Vila
2011-03-31 / 23:20:30 / Allmänt

Idag fick Liptus "vila". Var ut på en 30-min promenad med Johanna och Rosen bara. Pigg och snäll häst idag! Har ändå lyckats vara i stallet länge.. Åkte hemifrån vid halv tre, och kom hem vid kvart över nio. Har pluggat lite idag iallafall, så lite nytta fick jag gjort. Har även vart på Sveden med Johanna och kikat på hoppträning, fick lite inspiration till lördagen, om vi tar oss till ridhuset då. Har tagit mig i kragen och köpt ett "ridhuskort" i Vika nu, så jag lär väl utnyttja det nu!
Imorgon blir det duggaskrivande för fullt, sen på kvällen blir det stallet med Johanna.
Micaela

undanflykter
2011-03-31 / 11:38:11 / Allmänt

Idag skulle jag plugga så fort jag vaknade hade jag besämt. Varje gång jag bestämmer sånt, så hittar jag på en himla massa undanflykter. Först och främst så äter jag aldrig frukost, för jag har fått för mig att jag inte kan börja plugga utan att ha ätit något. Så jag blir aldrig hungrig de dagar jag vet att jag måste plugga. När jag väl tvingat i mig mat, kommer jag på att jag verkligen måste diska, när disken är avklarad så kommer jag på att det ser förjäkligt ut i vardagsrummet och börjar städa där. Nu när det är fint i vardagsrummet, disken är borta och jag har ätit så börjar jag fundera på om jag ska skura golvet, eller kanske putsa fönstren? Jag är hopplös. Det känns som om det sitter någon i mitt huvud som säger åt mig att jag måste göra alla dessa andra grejer, och att det är mycket viktigare, för egentligen så VILL jag ju plugga så jag får det överstökat. Det positiva med detta är ju iallafall att det blir fint hemma, haha!
Åhnej, nu gjorde jag det igen. Jag sitter här och skriver, fast jag slog på datorn enbart för att kolla upp vilka sidor jag skulle läsa! Jävla skit..
Micaela

humörsvängningar..
2011-03-30 / 21:45:00 / Dagens ridpass

Blev en lång dag i stallet idag med, skönt när det är så fint väder. Körde Athos med Johanna, seg som sjutton till en början men pinnade på rejält på vägen hem. Vi skrattade så vi grät ett tag, galna ponny!
Liptus var en idiot i stallet idag, sparkade som en jävla galning och småstegrade. Fyfan vad arg jag var. Förväntade mig en stel gammal kossa att rida på, men till min förvåning var han hur fin och mjuk som helst. Han visade till och med att han kunde göra byten i vartannat steg bland annat, jag satt där och gungade med bara kändes det som. Mycket sidvärts, öppna, sluta och förvänd galopp. Otroligt mjuk! Tror att hoppningen igår mjukade upp honom rejält, kul! Tur att han sköter sig så bra när man väl rider såna dagar när han är ett kräk i stallet, jag kommer ofta på direkt jag sitter upp varför jag står ut med åbäket! ;).

Fö. har Liptus fått nya hagkompisar idag. Han går nu med Athos och Jusse, vilket går superbra. Däremot trodde jag att Liptus skulle bli skitskrajj när jag stoppade in honom i samma hage som två kossor ;) (svartskäckar), men inte det. haha.
Liptus och Malin i Avesta.


Micaela

vilka väderomslag
2011-03-30 / 11:23:30 / Allmänt

Igår snöade och haglade det, och idag skiner solen igen. Hur ska dom ha det där uppe? Jag röstar på sol.
Idag blir det en stalldag med Johanna, skönt! Vi ska plugga matte, haha. Kan bli spännande, var ett tag sedan sist, och jag har aldrig varit ett mattesnille. Tvärtom..
Först ska jag försöka få Robin att skjutsa mig till Biltema bara, går inte så bra. Men skam den som ger sig..
Jag blir mer och mer taggad för att åka till Gävle nästa helg...
Micaela

lång dag
2011-03-29 / 19:56:16 / Dagens ridpass

De ringde från Folkärna tidigare idag och sa att träningen var inställd, pga underlaget eller nåt. Så det var ju trist, men åkte till ridhuset i Vika istället och hoppade, med hjälp av Martina :). Gick bra tillslut och jag är väldigt nöjd. Både jag och Liptus var HELT slut efteråt, haha!
Blir kanske en tripp till ridhuset på lördag också, lite beroende på bilar och jobb och sånt.
Efter ridhuset körde jag Athos, med Johanna, Rosen och Glimt. Jäklar va pigg han var, sprang som sjutton.. Blev lite trassel med tömmar och det ena med det andra ett tag, han tyckte tydligen att man får vända och springa hemåt om man känner för det ibland. Men det löste sig och gick riktigt bra tillslut :).
Kanonkulan Athos!

