet medans jag har haft håret utsläppt. Ser alltså ut som jag har massor med foundation i ansiktet och en vit rand längst ut mot hårfästet, haha! Får gå med håret slickat bakåt i några dagar så jag får lite färg. Nu ska jag upp mot Lugnet och Rockstad: Falun med Robin. Trevlig kväll!

Lamicell "master"
2011-06-04 / 11:39:57 / Prylbögen

Har äntligen införskaffat en "sommarhjälm". Tror det blir skitskönt med denna hjälmen i värmen, hatar att svettas om huvudet! Snygg är den också tycker jag, och den väger nästan ingenting. Jag känner inte ens att jag har den på mig.
Bildkälla

Tömkörning
2011-06-03 / 16:06:35 / Dagens ridpass

Tömkörde Liptus på banan imorse, han var lite snurrig och ville helst ställa sig i hörnet mot sommarhagen och kolla efter kompisarna. Jobbade på riktigt bra tillslut, och gjorde mycket tempoväxlingar. Jättefin i galoppen, lite hackigt i traven. Bättre mot slutet i traven.


Åkte på road trip till borlänge sen med mamma, janne och robin. Aubiose och torsångs café, mysigt med glass i solen bredvid vattnet. Fick med mig en ny ridhjälm hem! Det var välbehövligt, min är så fruktansvärt varm! Nej, nu ska jag inte vara inne mer. Ska hem till mamma med Robin och grilla lite, sen bär det av upp mot Lugnet och Rockstad Falun!

kunde inte ha sagt det bättre själv..
2011-06-03 / 10:16:41 / Allmänt

Läs- och tänkvärt inlägg av havrepappa här! Jag håller med honom helt och hållet, det är helt korkade regler vi har nu.



Långtur
2011-06-02 / 19:46:01 / Dagens ridpass

Var ut på en långtur på 2 timmar idag med Johanna och Rosen. Klättrade och stapplade fram över stock och sten! Varmt var det, men vilka duktiga hästar vi har! Var skönt att vara ute i skogen så länge, men fyfan vad ont man fick i benen och rumpan. Var rätt skönt att hoppa av när vi var tillbaka. Imorgon blir det dressyr på banan hade jag tänkt mig, beroende på hur varmt det är. Ska rida tidigt på morgonen tänkte jag, så då borde man ju inte flyta bort helt iaf. Har tänkt att muta Robin så han kan följa med och filma lite ;).

hoppning igår
2011-06-02 / 19:38:39 / Dagens ridpass

Var i ridhuset och hoppade igår, onsdag, med Martina och Cary. Andra Martina var med och tuktade oss lite, och Johanna var med som kameraman :). Liptus kändes sjukt slö i början, och han var verkligen tungjobbad. Men vaknade till någorlunda när vi började hoppa och det kändes bra. Hoppade lite olika hinder, bla. grind, plank och kombination. La ihop allt till en bana sen. Man ser på filmen att han är lite tungjobbad ser jag, speciellt i kurvan mellan första och andra hindret. Så går det om man äter för mycket gräs ;). Jag är nöjd iaf, och det kändes som han lyssnade bra.

Tenta
2011-06-01 / 12:41:26 / Allmänt

Har suttit med en hästfodertenta de senaste timmarna nu, men blev tillslut klar. Gud vad skönt! Ska bara in med en power point presentation sen är den kursen överstökad och godkänd! Är på sluttampen på alla kurser nu, men om två veckor börjar en ny kurs som ska bli riktigt intressant. Juridisk introduktionskurs ska jag roa mig med under sommaren, sen hoppas jag på att jag kommer in på socialarbetarprogrammet i Falun i höst.

Idag åker vi till ridhuset med Martina och Cary. Johanna är snäll och skjutsar som vanligt, vad skulle vi göra utan henne? Trodde tentan skulle ta längre tid än vad den gjorde, så nu efter att ha diskat ett berg och vikt tvätt är jag rätt rastlös.. Det är inte bra att vara rastlös och ensam hemma, med en dator tillhands. Det kliar i fingrarna på mig, jag vill shoppa och det är FÖR enkelt att internetshoppa. Nej, nu ska jag laga mat.

RSS 2.0