bära eller brista
2011-09-29 / 22:18:44 / Allmänt

Har pluggat hela dagen, nu får det bära eller brista på tentan imorgon. Jag orkar inte trycka in mer i skallen. Var ut på en tur med Johanna och Rosen nu på kvällen och rensade hjärnan, det var välbehövligt! Sen blev det pizza med Robin, mysigt. Nu ska jag slänga mig i soffan, och sen sova. Återkommer imorgon, om jag lever..!

vinterinspiration från Gersemi
2011-09-29 / 09:29:26 / Prylbögen

Kommer förmodligen ångra mig bittert över att jag skriver detta, men jag längtar faktiskt litegrann efter vintern nu. Och detta filmklipp gjorde ju inte saken bättre, snyggt!

kan inte plugga
2011-09-28 / 19:12:29 / Prylbögen

Jag som skulle vara så duktig och plugga hela dagen idag, har inte gjort ett skit. Inte ens tittat på en bok. Känner att jag satsar på omtentan istället, ska göra ett ryck imorgon och försöka banka in så mycket det går. Sen får jag åka och kolla på fredag hur tentan ser ut, och sen kör jag ett ordentligt ryck till omtentan sen. Just nu har jag ingen motivation, och är bara så himla trött och oengagerad så det känns inte ens värt att försöka.
´
Dagen spenderades i stället med Robin i Borlänge. Vi har tutat runt och gjort lite ärenden, bland annat köpt en ny toasist. Så nu slipper man nypa sig i rumpan och få locket i ryggen, skönt! Vi har även handlat massa NÖDVÄNDIGA saker, som gem och krokar. Som i själva verket inte alls var speciellt nödvändiga när vi kom hem. Sprang in på Aubiose en sväng när vi ändå var där. Köpte benreflexer, en grimma med fluff på nosen och nacken. Och min snälla, underbara sambo köpte ett "Lurex"-schabrak från Hv-polo till mig (till Liptus :P). Han tyckte det var ett "wow-schabrak", så det skulle Liptus ha. Haha! Det blev det mörkbruna, dösnyggt! Tror det kommer bli hur bra som helst till hans bruna sadel :). Var svårt att få den riktiga färgen på bild, men det går ju att googla om någon är nyfiken.
´
´
På eftermiddagen var vi ut och galopperade igen, Martina och Cary var med. Hästarna skötte sig bra, trodde att det skulle bli lite race. Men de höll sig i skinnet! Liptus kändes lite trött efter gårdagen, men pinnade på bra ändå. Imorgon tror jag vi ska pallra oss ner på banan en sväng, blir eventuellt tömkörning.

Falu ridklubb - 24/9
2011-09-28 / 10:59:10 / Dagens ridpass

90 cm - 0 fel.
´
Han kändes rätt slö, men var inte tung i handen. Fick jobba ordentligt för att få igång honom, red inte fram så länge. Ville inte trötta ut honom, på framhoppningen kändes han helt ok. Om än något nonchalant, lyssnade inte riktigt på mig och han bockade som en galning efter varje hinder! Kändes som det fick bära eller brista inne på banan. Och det höll. Han kändes bra bara vi kom in på banan, var med på noterna och vi hade ett bra tempo. Kom dock väldigt nära ett plank, (ni ser på filmen), så han var på vippen att stanna och jag var på väg att ramla av. Tur det var en lång väg till nästa hinder så jag hann återfå balansen (läs. sätta mig i sadeln igen, haha).
´
´

100 cm - 9 fel.
´
Här kändes han piggare, men var hård i munnen och inte direkt kontaktbar. Kändes som ett tåg som bara fräste på ungefär. På framhoppningen var det lite si och så, tvärnitade på oxern och kastade sig sen rakt igenom den. Jag var på väg att ramla av, igen, och slog i ansiktet ordentligt i hans huvud (har fortfarande skrapsår på hakan, haha). Så vi tappade lite fokus. Men hoppade oxern igen och sen räcket, och då hoppade han jättefint. Inne på banan blev jag helt invalid. Mot första hindret låg vi helt fel och kändes som vi skulle göra ännu en krasch, vilket resulterade i att jag var livrädd (haha) och Liptus stannade. Det hade jag också gjort om jag var han, herregud vad jag skrattade när jag såg filmen :P. Sen flöt banan på, det kändes riktigt bra faktiskt. Han blev rätt flack mot ett räcke på kortsidan, och fick med sig en bom. Men jag är supernöjd! Var en vattenmatta med också, som han inte ens tittade på :)
´
Jag klippte bort första tvärniten, för att skona er från en skrattattack ;).
´

Inget internet
2011-09-27 / 21:22:25 / Allmänt

3 har trassel med nätet, och eftersom jag har det så har jag inget internet. Har stulit Robins IPad nu, men den är så knölig. Men tänkte bara informera om att jag lever, och att vi har varit ute och galopperat med Madde och Cadet idag igen. Nu jäklar ska vi få superkondis. Återkommer imorgon med filmer och bilder från helgen. Efter tentan på fredag lovar jag bättre uppdatering igen!

fullt upp!
2011-09-26 / 11:44:09 / Allmänt

Nu är det full fart igen, dagarna räcker inte till och jag är stressad som vanligt. Slutet av veckan och helgen har bestått utav plugg, seminarium, tävling och jobb. Och så har jag försökt sova lite där emellan. Jag var sjukligt trött igår kväll. Det är lika fullt upp idag igen, kom precis hem från en stresstur till stallet. Nu ska jag kasta i mig mat, åka på föreläsning och två timmar efter att föreläsningen slutar så är det mental träning för ryttare, i Borlänge med Johan Fyrberg. Jag och Ida åker dit. Det ska bli riktigt intressant, så det ser jag fram emot! Sen är det bara att försöka somna så fort det bara går för att gå upp 04.30 imorgon och jobba igen! Som grädden på moset har jag en tenta på fredag också som jag inte börjat plugga till än. Så hoppas ni har överseende med att jag är lite tråkig. Håller på att ladda upp filmerna från helgen, så fixar ett inlägg ikväll eller imorgon med lite utvärdering och filmer från båda klasserna.
´
Läs mer om Johan Fyrberg här!

Pussvägen
2011-09-24 / 18:38:28 / Dagens ridpass

Red pussvägen med Madde och Cadet igår, intressant att göra ett experiment och ta en rel. lång tur med mycket galopp dagen innan tävling. Brukar låta honom ta det väldigt lugnt för att han brukar vara så slö annars, men nu har han varit så pigg och stark. Och jag tror det fungerade! Han var inte alls speciellt stark och jobbig idag på tävlingen. Han har skött sig super! Skriver lite utvärdering och lägger upp filmer senare, nu ska jag försöka få i mig lite mat så jag orkar städa, ser "hemskt" ut här hemma..

Helg!
2011-09-23 / 12:14:00 / Allmänt

Jag överlevde båda seminariena, och det kändes bra. Men som vanligt när jag gjort någonting så kan jag inte bara ta det lugnt ett tag, utan börjar genast stressa över nästa sak som måste göras. Som en gammal tenta som ska skickas in innan söndag, jag tänker bannemig inte göra den idag! Det får bli söndagens projekt, nu tar jag helg. I en dag.. Dock blir det ingen sovmorgon förrän på måndag. Är inte van att gå upp före sju känner jag, usch.
´
Ska åka till stallet nu och fixa iordning lite inför tävlingen imorgon, och även åka och hämta en kavaj jag beställt. Ännu en Jacson technical, den andra passade inte så bra. Hoppas på att kunna inviga den imorgon. Ska jag vara ärlig är jag inte speciellt peppad inför tävlingen imorgon, men det är väl bara att bita ihop. Blir ju alltid bättre bara man tagit sig upp ur sängen.

spik"matta" för hästen!
2011-09-22 / 11:26:04 / Prylbögen

Spikmattor har varit superpopulärt i några år nu. Jag äger en själv och kan säga att det gör rätt ont i början, men efter bara några minuter känner man hur man blir helt varm och musklerna blir mjuka. Nu har det kommit ett akupressurtäcke till hästen, från Accuhorsemat®! Ska tydligen vara bra att använda innan ridning, då musklerna mjukas upp innan ridpasset. Det kan även vara bra på stressade hästar, då täcker har en lugnande effekt. Douglas Lindelöw använder sig av täcket, och vekar supernöjd. Själv tycker jag också det verkar som en väldigt bra idé..


