Intensiv vecka
2011-10-12 / 10:49:05 / Dagens ridpass

Har varit dålig på att uppdatera med vad vi gör på dagarna känns det som. I söndags var vi iaf ut med Madde och Martina och klättrade i skogen. Det var riktigt geggigt ett tag, men gick bra. Eftersom det är älgjakt nu, så har vi utnyttjat "cykelvägen" för lite dressyrtrim. Så det är ju rätt bra egentligen, att man inte kan vara i skogen. Då är man "tvungen" att vara lite seriös ;). Både i måndags och igår var vi alltså ute och red längs grusvägen. I måndags var det fokus på sidvärts och tempoväxlingar, främst i trav och galopp. Var riktigt svårt att få honom att flytta ordentligt för högerskänkeln, han ville helst av allt bara springa åt sidan och inte alls trampa över. Gick hyfsat tillslut, i galoppen var det mycket enklare, då man får lite mer framåttänk gratis. Flyttade jättefint i galoppen.
´
Igår hade vi mest fokus på galoppen. Massor med fattningar, både från trav, skritt och halt. Galopperade bara några steg sen avbrott och ny fattning. Han var superduktig och med på noterna. Lite tung emellanåt, men det löste sig bra med halvhalter och tempoväxlingar. Han var lättare att flytta för höger igår än vad han var i måndags, men fortfarande mycket stelare än vänstersidan. Han var supermjuk och fin i kroppen för övrigt, och väldigt lättjobbad.
´
Har ridit honom på hackamore de tre senaste dagarna nu, och det går riktigt bra. Han blir lite surig de första fem minuterna, men sån är han. Sen släpper det och han går så himla bra på det. På torsdag ska vi till ridhuset och hoppa, och då ska jag rida på det så får vi se vad som händer.
´
Idag ska Martina komma ut och dressyra på honom, blev en intensiv vecka det här! :)
Högbo 8/10-11

0 Kommentarer



« NAMN Kom ihåg mig?

« E-POST

« URL

Kommentera inlägget här: