Powerwalk
2011-05-31 / 21:22:23 / Dagens ridpass

Liptus fick följa med ut på en promenad idag med Rosen och Johanna. Jag gick hela vägen i hans jäkla skrittempo, jäklar vad varm jag blev! Var meningen att han skulle få vila helt och hållet, men han stod vid grinden och skrapade, så tog med honom när Johanna ändå skulle ut. Han var supersnäll, så skönt att han har lagt av med dumheterna han hade för sig förut :). Imorgon blir det förhoppningvis ridhustrip och hoppning!

Turné
2011-05-31 / 15:34:15 / Prylbögen

Har varit ut på turné med Johanna och Tilde idag. Var först ut till stallet för Rosen skulle få nya dojjor, sen åkte vi mot city gross och Borlänge på jakt efter flughuvor och andra sommarnödvändigheter. Jag hittade en flughuva på Aubiose som jag tror kommer funka. Ville ha en "fluffig" så den inte sitter så tajt över ögonen, med öron på men ändå inte för tunnt tyg så den går sönder så fort han kliar sig. Sen ville jag inte att den skulle vara svart heller. Hittade faktiskt en som uppfyllde ALLA mina krav! En ljusblå från Bucas. Köpte också equi-lotion, som är helt suveränt mot sönderkliade svansrötter (heter det så? haha) och mankammar. Liptus kliar sig väldigt mycket i svansen, men detta är ett mirakelmedel. Han slutar klia på en gång och svansen är fin igen på bara ett dygn. Även om den såg ut som svinto innan. Ska testa det på Athos med, som har lite exem. Rekommenderar den verkligen!

Har precis gjort en powerpoint presentation för en hästfoderjämförelse, så nu ska jag ta tag i att städa lite. Sen till stallet igen för att fixa lite och träffa Michelle som flyttar sin häst till oss idag! :)
riderscorner.se
ridsportbutiken.com

skogstur
2011-05-30 / 23:03:38 / Dagens ridpass

var ut i skogen med Johanna och Athos idag. Red bort till travbanan och tog ett halvt varv där, Liptus var pigg och väldigt "flaxig". Allt var läbbigt, och samtidigt spännande. Fin i formen, dock stel i högersidan. Rullade på i väldigt lugn och rytmisk galopp på slutet. Imorgon blir det en välförtjänt vila för honom!
Liptus är redo för en tur med lillkillen Athos!

amigo skrim cooler
2011-05-30 / 14:43:48 / Prylbögen

Har beställt nytt svettäcke till Liptus från horseware, tror han kommer passa jättebra i färgen. Hört att detta ska vara super, nån som har egna erfarenheter? :).
http://www.stromsbergsgard.se/

Tävling
2011-05-29 / 19:10:00 / Dagens ridpass

Är väldigt kluven efter dagens tävling. Liptus kändes SUPER på framhoppningen, han var mjuk och framåt och det var liksom bara att sitta och "åka". Han hoppade som sjutton, och det kändes toppen. Väl inne på banan hade jag också en bra känsla i sprången och mot hindren, men jag red som en kratta. Hade ingen styrning kvar :P, vägarna blev katastrof, så illa en gång att vi var påväg rakt in i ett hinderstöd. Jag vet inte var det var, men Liptus var lite som han var förut. Ville INTE hoppa. Kollade på filmen i efterhand, och ser att han blir rädd för någonting innan näst sista hindret, och slår verkligen på en tvärnit. Jag var på väg i backen. Förmodligen hindermaterial/vatten som låg utanför banan bakom hindret, men jag vet inte. Var så skumt, för annars när han lägger till med detta humöret att inte vilja hoppa, då brukar man alltid känna det på honom. Han går emot och vill inte alls, tappar suget. Men han sög verkligen tag i hindren idag! Så blev därför jätteförvånad. Men som sagt, tror jag fick min förklaring när jag såg filmen. Är nöjd med dagen trots allt, hade en superbra känsla och han SÖG mot hindren. Hoppade så jag nästan flög av några gånger :P. Så jag är positiv trots att Liptus inte var på hopphumör idag. Blev inte världens "schystaste" framridning heller. Det blev jättebråttom, så Martina var snäll och red fram honom åt mig medans jag gick banan. Sen fick jag kasta mig upp och trava några varv, sen direkt ut på framhoppningen och hoppade bara 4 språng ca. Sen att jag var trött som ett as, och var ute igår kväll hade garanterat bidragande orsaker också. Får skylla mig själv, duktig häst! Johanna filmade idag, men har inga bilder och filmen ligger kvar på hennes kamera.


Lördagstur
2011-05-28 / 22:56:00 / Dagens ridpass

Har varit ut i skogen på en jättemysig tur med Johanna och Martina. Vi hittade en ny klätterstig, superbra! Den ska användas ofta, vattenpölsträning och klättring på samma gång är alltid bra ;). Liptus var lugn och snäll, lite trött på vägen hem.