Täcket finns att beställa här: Källa

Ja.. vad ska man säga!
2011-09-21 / 21:47:18 / Dagens ridpass

Vi var ut på en tur med Martina och Cary nu på kvällen. Cary som inte är van att vara ute i skogen i mörkret var väl lite halvspänd, fick mig ett gott skratt iaf när han fick spel, haha! Vi skrittade mestadels, då det vart lite väl mycket sprattel när vi skulle försöka trava. Och vi ville ju helst sitta kvar båda två.. :P. När vi väl tagit oss igenom den lääääääskiga skogen, så möter vi såklart en gubbe som är ute och kör sin häst i full kareta i kolmörkret. Båda hästarna stelnar till, och Cary slänger sig baklänges och galopperar iväg. Trodde Liptus skulle följa efter, men han stannade kvar konstigt nog? Han har inte fattat det där med att hästar är flockdjur, och tur var väl det. Annars vet jag inte vart vi hade hamnat! Stackars Cary fick nog en halv hjärtattack. Men det var trevligt att få skratta så jag fick ont i magen efter en heldag med (försök till..) plugg. Imorgon är första seminariumet, och just nu orkar jag inte ens tänka på det. Det får gå som det går, jag orkar ändå inte göra något mer nu.

osocial
2011-09-21 / 10:06:17 / Allmänt

Känner att jag varit väldigt osocial här de senaste dagarna, tryckt in lite inlägg på kvällarna och så. Det beror på att jag dels är väldigt förkyld (=trött och seg) och att jag försöker plugga. Har ett seminarium imorgon, och ett på fredag och det känns inte speciellt bra i nuläget. På fredag har jag även deadline för en komplettering på en tenta ifrån min sommarkurs. Så det är lite stressigt just nu, det är därför det dyker upp korta och opersonliga inlägg. Men snart är det helg! :)

Lamicell hakar på glittertrenden!
2011-09-20 / 23:25:19 / Prylbögen

Ingen har väl missat Hv Polos glitterschabrak? (Har ni gjort det så är det ett måste att ta en kik på dom på direkten, skitsnygga.) Nu har även Lamicell hakat på. Frågan är väl bara...
´
Hiss eller diss? Själv kan jag inte bestämma mig riktigt...
Finns på Tophorse!

Hoppträning
2011-09-20 / 23:04:54 / Dagens ridpass

Var till ridhuset och hoppade med hjälp av Martina idag. Liptus kändes fin i början, väldigt sammarbetsvillig. Flyttade sen bakdelen i hörnen av en fyrkant, och då tjurade han ihop lite som vanligt. Men inte alls som sist, skönt att märka lite skillnad iaf. Travhoppade sen ett kryss, och sen räcke. Han fuskade lite och la in galoppsprång, men han kändes fin och "elastisk". Satte sedan ihop en "evighetsbana" och då var det "kört". Liptus var svinstark och pigg, kändes inte som det gick speciellt fort alls. (man såg säkert inte vad jag gnällde över heller. Som vanligt!). Men han hängde sig verkligen i mina armar, spelade ingen roll vad jag gjorde kändes det som. Det blev en ond cirkel. Han hände sig, jag höll emot (ajjabajja), han la in extra galoppsprång, vi kom nära och sen samma visa innan varje hinder. Kände verkligen skillnad när jag lättade ordentligt innan hindren, men var ändå så jävla svårt att få tummen ur eftersom det kändes som om han hade huvudet mellan frambenen och skulle krascha. Gjorde tillslut halter mellan endel av hindren, och det blev bättre. När jag väl fick stopp på honom... Förut har det bara varit att räta på sig lite i princip, så har han saktat av. Idag var det dragkamp. Usch, kändes som ponny-sm eller någonting. Får se det positiva i det, han är pigg och glad. Och kändes supermjuk och fin i kroppen!
Liptus och hans kompis Cadet :)