Micaela

vilket uppvaknande
2011-03-29 / 10:57:50 / Allmänt

För en gångs skull så kände jag inte att jorden gick under bara för att det snöade ute, utan kände "jaja, det försvinner lika snabbt igen". Och bara för att jag lyckades ha den inställningen imorse så blir det pannkaka i stallet istället. Ny häst i sjukhage i den andra hagen, snöoväder och nyfikna hästar är ingen bra kombo. PANG sa det så var en lång och stor stolpe rakt av, suck. Slutade med att vi fick möblera om totalt, laga hage, och nu hoppas vi på att dom håller sig inne. Jösses.
Nu har jag iaf tagit mig hem, och Robin står och gör toast. Så nu ska jag ladda om inför eftermiddagen då det blir hoppträning i Folkärna :).
Athos ute på sjön


Micaela

Hemma igen..
2011-03-28 / 21:53:16 / Allmänt

eller ja, egentligen kom vi hem igår eftermiddag. Hann till och med åka och hämta hö igår, så nu är det klart! Skönt. Hade en väldigt trevlig kväll i Sälen, med roligt folk och Monopol ;). Spelade nog i närmare tre timmar, för Robin ska vara så jävla envis..
Liptus fick bli longerad lite igår innan vi åkte iväg och hämtade hö, fick röra lite på benen iaf. Han gick i lång och låg form, utan inspänning, och frustade loss ordentligt. Såg riktigt skönt ut!

Tävlingen gick bra! Blev endel fel, men var mest bara en blandning av otur och att Malin bara ridit honom fyra gånger tyckte jag det såg ut som, var ingen katastrof direkt. De tog sig runt, och Liptus var så himla snäll hela dagen. Bara lunkade runt och kikade på allt, och inget tjafs alls. Förut var han mer i luften än på marken på tävling, så bara det är en stor lättnad för mig! Blev lite taggad faktiskt, funderar på om jag ska ta och anmäla mig till Gävle nästa helg. Tåls att funderas på ;). Imorgon blir det träning för Tusse igen i Folkärna, får känna efter hur det känns då, haha.

Idag blev det långdag i stallet med Robin, kul! Vi flyttade kaninbur, hjälpte till att lassa upp Martinas hö, fixade och donade och bytte box åt Athos. Sen passade jag på att storstäda min garderob och ta hem vintertäcken och skitiga schabrak. Så nu sprider jag inte ut mig över två garderober längre, haha!
Var ut på en sväng med Madde och Cadet också, Athos var med en bit. Blev en skritt- och travtur, var isigt och knöligt. Seg häst!

Nej, nu ska jag äta tacos med Robin och slå på en film! Har glömt kameran i andra bilen som är i Hofors, så kan tyvärr inte lägga in film från helgen just nu. Men bjuder på två mobilbilder :).
Micaela

Tävlingsdax
2011-03-26 / 05:28:11 / Allmänt

Jag är uppe före tuppen, och rätt så pigg. Fick ett otrevligt uppvaknande, men det är sånt som händer... Klockan är halv sex, och jag är påväg för att åka till stallet och fixa iordning för att åka med Liptus till Avesta, och sen lämna över åt Malin ;).
Red ut med Johanna och Rosen igår, mycket trav och lösgörande. Han kändes väldigt mjuk och fin, och det bådar ju gott =).

Var till Avesta igår med och hämtade en vagn åt Athos, så nu kan vi ut och köra!
Åker till Sälen med Robin och möter upp mamma och syrrorna efter tävlingen, så blir nog rätt dött här ett tag.
Micaela

Fredagsturné
2011-03-25 / 09:47:16 / Allmänt

Ja, det känns som det var längesen jag och Johanna var på turné nu. Eller iallafall shoppingturné! Vi åker till kupolen och Aubiose idag för att råda bot på det. Hoppas på att hitta nåt kul, jag behöver iaf nya sporremmar och ett hönät. Lyckas säkert övertala mig själv om att jag absolut behöver nåt annat också, hehe..
Ikväll kommer Robin hem igen, vilket känns skönt. Var riktigt mörkrädd inatt :P, brukar gå bra i vanliga fall, har vant mig. Men inatt var det inte roligt. Ska bli intressant att se om jag får upp Robin halv fem imorgon, kan nog glömma det!