Tävling
2011-05-28 / 10:46:04 / Dagens ridpass

Igår, fredag, var vi och "tävlade" i Storvik. Hoppade en clear round bara, vill få Liptus lite cool på utebanor innan jag krånglar med nåt annat. Han skötte sig bra igår, från att för ett år sen vara supernervös och bara snurra runt till att stå helt cool och glo och äta gräs, är ett stort steg. Han har/hade även en tendens till att absolut inte vilja hoppa utomhus på tävling, och det där har satt sig i mitt huvud efter några tråkiga krascher. Istället för att tänka "nu jävlar hoppar vi" så tänker jag "okej håll i dej nu stannar han", och varje gång jag tänker så så gör han ju självfallet det. Jag är verkligen ingen tävlingsmänniska känner jag! :P.
Vi tog oss iaf runt banan, med två stopp på samma hinder, som var HELT mitt fel. För innan det hindret tänkte jag verkligen "nu kommer han stanna", men när jag sen gav mig fan på att han inte skulle göra det, då hoppade han resten av banan fint. Så jag är NÖJD med dagen, och det är bara att ta nya tag och hoppas på att jag kan få mitt huvud att sluta spöka.

Blev tyvärr inte en enda bild från tävlingen idag, då Tilde var med och Johanna inte hade några lediga kamerahänder. Men eftersom Tilde har varit på sin första tävling vid en ålder av 1 månad, så lägger jag in en bild på henne ;). Det ska börjas i tid!

I torsdags
2011-05-28 / 10:39:00 / Dagens ridpass

I torsdags var vi ner på ridbanan en sväng, Liptus var skitseg. Öppna och övergångar, rel. mjuk. Försökte få igång galoppen, men det var lönlöst. Han var SÅ tung, och ville inte alls. Skrittade ut i skogen med Rosen och Johanna efter ett tag i stället. Då minsann kunde han galoppera på stället och "hoppa" stockar helt frivilligt, galen häst.
Efteråt duschade jag Liptus hel och hållen, det behövdes. Han var så himla dammig på rumpan, sånt där damm som inte går bort hur man än gör. Tror det var rätt uppskattat, han stod väldigt snällt.
Athos fick sig en ny frilla idag också, välbehövligt! Sjukt söt blev han.

schabrak
2011-05-26 / 15:08:11 / Prylbögen

åhh , jag är bra sugen nu alltså..
Bildkälla
Bildkälla

Full fart
2011-05-26 / 12:27:50 / Allmänt

Har precis kommit hem från en körlektion och en runda på stan. Var på jakt efter en bikini och morsdagspresent. Hittade bara det sistnämnda. Att det ska vara så himla svårt att hitta en bikini man trivs med. Har några som jag haft länge som jag verkligen älskar, men de börjar bli lite solblekta så vill ha några nya till sommaren. Ska slänga i mig lite mat, plugga lite, och sen ska jag gå in till stan en gång till för ytterligare en körlektion. Blev dubbelt idag eftersom jag fick lov att avboka den jag hade imorgon för då åker vi mot Storvik och tävlar. Tur att det fanns en avbokning idag som jag kunde ta, det går så himla segt med körkortet nu, finns knappt några tider alls!
Efter körlektionen blir det stallet med Johanna, det var alldeles för länge sen nu!

Skogstur
2011-05-25 / 23:22:18 / Dagens ridpass

Idag har jag och Liptus vart ut i skogen och galopperat av oss. Pigg och glad häst, som jag inte ställde speciellt mycket krav på idag. En bustur helt enkelt! Tog en skogsstig på vägen tillbaka, mysigt. Imorgon blir det puts och packning inför tävlingen på fredag. Ska bli riktigt spännande att se hur Liptus beter sig, han har en tendens att vara väääldigt uppe i det blå och livrädd för allting på utomhustävlingar. Men men, det är bara att ge sig fan på det och åka ofta så lär han ju ge sig tillslut. Skam den som ger sig! :)

Plugga plugga plugga
2011-05-25 / 12:01:07 / Allmänt

Gud vad matt jag blir, jag ställde klockan på 08.00 igår kväll för att gå upp i tid och plugga hela förmiddagen för att sen kunna åka till stallet efter lunch och inte känna någon stress över att jag måste hem och skriva. SJÄLVKLART stänger jag av väckarklockan i sömnen och vaknar 11.30. Fan! Jaja, det är väl bara att kasta i sig nåt att äta och sätta igång med pluggandet, får bli en sen eftermiddag/kväll i stallet istället.


Plugget jag ska göra är iofs inte så jättetråkigt. Ska kolla igenom en betesövning jag skrev igår, man ska räkna ut hur många digivande ston med ett behov på 110 MJ och 1000g smb rp ts/dag som kan klara sig hela augusti på ett 2 hektar åkermarksbete, och sen på ett 2 hektar naturbete. Och innan det ska man ha räknat ut hur många kg ts ett sto behöver av de olika betena/dag, och om det är rimligt för dem att klara sig energi- och proteinmässigt utan tillskott på de två betena.
Efter det ska jag ge feed-back på två projektarbeten, varav ett handlar om "Förekomsten av beteendestörningar och kolik i två olika typer av stall" och den andra "Analyserat vallfoder är vanligare i stall med högpresterande hästar". Ska bli riktigt intressant och kul att läsa vad de kommit fram till i sina undersökningar!
Bild tagen med min nya kamera. LIIITE skillnad mot mina mobilbilder, eller vad säger ni? ;P