How to photograph your horse
2011-09-20 / 09:49:32 / Allmänt


Vilodag
2011-09-19 / 20:49:42 / Allmänt

Idag har Liptus fått vila. Var till stallet imorse och fixade iordning medan Robin målade boxen. Blev jättefint och fräscht. Resten av dagen har spenderats i skolan, sen skulle jag gå hem och plugga tänkte jag. Men hamnade i soffan och framför datorn, och har inte gjort någon nytta alls. Suck. Måste verkligen plugga imorgon, har ett seminarium på torsdag och ett på fredag. Panik.
´
Imorgon åker vi till Vika och hopptränar, roligt! Och för er som skriver och undrar, jag håller på och laddar upp filmerna ifrån Hofors för fullt. Har väldigt segt internet nu, så det tar ett antal timmar att få upp en film. Men de kommer!

Individuellt em-guld till Roffe!
2011-09-18 / 19:22:44 / Allmänt

Vilket super-EM det blev, Sverige på en femteplats och kvalat till OS. Och Roffe tar individuellt guld! Han är verkligen helt otrolig, definitivt en förebild!

klättring
2011-09-18 / 19:19:33 / Dagens ridpass

Idag har vi varit ut i skogen med Martina och Grace. Vi tog klätterstigen, det var längesedan nu. Rider inte där själv efter att vi mötte björnen förut, hehe.. Gick bra, Liptus var en fjant i stallet. Sparkade, hoppade och levde rövare. Nu är det höst! Bara att bita ihop, koppla på pokerfacet och hålla ut tills i vår ;). Det slår aldrig fel, jäkla hjärnspöken. Han sköter sig så fort man sitter upp, och det är ju skönt. Han kändes mjuk, men krävde inte spec mycket alls utav honom. Är superförkyld så får andnöd om jag anstränger mig, men kändes inte som det var något som behövdes jobbas "igenom" direkt, utan han var med på noterna. Dock rätt seg, träningsvärk? Imorgon ska vi ta det lugnt, blir nog en promenad bara.

Pay & jump - Falu ridklubb
2011-09-17 / 19:06:05 / Dagens ridpass

Dagens p&j gick sådär! Han kändes superfin på framridningen, dock väldigt pigg och stark. Allting gick väldigt segt, så fick rida fram länge med mycket långa skrittpauser. Fick börja om från början hela tiden kändes det som, men han var stadig i formen och hade bra bjudning. På framhoppningen kände jag att det kunde gå hur som helst, jag kunde knappt hålla honom! Han var sjukt stark, och drog mot hindren. Kom väldigt fel stup i kvarten och fick inget bra flyt. Men han hoppade upp sig bra. Väl inne på banan fick vi vänta länge medans de byggde om. Tempo, vad är det? Direkt när vi gick in i ridhuset (första inomhus"tävlingen" på länge..) kände jag att han stod emot mycket mer än vad han gjorde ute. Det var trångt och mörkt. Fick höra att även de som red c-ponny tyckte det var trångt på banan. Det var verkligen supertrångt, fick inte till linjerna bra alls. Kom antigen kort eller långt in, vilket såklart resulterade i att jag kom fel på hindret efter också. Fick inget flyt alls, utan allt kändes som "Hej, kom och hjälp mig". Liptus var iaf snäll och hoppade trots att det inte alls blev bra förutsättningar för att göra det. Fick ett nedslag på andra hindret (kom för nära och han blev lite flack) och sen kraschade vi rakt in i det sista. Är förvånad över att jag höll mig kvar faktiskt nu när jag tittar på filmen i efterhand. Var verkligen beredd på att ramla av där! Har ena benet på fel sida.
´
Fick inget bra tempo, utan han kändes loj och flack. Tråkigt då han var så himla fin på framridningen! Men kan tänka mig att det berodde på att det var inne, trångt och mörkt. Det visar sig, bara att ta nya tag! I det stora hela är jag nöjd, målet nu i sommar och höst har/är att han inte ska stanna eller tveka. Och det gjorde han inte! :)