Såhär såg Liptus ut när jag provred honom första gången 2008. Fick order på vet. besiktningen att banta honom 150 kg :O. haha! Både magen och halsen var nästan bara fett..
Micaela

Gjort nytta
2011-03-24 / 18:00:44 / Allmänt

Idag har det blivit LITE nytta gjort iallafall. Har plockat isär ett av tränsen totalt, och smörjt ordentligt. Väldigt välbehövligt var det kan jag säga, och nu kan jag sätta på honom det på lördag utan att få ångest över skiten ;). Transporten blev även skurad utvändigt idag, var helt fullsprutad med lera. Men blev som ny efter lite vatten, sopkvast, svamp, vattenslang och Liptus glansschampo ;). Funkar tydligen bra även på transporter med glansschampo, haha. Liptus fick, som sagt, vila idag. Hoppas på bättre väder imorgon, idag var det riktigt kallt..
Micaela

storm
2011-03-24 / 12:04:43 / Allmänt

Herregud vad det blåser! Höll på att, bokstavligen talat, blåsa bort när jag tog ut hästarna imorse. Fick hugga tag i Rosens man! Undrar om Athos står kvar på marken när jag och Johanna kommer ut om ett tag, eller om han blåst upp i ett träd eller nåt? haha. Idag får Liptus vila, passa på att få in en vilodag innan tävlingen så han får lite ny energi. Som om det skulle behövas, haha. Måste ju säga att jag tajmade in rätt bra att vila idag, med tanke på att man säkert får ett träd i huvudet om man rider ut.
Blir en smörj- och pysseldag med Johanna istället! Mysigt :).

Katterna verkar då inte bry sig om blåsten i allafall, dom sitter ute på balkongen och ser väldigt faschinerade ut över att träden svajar så det knakar!
Diva och Prillan i en av deras elementsängar :).

Micaela

Helt slut
2011-03-23 / 19:28:36 / Dagens ridpass

Känns som jag har varit ute hela dagen och åkt skidor eller något, är helt slut i kroppen. Jag och Johanna var ute och tömkörde Athos idag, gick riktigt bra. Han skötte sig, och lyssnade bra. Han är så tjock så schabraket stod rakt ut.. Men jösses vad pigg han var!
Efteråt tog vi en skrittur med Rosen och Liptus, i skogen. Tror Liptus tyckte det var skönt att bara komma ut och sträcka på benen lite och kika på alla läskiga saker, haha.
Mobilbilder på Athos från idag.
Micaela

Hallon
2011-03-23 / 12:14:00 / Prylbögen

Har beställt ett "Hallontäcke" till Liptus nu. Haha! Tror det blir bra, är ett funktionsfoder som gör att det blir svalt när det är varmt ute, vilket kan vara bra eftersom han är ganska varm av sig. Men man kanske ändå vill lägga på det om det spöregnar i flera dagar i sommar, när han går på bete. Givetvis är det ju enkelt att lägga på ett annat täcke under nu när det är lite kallare, om det skulle behövas. Blir nog kalas!
På sidan där jag beställde ifrån stod det "Perfekt färg! Lätt att hitta hästen i hagen". Haha!
Bild lånad från hastprodukter.se



Micaela

Regntäcke
2011-03-23 / 11:01:39 / Prylbögen

Liptus är en riktig täckesmarodör, håller ett täcke i mer än två månader är det riktigt bra gjort! Skittråkigt, men sånt är livet. Jag måste hitta ett nytt regntäcke nu, vilket är rätt jobbigt då det behöver vara slitstarkt som sjutton, men samtidigt har jag ingen lust att betala runt tusenlappen för ett täcke som håller i genomsnitt i en månad. Ska kika runt lite, och beställa hem nåt..
Någon som har något tips?