Micaela

Jäkla väder
2011-05-24 / 17:31:17 / Dagens ridpass

När det väl är fint väder så ska det blåsa storm istället. Så himla tråkigt, Liptus var stressad som sjutton idag när jag red eftersom det blåste saker i luften och tältet bredvid vår ridbana smällde och hade sig. Men han höll sig någorlunda lugn iaf, så kunde genomföra övningen på ett bra sätt, trots att det vart lite hopp och kast här och där. Hade lite markarbetsträning idag, eftersom det inte blev någon hoppträning. På ena kortsidan ställde jag ett litet hinder, och på andra kortsidan tre travbommar. Efter framridning med mycket sidvärts och tempoväxlingar (han var rätt loj idag) så började jag trava bommarna på en volt först. Sen galopperade jag över hinder på en volt, och sen la jag ihop det till en liten "bana". Öppna längst långsidan i trav, trava över bommarna, efter bommarna en fattning, galopp över hindret och en volt runt hindret så man kom på hindret en gång till. Efter det ett avbrott till trav, och öppna igen för att sedan rida vidare på bommarna igen. Gjorde den åt båda hållen flera gånger och det flöt på bra tillslut, trots att Liptus var ofokuserad.

Röda strecken ska vara "öppna", haha. Svart linje är trav, röd är galopp.

Veckoplaneringen sprack igår, då jag blev rätt sen till stallet. Så Liptus fick en vilodag igår istället för på imorgon, då ska vi ut i skogen och galoppera :).
Micaela

Sommarbete
2011-05-22 / 19:22:40 / Allmänt

Idag har hästarna fått gå ut i sommarhagen på lite förbete, det var populärt! Är så mysigt att kunna ha en hel flock. Just nu är dom 6 stycken, men de kommer vara 7 under sommaren.
Micaela

Stress
2011-05-22 / 19:18:01 / Dagens ridpass

Idag blev det lite hektiskt, hade tänkt dressyra lite på banan med Liptus och sen rida ut i skogen efteråt. Men efter att ha åkt MOPPE till Borlänge med Robin och köpt kamera och ätit på burger king blev det lite bråttom. Tömkörde istället, han var SÅ fin! Jätteroligt, han jobbade på som bara den och var superlugn fast det blåste och smällde i tältet bredvid. Högersidan var mjuk och böjbar idag också, vilket är väldigt positivt. Fick reda på att träningen för Tusse är inställd på tisdag, så jag ska försöka "markarbeta" lite på vår lilla pluttbana istället. Blir tvådagarstävling för Liptus i helgen, så kanske är lika bra att han får vara hemma och inte åka iväg och träna på tisdag. Blir dock inte mycket hoppande i helgen ändå. En klass på fredag och två (alternativt en) på söndag, och det är lågt! Så nog ska han väl överleva, frågan är väl bara om jag gör det ;).

Veckoplanering
Mån Ut i skogen, galopp.
Tis Markarb. på banan, bommar.
Ons Promenad i skogen/vila
Tors Dressyr, lösgörande. Checka av.
Fre Tävl. storvik, 1 klass.
Lör Ut i skogen, jogga, lugnt i låg form. Checka av.
Sön Tävl. svärdsjö 1 el. 2 klasser
Micaela

Update
2011-05-22 / 11:02:59 / Dagens ridpass

Jag är väldigt dålig på att uppdatera när Robin är hemma märker jag, finns ju roligare saker än att sitta vid datorn då. Men kan uppdatera lite i korta drag nu innan vi åker till Elgiganten och letar ny kamera till mig.

I fredags var jag och Liptus ut i skogen, han var jättepigg och ville mest bara studsa på stället med huvudet som en giraff. Han var rädd för allt, tvärnitade flera gånger på vägen i galoppen för vattenpölar. Suck! Tur jag har klister i röven, skulle haft det i ridhuset i tisdags också ;). Gick hyfsat bra iaf, han lyssnar bra även fast han är sådär taggad och det är jätteskönt. Red runt gamla sommarhagen och lät honom dra på ordentligt i galoppen. Han blir så slö i galoppen på ridbanan.

Igår, lördag, så longerade jag honom på ridbanan över bommar. Han lyfte fint på fötterna men tyckte det var skitkul att busa med kompisen som stod i korallen precis bredvid ridbanan, haha! Han var väldigt pigg, och fick för en gångs skulle bra tryck i galoppen på våran lilla bana. Brukar vara rätt loj där annars just när det kommer till galoppen, kul!
Micaela

Animo
2011-05-20 / 16:31:00 / Dagens ridpass

Åhh, jag blir kär!

Animo
Micaela

Dalahoppet
2011-05-20 / 10:07:22 / Allmänt

Idag är det fint väder, gud så skönt! Ska åka och äta lite med Robin, sen vidare upp mot Dalahoppet med trevliga tjejor :). Underbart! 120, 130 och 140 klasser är det idag, får se vad vi orkar se, är sjukt många starter.

torsdag
2011-05-19 / 20:10:38 / Dagens ridpass

Eftersom jag låg på akuten igår så fick Liptus ofrivillig vila, men sånt är livet. Idag efter att jag vart uppe på Lugnet och kollat på Dalahoppet ett tag med Johanna, så tömkörde jag Liptus på ridbanan eftersom jag inte vill/får rida idag med nacken. Han var väldigt mjuk och jobbade på bra, stelare i högervarvet idag men fick igenom honom. Mycket tempoväxlingar, och rakställning pysslade vi med. Jobbade på superbra i vänstergaloppen, så kul att han verkligen kan jobba nu när jag tömkör. Förut var det bara lattjo lajban! Han verkade väldigt nöjd efteråt och det var kul att se att han var så mjuk även fast det blev vila dagen efter hoppningen. Imorgon ska vi ut och galoppera i skogen!