Ballerina?
2011-09-17 / 18:36:55 / Allmänt

Filmbild från dagens pay and jump. Kanske ska börja med balett istället? Kolla vad långt upp jag kan sträcka ena benet, i full galopp dessutom ;)

sverige till os 2012!
2011-09-16 / 23:37:12 / Allmänt

Hade en magkänsla av att det skulle gå vägen! :D

Blää
2011-09-16 / 19:55:36 / Dagens ridpass

Idag har det varit en förjävlig dag. Orkar inte ta upp det, men det är därför jag inte uppdaterat och därför jag är så tråkig.
´
Var iaf nyss till stallet och red igenom Liptus lite på banan inför pay and jumpen imorgon. Kändes både bra och dåligt. Han var väldigt stressad och springig, men ändå "seg" på nåt vis. Hoppade superfint! (studsade över ett lågt hinder med vattenmatta under fyra gånger bara), han tog verkligen i och hoppade med hela kroppen. Fin i formen och mjuk, men som sagt, stressad! Försökte lägga ner honom i formen och lugna ner traven lite, gick bättre mot slutet men han kändes inte riktigt som vanligt. Får se hur det känns imorgon. Ska till Falu rk och hoppa 100 cm, känns skönt att göra det innan nästa helg. Var länge sedan jag hoppade tycker jag..
Snart blir Liptus grå och lurvig igen, haha!

påfyllning i garderoben
2011-09-15 / 21:26:31 / Prylbögen

Har beställt ett till regntäcke till Liptus idag. Ett slit- och slängtäcke, som jag räknar med kommer gå sönder inom en månad som alla andra. Är helt hopplöst! Har provat säkert tusen täcken, i alla prisklasser, men det spelar ingen roll. Är det någon som har ett täcke helt i betong, som ändå inte väger något och andas. Så ge mig ett! Någon form av plexiglas eller kanske trä kan också fungera, haha. Nej, jag har gett upp med att försöka hitta något som håller, får ha ett lager hemma helt enkelt.
´
Lite rund om rumpan har han blivit allt, har fått lov att gå upp till strl 155 nu. Han har alltid haft 145 förut, som har varit lite stort. Nu blir allting för kort i 145 :).
´
Detta fick det bli, tycker det var snyggt. Funderade länge på ett lila, med ljuslila kanter. Men jag tror det räcker med ett tjejtäcke! Han har ju visat att han inte gillar det rosa genom att rulla sig så mycket så det blivit grått nästan ;) (och haft sönder det......).

höst = gummistövlar
2011-09-15 / 18:22:11 / Prylbögen

Nu är verkligen hösten här, på riktigt! Det blåser som bara den, regnar massor och det är gula höstlöv överallt. För att inte bli helt lerig när man ska ta in hästarna från hagen, eller göra vad som helst egentligen, så är det nästan ett måste med ett par höga gummistövlar! Men hur kul är det egentligen med ett par mossgröna från stenåldern? Nej, här kommer lite stövelinspiration!