Micaela

Tusseträning
2011-03-23 / 10:40:19 / Dagens ridpass

Träningen igår gick helt okej, Liptus skötte sig. Men han blir riktigt förbannad när jag kommer åt honom ordentligt, så det blev lite strider emellanåt, men i det stora hela är jag nöjd. Hoppade lite enkelhinder, och sen en bana, med fokus på att hela tiden ha med bakdelen och inget fusk, som han är bra på.. Han blev riktigt trött tillslut, märktes att han verkligen fick kämpa för att inte hålla på och tappa bakdelen då och då. Vi var nog lika trötta båda två när vi var klara, haha. Gick bra att åka också, han stod helt stilla. Skönt!
Johanna filmade så kanske dyker upp nån film framöver, har inte fått dem än :).
Micaela

smörja och tvätta
2011-03-22 / 11:20:19 / Allmänt

sitter och åmar mig i min ensamhet, jag MÅSTE verkligen smörja träns, sadlar, benskydd och gud vet allt. Och TVÄTTA! Lägenheten svämmar över av tvätt känns det som, och stallet med för den delen. Måste tvätta säkert 10 skitiga schabrak, och lindor fulla med hästskit (mysigt) och paddar. Suck, idag kändes det bara skitjobbigt. Hade tänkt ta tag i allt i helgen, men då finns det ingen tid. Direkt efter tävlingen på lördag skyndar jag och Robin till Sälen, där vi blir kvar till söndag kväll. Mysigt, men olägligt :P.
Ska försöka ta mig i kragen och äta lite mat, sen åka till stallet. Ikväll styr jag och Johanna mot Folkärna.
Kamerasladden är fortfarande borta :(.
Micaela

Bloggtävling
2011-03-21 / 23:22:06 / Allmänt

Tryck på bilden för att komma till tävlingen!
Micaela

sol och värme
2011-03-21 / 22:07:51 / Dagens ridpass

Idag var det riktigt varmt i solen! Skönt, Liptus fick gå ut utan täcke efter att vi ridit, och jag tror han tyckte det var skönt.
Var ut på en lugn skritt- och travtur med Johanna, Martina, Rosen och en VILD Athos, jäkla skitponny. Liptus var väldigt snäll iaf.
Efter att vi ridit släppte vi ihop Athos med Liptus, Cadet och Grace. Gick väl helt okej, men hästarna fick fnatt och sprang som tokar i hagen, medans Athos stod och tittade på och såg helt chockad ut.. haha, stackarn!
Liptus och Della på bete förra sommaren, jösses vad grönt gräset var!
Micaela

Nu är det väl vår..
2011-03-21 / 10:05:21 / Allmänt

När det är 7+ klockan 9.45 är det väl ändå vår? Och nu kom jag och tänka på sommartid, var det inte inatt man skulle ställa om klockan? Herregud, jag är ensam hemma och har ingen aning om ifall klockorna har ställt om sig själva, eller om jag måste göra det. Någon som vet vad klockan är? :P

Idag ska jag och Johanna ut på tur med nytillskottet i stallet. Tycker redan han ser ut att ha gått ner massor, och tur är väl det. Fyfan vad tjock han var. Borde plugga också egentligen, men har verkligen ingen lust. Fy.
Micaela

Paket
2011-03-21 / 09:57:56 / Prylbögen

Jaa, jag undrar ännu en gång.. VARFÖR tycker katterna det är så spännande med kartonger och påsar?
Tror för övrigt att Liptus blir jättefin i dessa.

Micaela

Hästhelg
2011-03-20 / 18:22:46 / Dagens ridpass

Var länge sedan jag hade en hel hästhelg, men gud så trevligt det är :), får passa på när Robin är borta på jobb, haha. Har varit på Sveden och kollat på hopptävlingar både igår och idag. Och som tur var smälte snön lika fort som den kom, och det har vart så skönt med strålande sol och plusgrader två dagar i rad, snacka om tur med vädret för alla som tävlat i helgen.

Liptus har galoppjobbat mycket i helgen, red till travbanan med Rosen och Johanna igår, lördag. Han var skitstel och hård i munnen, men efter ett varv släppte han och jobbade på skitbra. Mycket tempoväxlingar, och byten, överställde honom både utåt och inåt i båda galopperna för att få loss honom ordentligt, blev supermjuk.
Idag, söndag, red vi upp för berget. Johanna och Rosen var med idag med, galopperade riktigt mycket, och gjorde även idag mycket tempoväxlingar. Tränade också mycket på "halva steg" som Tusse pratar mycket om, och fick honom verkligen att glaoppera nästintill på stället när jag ville det, och länga ut sig riktigt ordentligt när jag bad om det. Kändes skitbra, och han var jättemjuk. Blev rätt slut ett tag, så skrittade i nån minut, sen var det full fart på han igen. Galna häst! :).