Nu ska jag pallra mig hem till mamma och syrrorna i regnet, minstingen fyller tonåring och det ska firas! Grattis Victoria!

Såhär stilig var jag uppe på akuten igår, haha!
Micaela

tuggat grus
2011-05-19 / 20:01:43 / Dagens ridpass

har varit dålig på att uppdatera, detta beroende på en kraschlandning på hoppningen i tisdags. Fick lov att åka in till akuten igår och röntga nacken och det resulterade i att de ville ha mig kvar för observation. Men fick tillslut åka hem, och allt är bra nu förutom en jävla nackspärr och bulor.

Var alltså i ridhuset och hoppade i tisdags. Kände redan från början att han var sjukt laddad, studsade nästan på stället. Men fick inget flyt alls i hoppningen, hade fyra hinder framme som jag kombinerade ihop till olika banor och böjda linjer. Gick helt ok, men som sagt, det flöt inte på kändes det som. Blev mycket felbedömningar av avstånd och Liptus var antingen PÅ eller AV. Han kom superfel på ett hinder, och kastar sig över från stillastående, så jag hamnar fram på halsen och när han känner det drog han iväg i värdens jävla bockserie. Så jag flyger i backen med huvudet före. Hoppade upp igen och hoppade vidare, fick till några språng som kändes någorlunda så jag gav mig då.
Micaela

Bocaj
2011-05-17 / 12:32:06 / Prylbögen

Hm, jag blir mer och mer sugen faktiskt.. Nån som har bra/dåliga erfarenheter?
Bildkälla
Micaela

transportskydd?
2011-05-17 / 12:20:36 / Prylbögen

Hur åker era hästar i transporten? Tycker det är svårt, Liptus åker med benskydd+höga transportskydd+boots runt om på vintrarna (när han har broddar) eftersom han har trampat sig rejält några gånger. Men nu på sommaren känns det nästan som det är bättre att åka med bara de vanliga benskydden han har under ridning eftersom han blir irriterad på de höga transportskydden och sprattlar. Kanske ska införskaffa mig ett par låga transportskydd..
Hur gör ni?

Promenix
2011-05-16 / 22:18:28 / Allmänt

Idag var jag och Liptus ut på promenad med Rosen, Johanna och Tilde. Pigg och dryg häst som skulle äta gräs och blad hela tiden, jäkla giraff. Men det gick bra. Imorgon tänkte vi åkte på hoppträning i Folkärna, men självklart har dom fått för sig att köra en pay&jump istället (30-70) så tänker åka till ridhuset i Vika och hoppa istället. Har planerat att hoppa lite bana, och höja upp lite om det känns bra.

För övrigt har jag vart i Borlänge med Johanna och Madde idag, och Tilde med för den delen, men hon är så tyst så man glömmer bort att hon är med i barnstolen ibland :P.
Usch, känner att det bara blir massa blaj skrivet, är skitnervös inför halkbanan imorgon, haha. Bäst jag stänger av!
Micaela

Hoppning
2011-05-15 / 17:14:23 / Dagens ridpass

Åkte till ridhuset på vägen hem från turnén och hoppade lite där i stället. Liptus var mjuk och med, men lite "tung". Tror han är lite slö i kropppen efter en relativt tuff vecka. Hoppade kryss på medellinjen på volt, och en liten studsserie med sista hindret som ett räcke som vi höjde upp lite allt eftersom. Låg på 110 tillsist, och det kändes som 70. Börjar komma över min höjdskräck som jag drabbades av, och det är SÅ skönt! :D. Imorgon ska vi ut på lugn promenad :).
Liptus solar på stranden förra helgen

Micaela

söndag=tävling
2011-05-15 / 17:09:52 / Allmänt

Trodde vi ja.. Haha! Efter att ha letat pass en halv natt och morgon, och ställt in tävlingen, så ringer Robin hemifrån och säger att han har hittat passet. Tävlingsarrangörerna var schysta och sa att det var okej att jag faxade in en kopia på vaccinationerna imorgon, så vi bestämde oss för att åka ändå. Var ändå ute i bra tid.
Vi kom till Hofors, där vi tydligen skulle svänga, men ville inte riskera att köra vilse, så eftersom det var vägbeskrivning från Sandviken på hemsidan så bestämde vi oss för att det var lika bra att åka till Sandviken så vi inte skulle köra vilse, pyttsan. Väl i Sandviken visste vi inte om vi skulle köra höger eller vänster i en rondell, men vi chansade och körde efter en hästtransport som körde till vänster. Efter ett tag ser vi en skylt Ryttartävling 400 meter. "YES!" tänker vi, vi hittade! Vi kör glatt in på tävlingsplatsen, får goodiebags och kaffebiljett (pluspoäng!) och åker och parkerar och är påväg ur bilen..
Men var det inte lite mycket ponnyer här? undrar vi.. och tänker att "äh.. det brukar ju vara några ponnyer med på storhästtävlingar". Men det dyker bara upp fler och fler småtjejer med små nätta ponnyer, och jag tänker att "det här är fan inte sant.." Jag kliver ur bilen och går och pratar med parkeringsvakten. "jag har en jättedum fråga.. men är vi inte i Österfärnebo?". "Haha nej, ni är på gävle ponnyklubb". "jaha...". "Ja, vad ska du göra för nåt då?". "jo.. jag ska tävla. Fast jag har en storhäst i transporten.." "ojdå..". HAHA!