Dagens och gårdagens
2011-09-15 / 18:00:43 / Dagens ridpass

Var ut på en skrittur igår med Martina och Cary, som hade tappat en sko. Verkar som om alla hästar i stallet utom Liptus och Rosen har tappat skor nu senaste tiden, peppar peppar.. Idag var vi ut på en tur runt gamla sommarhagen. Liptus var skitpigg och jobbade på superbra. Mycket sidvärts, öppnor och byten. Gjorde jättefina byten idag, "hoppade" verkligen in i galoppen och var taggad. Jätteroligt! Red på hacket idag med, och det funkar bra! Han blev lite tjurig i början, men efter ett tag var han jättestadig i formen och jobbade på bra. Roligt att det verkar fungera, för han är mycket piggare på det bettet verkar det som. Det visar sig! :)

em har startat!
2011-09-14 / 15:31:09 / Allmänt

Nu har 2011 års EM dragit igång! Sveriges lag inledde bra med Malin & Tornesch som nollade, och ligger just nu på en åttonde plats. På tur nummer två i laget är Angelica och Mic Mac, väntar med spänning på att liveresultaten ska uppdateras. Ikväll sitter jag bänkad framför tvn mellan 22-23 (tv4) för att se ett sammandrag från dagen. Gud så spännande detta är!


hemma igen!
2011-09-14 / 13:58:46 / Allmänt

Hello, nu har jag tagit mig hem från Turkiet. Har haft en superbra vecka, med massor av bad och värme. Nästan lite för mycket värme ibland, var riktigt skönt att komma tillbaka till Sverige och frysa lite. Jag är inte den bästa på att vara borta, trivs för bra hemma. Var rätt nöjd efter sju dagar, och resan hem kändes sjukt lång. Att vi fick försöka sova på en soffa på Arlanda inatt gjorde inte saken bättre heller. Har fortfarande inte gått och lagt mig, och nu är klockan 14. Har sovit några enstaka timmar i soffan och på tåget, men orkar inte bädda ner mig nu heller. Ska försöka hålla mig vaken.
´
Johanna och Therese har ridit Liptus i veckan, så han har iaf fått hålla igång. Har inte riktigt koll på ännu vad de gjort, men vet att han har fått åka till ridhuset och hoppat och skött sig bra. Skönt att han hållt sig i skinnet! I eftermiddag blir det en tur i skogen med Martina, om jag inte dör av utmattning innan dess. Ska stoppa i mig lite koffeintabletter och sen göra ett race och sen slänga mig i soffan igen ikväll. Blev ett väldigt surrigt inlägg det här, men jag ville bara berätta att jag lever och lite senaste nytt!

Turkiet - Alanya
2011-09-05 / 22:45:55 / Allmänt

Jag har inte nämnt det här. Men imorgon åker jag och Robin till Alanya, vi blir borta i en vecka och därför kommer det vara rätt tomt här framöver. Kanske smyger in nåt inlägg under veckan, annars hörs vi helt enkelt på onsdag igen!
´
Imorgon ligger jag här och flyter ;)

Hackamore
2011-09-05 / 22:43:47 / Dagens ridpass

Red Liptus på hackamore för första gången igår, var ute och skrittade med Martina och Cary. Gick superbra, och han lyssnade kanon. Det trodde jag inte! Var ut i skogen idag igen, och galopperade foort. Superglad och väldigt pigg häst! Red på hacket idag med, och när det var trav och galopp på schemat var han inte lika glad i det. Det blev mycket hopp och studs, och han bjöd på några bockserier också, haha. Kan ju bero på annat än "bettet", det visar sig. Har tänkt testa att variera lite med det nu, kan vara skönt att låta munnen vara ifred i några dagar då och då. Efter ridturen idag, som för övrigt bjöd på spöregn, så smörjde jag tre träns och en sadel. Kändes skönt att ha det gjort nu när jag kommer vara borta i en vecka. Imorgon blir det upp tidigt, för att hinna till stallet och fixa innan det bär av mot tågstationen och Arlanda!
Fina killen!

Pessoa by Horseware
2011-09-05 / 09:19:22 / Prylbögen

Pessoa och Horseware har slagit sina huvuden samman, och kommit ut med en ny gemensam kollektion! Jag tycker det är stilrent, enkelt och SNYGGT! Hela kollektionen hittar ni här.



Piffa till hovarna!
2011-09-04 / 21:43:40 / Prylbögen

För er som inte vill köpa glittrigt hovlack men ändå vill ha fina hovar, så kanske dessa boots känns mer rätt? ;). Ni hittar dem här!