Imorgon är det måndag igen, och jag ser verkligen fram emot veckan. Först och främst kommer Robin att komma hem massor och sova med mig, vilket aldrig är fel. Så tråkigt att vara ensam hemma, tur jag har katterna! Sen består veckan av väldigt mycket häst, och väldigt lite plugg, superbra kombination ;). På tisdag blir det Tusseträning, på torsdag åker vi till Vika och Malin hoppar Liptus, och på Lördag ska hon tävla honom i Avesta. Ska bli spännande att se hur det går :).
Nu ska jag laga mat, sen invänta solsidan!
Får bli gamla bilder nu, tills jag hittar min sladd till kameran. Suck.
Mamma och Liptus på tävling i Leksand, 2008.

Micaela

Snöööö
2011-03-18 / 17:15:53 / Allmänt

bläää på snön. MEN läste i expressen att nästa vecka blir det hela 15+! Tjoho :).
I onsdags var jag och Johanna ut en sväng i skogen och red, kort skrittrunda. Och i går med, fast då var även Martina med, och vi hann med lite trav också. Liptus var väldigt lugn och snäll båda dagara, skrittade bara på långa tyglar i onsdags. Igår ställde jag lite mer krav, och jobbade lite med dessa "halva steg" som Tusse pratade om, att han ska trava så sakta så han nästan skrittar (samla in rumpan) för att sedan öka på och hålla kvar den. Jösses vad han slarvar. Men gick bra, och han va riktigt fin :).

Blev bråttom när vi kom tillbaka igår för vi kom på att vi skulle åka till Enköping på eftermiddagen för att hämta en shettis.. Kom hem vid halv tolv igår, med en sjukt söt liten krabat i transporten. Ska bli intressant att se om han kan bli lite tamare framöver, han sprang över mig när jag öppnade boxdörren imorse, hehe.. Tjock som sjutton är han också, men det ska vi nog få ordning på.
Idag fick Liptus vila, var planerat att åka till ridhuset så Malin fick hoppa lite innan hon ska tävla honom i Avesta nästa helg. Men jag vågade inte riskera att köra av vägen i skitvädret, så stannade hemma. Han förtjänade en vilodag ändå, kommer inte ihåg när han fick vara ifred en hel dag sist, hehe.

Imorgon blir det Sveden hela dagen, ska kika på hopptävlingar med Johanna, får se när vi klämmer in någon ridning. Lär väl ta oss ut trots vädret...
Micaela

Tusseträning
2011-03-16 / 10:06:32 / Dagens ridpass

Igår var jag och Johanna, som sagt, i Folkärna med Liptus. Det gick förvånansvärt fort att åka dit, och det var inte svårt att hitta heller. Träningen gick superbra, och jag är väldigt positivt överraskad över tränaren också. Så det var skitkul. Tränade på liten kort bana på att få Liptus att sätta under sig bättre, och fokusera på varje hinder, istället för att bara ladda på och rejsa mot hindren, hehe. Han blir även lite framtung, vilket vi fick bra hjälp med. Det var superbra träning, och jag fick massor med bra tips på övningar och andra råd av henne. Ska åka dit nästa tisdag också, hon ville att hennes dotter som nyss kommit hem från hästjobb i Tyskland skulle prova att rida Liptus.
Utöver en superbra träning, så var Liptus helt underbar. Han stod som ett ljus i transporten, både dit och hem och det är så obeskrivligt SKÖNT att slippa sitta på helspänn hela vägen och hålla andan varje gång han sparkar och studsar och kastar sig. Helt underbart! Dessutom var han helt cool på plats, gick runt som ett lamm och stod stilla. Så nöjd med min kille =).