Visade sig alltså att vi hade kört åt helt fel håll, och hamnat på en ponnytävling. Förstår ni vad roligt det hade sett ut om jag hunnit lasta ur, innan jag insåg att det bara var ponnyer där?!
Slutade iaf med att vi fick åka tillbaka samma väg, och ytterligare 4 mil. Vilket resulterade i att vi inte hann fram i tid till tävlingen, och fick åka hem igen. Tur jag har en snäll häst som står still i transporten! <3

Micaela

Lördag
2011-05-15 / 16:59:48 / Dagens ridpass

Liptus fick gå lite lösgörande på banan, var väldigt mjuk och fin. Han är så himla rolig att rida nu! Är i en period då han är sjukt arbetsvillig och jättemjuk och "böjbar"! Dock lite hispig och rädd för tunnor och trådar och annat trams, han lugnade ner sig tillslut och kunde tillsist gå lugnt och fint över tråden. Gjorde lite sidvärts och skolor i trav och sen fick han rulla på i galopp några varv, ville inte pressa honom eller försöka krångla med något dagen innan tävling, utan bara checka av. Skrittade ut en stund efteråt, duktig häst!
Micaela

Långtur
2011-05-13 / 19:39:00 / Dagens ridpass

Var ut på en långtur med Helene och Cadet idag! Red först "pussvägen" sen red vi runt "kohagen" på vägen hem. Tog ungefär 1,40 och hästarna var pigga och glada. Speciellt Cadet som var halvt galen :P. Liptus var lite mör sen igår tror jag, lite stelbent och seg. Men piggnade till när han fick galoppera lite, var väldigt mjuk iaf. Imorgon blir det lite lösgörande på banan, och så hoppas vi på att vi iaf håller oss på marken på söndag :).
vi var rätt högt upp ett tag :P

Micaela

Hoppning igår
2011-05-13 / 19:32:01 / Dagens ridpass

Igår var Liptus och Glimt i ridhuset. Glimt var där för miljöträning och Liptus fick hoppa. Pigg och glad häst, som var supermjuk och jätterolig att rida! Var mjuk redan från början vilket han inte brukar vara, så kul! Tror dressyren dagen innan gav resultat. Hoppade en kort bana, och det gick väl hyfsat. Liptus hoppar ju duktigt, men sen ska jag hänga med också. Han hoppade "ordentligt" och skjuter mig ur sadeln HELA tiden, herregud vad jag flög några gånger. Men höll mig kvar iaf :P. Han var riktigt taggad, och det bådar ju gott inför söndagens tävling :).
Micaela

Tävlingsskjorta/top
2011-05-12 / 12:53:21 / Prylbögen

Är på jakt, men vet inte alls vad det är jag vill ha egentligen. Klassisk och tjejig med krås, rutor, sportig t-shirtmodell? Suck
Rosa rutor från Pikeur
Tjejigt krås från Kingsland (favorit)
Sportig t-shirtmodell från Jacson
Rosa t-shirtmodell från Jacson
Har ni någon favorit?
Bildkälla

Micaela

Dressyr!
2011-05-11 / 23:55:33 / Dagens ridpass

Åh, idag blev det en sån där dag då man känner att man får tillbaka för mycket slit! Liptus var SÅ himla fin! Tänkte rida ut i skogen, och slöa. Men tog mig i kragen och dammade av dressyrsadeln och stövlarna, och gick ner till ridbanan. La fram tre bommar, varav en upphöjd. Travade igång honom i låg form först, och checkade av start och stopp och gjorde lite öppnor och skänkelvikningar. Han kändes mjuk och fin, plockade upp honom i formen lite och var beredd på protester och tjafs. MEN.. det kom inga! Han var lite stressad i början och rusade på, men efter mycket tempoväxlingar och halvhalter så släppte han helt och det var så himla roligt att rida! Gjorde mycket volter idag, och hade honom utåtställd i volterna så fort han blev ofokuserad och tjafsig. Det gjorde att han tänkte till och "kom tillbaka till mig" kände jag. Såg till att han alltid hade något att göra. Fick in ytterbogen i högervarvet riktigt bra, och han var verkligen med på noterna. Jag, som alltid brukar spänna mig så fort det står dressyr på schemat, var helt kolugn och avslappnad i axlar och armar. Tror det var mycket det som gjorde det också, det blev aldrig någon dragkamp som det kan bli.
Kort och gott, fick ett jättebra flyt, han lyssnade på minsta vink och jag kände inte av mina skulderblad öht! Såna här dagar vill man aldrig sluta rida, men tvingade mig själv att avsluta när vi båda började bli trötta och när det gick som bäst.
Var själv i stallet idag, så hade tyvärr ingen som kunde filma. Bjuder på en gammal bild istället!
Micaela