Träna galoppombyten med Christian Carde
2011-09-04 / 16:06:09 / Allmänt

"Det gäller att ha bogarna på plats innan bytet" Christian Carde

"En av Christian Cardes käpphästar är att ständigt variera form, tempo och balans. På så vis får man en häst som är lätt och lyhörd för hjälperna - vilket är en förutsättning för att kunna rida bra galoppombyten."

Text & foto: Anna Nordin
Artikeln hittar ni här Hippson

Läsvärd artikel som jag snubblade över på Hippson. Mycket bra tips trots att man inte är en inbiten dressyrryttare!

Ljusterapi?
2011-09-04 / 11:33:48 / Prylbögen

Nu när det är höst och (snart) grått och tråkigt ute så tycker jag absolut att man behöver en massa fräscha färger. Annars blir ju allting  helt moddigt. Vet inte om det är bara jag, men jag blir lätt väldigt deppig och nere på vintern och märker att det faktiskt fungerar att hålla mig någorlunda pigg och glad under årets mörkaste period om jag har mycket starka färger runt mig. Kanske någon mildare form av ljusterapi? ;)
´
Hemma har jag börjat lite smått med knallgröna detaljer, tex handdukar, blomkrukor och prydnadssaker. Vill man piffa upp hästens utrustning så rekommenderar jag Lamicell Mirage. Där hittar man ALLTID en färg som man fastnar för ;).

Miragefavoriter!
Bildkälla!

Hemma hos mig!

inte lika mycket energi längre ;)
2011-09-03 / 16:15:12 / Allmänt

Energin jag hade igår är bortblåst, är SÅ sjukt trött! Var pigg imorse när jag gick upp vid sju, men efter en hel dag med tävling och pyssel så är jag helt slut. Orkar inte berätta mer om tävlingen nu, utan ska gå ner till Konsum och köpa godis sen slänga mig i soffan. Men kan säga att jag är supernöjd, och vi fick ett fjantigt pet i varje klass bara :). Duktig pålle! Är så himla skönt att det har släppt, och att han verkligen suger tag i hindren :D. Återkommer med bättre utvärdering, och filmer, senare.
´
Nej, godis var det ja..!

Cavallo Comtessa
2011-09-02 / 22:36:56 / Prylbögen

Var, som sagt, på Aubiose och fyndade här om dagen. Skulle egentligen bara in en snabbis och kika när jag ändå hade vägarna förbi. Men kunde inte låta bli när jag hittade ett par vita, helskodda Cavalloridbyxor. Som dessutom var på rea! Har ett par likadana knäskodda, som är helt underbara. Så det var inte ett svårt val att slå till på dessa! Tänkte inviga dem imorgon, får se om de för nån tur med sig, hehe ;).
´
Dessa är det, fast vita då. Älskar att knäppningen är på höften, mycket skönare så. Tycker det var snyggt med den beiga skoningen också.

energi så det räcker och blir över!
2011-09-02 / 16:43:43 / Allmänt

Tror jag börjar vänja mig vid tempot i pluggandet nu. Föreläsningarna känns inte alls så långa, och inte alls så tråkiga som i början av veckan. Men viktigast av allt, jag håller inte på att somna under dom! Blir bra mycket roligare om man orkar hänga med i vad det pratas om. Har varit superengagerad idag känner jag, och kommit en bit i boken som ska vara utläst tills.. idag! Haha, ska städa undan lite i köket nu tänkte jag, sen sätta mig och läsa några sidor till. Sen åka till stallet med Johanna, Liptus ska få gå ut i skogen en sväng. Sen ska jag smörja träns och sadel, och packa grejerna inför tävlingen imorgon. (Ska INTE glömma tränset den här gången, hehe..). Ikväll blir det förmodligen lite mer läsande, och sedan sova tidigt. Tror det beror på att jag är bättre på att sova nu för tiden som jag är så pigg. Förut somnade jag alltid runt 1-2, och var ett vrak på dagarna. Har lagt mig vid elva hela veckan, och studsar omkring och känner inte att jag bara behöver dö i soffan när jag kommer hem!
´
Tänkte visa er ett fynd jag gjorde här om dagen på Aubiose lite senare. Nu ska jag ta tag i disken!
Sån här energi har jag idag!

Äntligen!
2011-09-02 / 09:22:17 / Prylbögen

Äntligen har jag hittat en kavaj som uppfyller precis alla mina krav för hur jag vill att en kavaj ska se ut! Helt otroligt! Jacson Technical är det jag pratar om. Den är extra kort och i softshellmaterial, mörkmarin och kritstrecksrandig! Trodde inte jag skulle hitta en med dessa krav, men tydligen. Och den är ännu snyggare än vad jag hade föreställt mig.
Klickade hem en igår, så nu hoppas jag på att den kommer snart!
Tråkigt att jag inte kan använda den på ett tag nu, men får inviga den på nästa tävling. Som blir den 24e i Falun.

nu är det höst!
2011-09-01 / 21:40:44 / Allmänt

Ja, nu är det verkligen kallt på kvällarna (dagarna också för den delen..). Har frusit hela dagen, först i stallet imorse, sen på vägen till och från skolan, och nu fryser jag så jag skakar. Kom precis hem från Sveden, har varit och tittat på Martina som var och hopptränade. Eftersom Robin är borta och jobbar så har jag flängt runt på moppen hela dagen (=köldskador). Hade både långkalsonger och vinterjacka, och ändå svinkallt. Säger som varenda år.. "hur ska man överleva vintern?".
´
Nu ska jag spendera sista delen på kvällen i soffan. Med chips, fanta, två gosiga katter och svensk komedi. Kan inte bli bättre! ;)
´

Tävling-Storbyn 28/8
2011-09-01 / 10:47:02 / Dagens ridpass

Har fått tag i båda filmerna från helgen nu. Det var två clear rounder, men får nog vara slut med mitt fjant om att hoppa så lågt det bara går nu. Liptus skötte sig super, och hoppade som en klocka hela dagen. Både på framhoppningen och på banan. Blev bara nåt enstaka missförstånd i varje klass, som inte ens var stort. Han hoppade av lite tidigt någon gång bara. Jag säger som Tusse, "han kommer inte fel, han kommer olika!". Det kändes skitbra, och vi nollade båda "klasserna". Han hade bra bjudning, och sög tag i hindren. Annars kan han lätt bli lite loj och känns ibland lite som han har scenskräck. Han "fryser fast" inne på banan, och kan stå emot rätt rejält. Nu var det en helt annan känsla, och allt flöt på smidigt. Jag tror att andra klassen faktiskt kändes bäst ändå, då hade vi sett alla hinder en gång och jag visste  att han inte tyckte dom var läskiga så jag vågade rida på lite mer.
´
Var sjukt klantig och glömde ta med mig tränset också! Tur att det finns snälla människor som hjälper till och lånar ut sina saker. Och tur att det finns bra personal på tävlingar som ställer upp och fixar :). Red Liptus på ett tvådelat tränsbett i andra klassen, och det gör jag aldrig om kan jag säga. Haha!
´
Red inte fram speciellt länge alls innan andra klassen, det var massor med sena strykningar. Så helt plötsligt var det vår tur, tur att jag tog ut honom lite tidigare än planerat så vi hann in på banan :P. Nu är jag skittaggad inför lördag. Tyvärr går det inte att göra klassbyte, så vi kan hoppa lite högre. Men det är iaf en clear round först, sen en A:0+A:0. Gillar Hofors stora ridbana också!
´
Om ni undrar vad det är han pysslar med i början till vänster på 80-filmen, så är han rädd för en tant med kamera. Han gjorde nån spark så jag var på väg i backen ;). Och undrar ni vilka det är som pratar/skriker så är det Ida och Malin.

RSS 2.0