Vilodag
2011-05-11 / 10:58:07 / Allmänt

Igår fick Liptus vila, var sjukligt varmt. Försökte sitta utanför stallet i solen och äta, men det gick knappt att andas. Badade med Rosen och Glimt iaf, Rosen bara gick rakt i som vanligt. Men Glimt behövde lite övertalning, haha! Liptus fick följa med ner till sjön på lite promenad, men efter att ha hållt mig fast på en liten ponny och använt alla krafter i benen jag hade så orkade jag inte ta itu med ännu en häst som inte vill bada, så han fick stå på stranden och äta gräs :P.
Håller på att pillar ihop en liten film på Liptus, med lite klipp både från nu och då. Lägger upp den här lite senare.
Vi spolade av Athos igår, han var helt kokhet under alla man.
Micaela

Bada!
2011-05-10 / 10:32:26 / Allmänt

Har nyss kommit hem från körskolan, var uppe vid halkbanan och testade på manövreringsbanan idag. Gick helt okej, dock "blåste" lite koner omkull pga fartvinden ;) (höhö..). Panikbromsade också några gånger, det gick däremot klockrent! Nu är jag taggad inför halkbanan på tisdag.

Ska snart åka upp till Pilbo och hämta upp Martina, för vidare färd mot stallet. Men tror det blir ett stopp på rusta eller något först, vi måste ha luftmadrasser. Blir nämligen invigning av poolen idag tänkte vi ;). Fast vet inte om det blir så mycket badande, blir nog mest guppande på ytan :P. Framemot eftermiddagen åker vi till Sveden och kikar på hoppträningar i solen, så skönt att det är utomhus!
Nu ska jag packa lite!
Källa

Kvällssol
2011-05-09 / 23:04:34 / Dagens ridpass

Var ut på en tur i skogen i kvällssolen med Liptus idag. Var så himla mysigt, och Liptus var pigg och glad. Men ändå inte jobbigt pigg, utan mer lättjobbat pigg! Tänkte galoppjobba idag, men det var fortfarande väldigt varmt på kvällen, och jag har lyckats få solsting eller nåt, så vi var lite möra båda två tror jag. Blev en tur med lite klättring, snubbel på små knöliga stigar, trav och galopp. Varierat med andra ord. Liptus var väldigt mjuk i sidorna idag, så jag fokuserade inte så jättemycket på att ställa honom åt sidorna och mjuka upp honom som jag brukar få börja med, utan fokuserade mer på att hålla honom rak från början. Gick skitbra, han var verkligen med på noterna. Reagerade blixtsnabbt, och jobbade på bra. Vi mötte hästar och tanter, och han tittade inte ens på dem, jättefokuserad!
Micaela

sol!
2011-05-09 / 11:48:15 / Allmänt

Äntligen är solen tillbaka, jag sitter på balkongen i bikini och det BRÄNNS. Så himla skönt! Idag blir det att plugga körkortsteori, ha körlektion, och sen åka till stallet framemot kvällen. Blev äntligen klar med hästfoderjämförelsen igår. Tänkte ut och galoppjobba litegrann idag, vi får se hur varmt det är. Igår fick Liptus gå ut i skogen på lite skritt och travtur, tror det var uppskattat. Lite sidvärts längs vägen, men inga direkta krav på formen. Snäll och lugn, trots att vi mötte cyklister, joggare, fyrhjulingar direkt ur kurvor, galna hundar och lastbilar. Duktig häst! Nej, nu ska jag ta tag i teorin. Suck.
Micaela

Tömkörning på banan
2011-05-08 / 12:35:02 / Dagens ridpass

Som rubriken säger så tömkörde jag Liptus på banan igår, lördag. Orkade inte slita ihjäl mig, och ville bara att han skulle få springa av sig lite (var sjukt varmt), så hade en gummisnodd på honom idag med. Funkade bra igår, men idag var han lite mer stretig mot den, stundvis var han superfin men tror han tyckte det var lite trök att vara på banan. Blev en ganska kort stund, men gjorde väldigt mycket övergångar och tempoväxlingar, han skötte sig utmärkt iaf, och det är så himla skönt att han lagt av med sina dumheter! Han lyssnade på röstkommandon helt utan tvekan, och det är SÅ KUL att märka att det ger resultat. Stod på mitten och sa "trav" tyst och lugnt, utan någon speciell betoning, och han börjar trava. Samma sak med "galopp", han bara fattar galopp, utan tvivel även från skritt, varje gång! Det känns som jag fått en ny häst, om man jämför med hur han var för ett-två år sedan, då var han som Lester i ponnyakuten, plus att han attackerade ;).

Skrittade av honom ner mot sjön, och mamma tog lite mobilbilder, bjuder på några stycken. Fick två filmer också, från tömkörningen.. Kanske lägger upp lite mer filmer/bilder senare, nu ska jag få i mig lite mat.
Micaela

Ofrivilligt race över åkern..
2011-05-06 / 16:59:23 / Dagens ridpass

Är ni förvånade? inte jag.. Tömkörde Liptus idag, i skogen. Johanna och Rosen var också med, tror Liptus har saknat att vara ute med Rosen. Han skulle prompt gå precis vid sidan om honom hela vägen! Gick i skogen över stock och sten, med gummisnodd som inspänning. Liptus jobbade på riktigt fint hela vägen. Snacka om överambitiös häst som börjar göra öppnor och skänkelvikningar av sig själv, haha. Var riktigt skönt att han kunde jobba på så pass bra av sig själv utan att jag fick slita ihjäl mig för en gångs skull! När vi var påväg hem skulle vi gå över ett litet (syntes inte ens) dike, och självklart HOPPAR Liptus. Tror ni jag var beredd på det eller? Nej.. Så jag tappade tömmarna, och blev helt överrumplad. Innan jag hann reagera hade jag en brallande häst på åkern. Han drog några repor fram och tillbaka, och såg ut som världens lyckligaste. Sen sprang han till stalldörren och väntade in oss.. :P Som tur var var det inga gropar eller något i åkern, annars hade det kunnat gå illa. Knashäst. Men han fick springa av sig iaf, och såg väääldigt nöjd ut efter att jag skrittat av honom lite och smörjt benen med blue lotion, haha! Tror jag lär ta mig i kragen och åka och hoppa snart..!
Lugnet före stormen!

Micaela

Rättviks marknad
2011-05-06 / 10:55:44 / Allmänt

Nu är det marknad i Rättvik igen. Vet inte om det är speciellt roande längre (var ju höjdpunkt när man var yngre), men eftersom det har blivit tradition sen jag föddes så känns det som man ändå vill åka dit och kika (egentligen är det godiset jag vill åt ;)). Jag och Robin åker dit en sväng imorgon efter att vi släppt ut hästarna och jag har även tänkt hinna tömköra Liptus innan. Igår fick Liptus vila helt, var så himla tråkigt väder =noll motivation. Idag blir det nog en promenad, funderar på att tömköra i skogen, med nån inspänning. Vi får se. Vill inte att han ska gå på halvfart bara för att jag gör det, men det är svårt ibland att få det att funka när man inte är helt frisk. Men kan vara bra med halvlugna veckor ibland också.

Förhoppningsvis blir det bättre flyt nästa vecka då jag har tänkt åka och träna i Folkärna på tisdagen, om allt går enligt plan. Sen förhoppningsvis hålla motivationen uppe och försöka dressyra lite på vår bana. Vill få in en tömkörningsdag också, och sen mycket galoppjobb i skogen. På söndagen blir det tävling.

Nu ska jag steka raggmunk (herregud), sen blir det stallet med Johanna och co :).
Åhh vad jag längtar tills imorgon när jag ser den här bilden. Mums!

Micaela

Nytt skydd till mobilen
2011-05-05 / 18:43:58 / Prylbögen

Tänkte tipsa er om att det finns sjukt snygga mobilskydd med bling på Tradera, som kommer direkt ifrån butik! Finns i massor av olika färger och former, och till många olika telefoner. Detta beställde jag igår:
Micaela

boktips
2011-05-05 / 12:22:09 / Allmänt

Tänkte ge er ett boktips faktiskt. När jag var yngre läste jag böcker på löpande band, hela tiden. Men nu har jag inte så mycket tid/ork till att läsa. Men har faktiskt tagit mig i kragen och börjat nu, och denna bok är helt otrolig! Ni måste läsa den!

Att älska som en porrstjärna - en sedelärande berättelse
av Jenna Jameson, Neil Strauss
Beskrivning:


I Att älska som en porrstjärna: En sedelärande berättelse berättar Jenna Jameson, tillsammans med journalisten Neil Strauss, om sitt liv. Om uppväxten på den sjaskiga undersidan av Las Vegas, om sin tid som minderårig dansös på strippklubbar och om hur hon blev porrvärldens största stjärna. Historien rymmer övergrepp, våldtäkt och mord, men det är ingen simpel gråthistoria. Den är svart som natten och motbjudande realistisk, men bitvis vansinnigt rolig. Porrindustrins nuvarande drottning berättar närgånget och uppriktigt om sexuella erfarenheter som räcker i flera livstider.

Jenna Jameson föddes som Jenna Massoli 1974 i Las Vegas. Hon är inte bara vår tids mest populära kvinnliga porrstjärna, utan också den mest omtalade genom alla tider.

Neil Strauss är journalist på New York Times och Rolling Stone och har skrivit två av de senaste årens mest omskriva och lästa biografier, The Dirt tillsammans med Mötley Crüe och The Long Hard Road Out of Helltillsammans med Marilyn Manson.

"Neil Strauss, som spökskrivit boken, är en av världens bästa skribenter. Han skulle kunna göra ett parti plockepinn läsvärt. Och med Jenna Jamesons 'vida loca' att spela med, blir det förstås en väldigt underhållande bok."

Borås tidning

Källa

 


 

Micaela


plugg
2011-05-05 / 12:16:10 / Allmänt

Jag pluggar och pluggar, och blir tröttare och tröttare. Usch, detta är inte roligt. Vill vara pigg så jag orkar med allt jag vill/måste göra. Hade körlektion igen imorse, flyter på bra. Nu ska jag sätta mig och plugga lite körkortsteori hade jag tänkt, har pluggat hästfoder hela förmiddagen och är rätt slut i huvudet. Men det är bara att ta nya tag, skulle behöva lite energidryck, tyvärr har Robin tagit med sig alla till Motala. Kändes inte så lockande att gå till affären faktiskt..
Blir en kvällstur till stallet idag, skönt. Ska åka ut med Johanna och ta en promenad med hästarna, var länge sedan vi var tillsammans i stallet nu sen hon fick lilltjejen. Men sånt är livet, hon är ju alldeles nykläckt! :).
Micaela

slöbloggning
2011-05-04 / 21:25:46 / Dagens ridpass

Hade morgon i stallet idag (igen..) så jag red och fixade direkt på morgonen idag igen. Ganska skönt att göra det klart tidigt ibland, och bara åka hem och ta det lugnt. Speciellt nu när jag är så trött och hängig hela tiden.. Liptus fick galoppjobba upp för hela berget idag. Blev inte ens trött, suck.. Han kändes jättefin, mjuk och lätt i handen. Dock hysteriskt pigg, men inte ohanterbart. Mycket sidvärts och tempoväxlingar. Blir lätt att han blir framtung och bara tokrusar när han får galoppera uppför, han tycker det är skitkul. Men det gick bra tillslut, och han lyssnade bra efter lite halvhalter och övergångar.

Åkte hem och pluggade lite foderstater, så hjärnan började nästan koka. Sen var det bara att rycka upp sig och gå till körskolan. Flyter på riktigt bra där, blir snart halkbanan! Var faktiskt hurtig och gjorde två teoriprov när jag var klar med körningen, nu går det undan! :D
Micaela

Snöstorm
2011-05-03 / 18:07:12 / Dagens ridpass

Jag trodde verkligen att det var sommar på riktigt nu. Men idag när jag var ute och red kom världens snöstorm.  Vi skrittade på en skogsstig upp för berget, sen tänkte jag gå runt gamla sommarhagen. Men eftersom det kom snö så gick vi direkt ner igen när vi kom ut på vägen och travade hem, kändes inget bra att vara ute och rida i snöstorm utan ländtäcke och med bara mjukisbyxor för att sen ta moppen i 40 minuter och vara dyngsur, hehe. Snöflingorna var sjukt stora, tror inte jag har sett det snöa så mycket, med så stora snöflingor på hela vintern! Jag såg ingenting, fick blunda för att inte få snö i hela ögonen. Tur Liptus hittar hem iaf. Direkt när vi kom tillbaka slutade det givetvis att snöa, suck! Fick mig en trevlig (eller inte) moppetur iaf. Först startade den inte, höll på hur länge som helst, och höll på att bli galen. Sen fick jag lov att köra i 30 km/h hela vägen hem för att inte frysa ihjäl. Fast jag hade täckbyxor och vinterjacka, helt sjukt kallt!
Till råga på allt så har vattnet och elen krånglat i stallet hela morgonen, inte min dag idag :P. Men Liptus var iaf pigg och glad idag, och skötte sig kanon!
Precis innan det började vräka ner!
Micaela

domosedan vet
2011-05-03 / 18:02:18 / Allmänt

Igår fick Liptus nya skor. Jag brukar alltid få lov att ta ut veterinär för att droga honom, då han varit med om tråkigheter under en skoning förut. Och nu är iprincip omöjlig att lyfta hovarna i mer än 15 sekunder. Men igår testade jag domosedan, som jag fått utskrivet av veterinären. Jag var superskeptisk, och var helt inställd på att behöva ringa ut både veterinär och hovslagare en gång till för att sko bakhovarna. Men eftersom både hovslagaren och veterinären envisades med att jag iaf skulle ge det ett försök, så gjorde jag det. Och döm av min förvåning när det tog bättre skruv än veterinärens spruta! Jag tömkörde Liptus ett bra tag innan skoningen igår, så han var rätt mör, och direkt när jag kom in i stallet (innan han hunnit stressa upp sig över att de andra hästarna var ute i hagen och inte han) så sprutade jag in det under tungan på honom, där det skulle ligga och verka. Jag som är van att sprutan ger effekt på trettio sekunder, var otålig och blev ännu mer säker på att det aldrig skulle gå när Liptus stod och steppade när hovslagaren kom. Men Ove började med framhovarna, och eftersom han har någon lugnande effekt på Liptus så blev han bara mer och mer slö. Tillslut fick jag stå och hålla emot honom på andra sidan när han skodde bakhovarna för Liptus höll på att lägga sig! När veterinären är ute brukar han testa att sparka lite och fjanta sig, men det var inte en tendens till detta nu. Det var så himla skönt! Dock ska han få en mindre dos nästa gång, så han kan stå själv :P.

Tömkörde, som sagt, Liptus innan skoningen. Mycket övergångar skritt-trav och trav-galopp, och tempoväxlingar. Ställde honom utåt/inåt vartannat varv, och han var väldigt mjuk och fin i vänstervarvet. Lite stelar i högersidan, men fick honom på en rund stor volt idag, han brukar dra inåt i högervarvet annars. Höjde ryggen jättefint och jobbade på ordentligt med bakbenen, pigg!
Bildkälla
Micaela

Helgen
2011-05-03 / 16:20:17 / Allmänt

Robin har vart hemma hela helgen, så har inte velat sitta vid datorn alls. Är så sällan han är hemma nu för tiden känns det som. Har haft en bra helg iaf, dock lite kallt! Liptus har vart ute på skritturer både i lördags och söndags, utan direkta krav. Jag har vart seg i huvudet, och det har varit lite mycket att göra. Han verkar rätt nöjd ändå =).
Hade en trevlig Valborg, men vad skönt det hade varit med lite sol och värme nu igen!
Nu ska jag skriva klart lite foderuppgift, sen ska jag försöka röja lite här hemma om jag orkar. Ska ringa vårdcentralen också, tror jag har fått järnbrist eller något.. Är dödstrött dygnet runt, även fast jag sover. Jättejobbigt!
Såhär vill jag ligga hela dagarna just nu
Micaela

RSS 2.0