Både jag och Johanna glömde kamera, så det blev inga filmer, men det får väl bli nästa vecka.
Micaela

segdag
2011-03-15 / 12:56:28 / Allmänt

Känner mig riktigt trött idag, vet inte vad det beror på.. Hoppas att det ger med sig, ska slänga mig i soffan och andas lite, och äta en tonfisksallad Robin gjorde åt mig innan han åkte till jobbet imorse. Det kanske ger lite energi. Ikväll blir det hoppträning för Tusse, om jag och Johanna hittar dit vill säga, hehe.
I vanliga fall är jag helt skitstressad när vi ska ut och åka, pga Liptus steppar runt i transporten så mycket och har trampat upp ett stort sår flera gånger om. Men testade att bredda väggen sist vi åkte, och han stod som ett ljus hela vägen, det har aldrig hänt! Så nu kan jag slappna av lite, så himla skönt! Tänk att en så enkel sak kan lösa ett stort problem. Ibland krånglar man till saker mer än vad man egentligen skulle ha behövt göra. Tror många, inklusive mig själv, skulle behöva lära sig att kolla lite närmare när det dyker upp problem, istället för att kolla flera mil bort.

Micaela

Malin rider Liptus
2011-03-14 / 22:01:03 / Allmänt

Lyckades få upp filmen, så här kommer den!
Malin och Liptus 13 mars

Hoppning igår
2011-03-14 / 20:26:52 / Dagens ridpass

Gick superbra i ridhuset igår när Malin red Liptus, han skötte sig bra och fjantade sig bara lite grann ;). Kul att se honom från marken för en gångs skull =). Ska testa om jag lyckas lägga in film här lite senare, blev inte så mycket filmande men tror att något fastnade i allafall!

Idag har jag och Johanna vart ut på en tur, som var tänkt att bli lugn, med trött häst. Men tji fick jag, Liptus var SJUKT pigg. Trodde nästan han hade glömt bort hur man skrittade emellanåt, suck. Att han aldrig ska bli trött! Vi var mest bara ute för att sträcka på benen lite, om han skulle haft lite träningsvärk. Men det tror jag knappast, så som han studsade och höll på.
Imorgon blir det hoppträning i Folkärna för Tusse. Ska bli kul att testa ny tränare, och hoppas verkligen att det funkar bra :).
Micaela

klackarna i taket
2011-03-13 / 11:52:59 / Allmänt

ja, så var det igår iaf. Nu är klackarna mer under marken än ovanför, men men.
Igår tömkörde jag Liptus på banan, i lång och låg form för att sträcka ut ryggen lite och bara springa av sig. Såg väldigt nöjd ut, lite stel i högersidan, men släppte någorlunda efter ett tag. När jag hade tömkört och kom upp till stallet igen hade min snälla och duktiga pojkvän plockat in alla hästarna ifrån hagarna och gett dem mat, fixat mat åt Liptus och kaninerna och bytt vattenhinkarna. Han är bra underbar ibland ;). Var bara att kasta in Liptus i boxen och fara hemåt. Blev en väldigt lyckad kväll med gamla vänner, roligt! Stupade i säng med Robin efter en kebabtallrik och promenad hem, vilket resulterade i röda lår pga tunna strumpbyxor, men men. Var smart nog att ha platta skor med mig iaf!

Nu ska jag försöka rycka upp mig, trycka undan illamåendet och stoppa i mig lite mat. Sen far jag till stallet med Johanna och packar in Liptus i transporten. Malin ska testa att hoppa honom idag, så vi ska åka till ridhuset. Skönt att stå på marken idag..
Micaela

Mysig ridtur..
2011-03-12 / 13:55:22 / Allmänt

..med Johanna och Rosen igår. Hittade på en ny väg, och kunde gå på lite asfalt för en gångs skull. Det kan va bra det med. Gick bra, men sjukt pigga hästar. Liptus blev en hingst ett tag tror jag.. Mötte traktor, men det var inga problem.

Har vart ut på turné med Robin nu ett tag, systembolaget, biblioteket, köpt rouge och ögonskugga, klänning och ätit på american take away :). Ikväll blir det dubbel 20års fest, med gamla klasskompisar och sen utgång. Och det ska bli sjukt roligt att träffas igen! :D

Nu ska jag röja upp lite här hemma, sen åka till stallet och tömköra en sväng i solen. Sen blir det att stressa hem och fixa och dona, får se vart kvällen slutar, kan hända både det ena och det andra med det där sällskapet..!
Micaela

Sol och tentaskrivning
2011-03-11 / 11:55:43 / Allmänt

Nu har jag suttit med tentan i några timmar, och jag känner mig klar?! Jag trodde minst sagt att det skulle ta HELA förmiddagen, och att jag även skulle få sitta hela kvällen och natten när jag kommer hem från stallet. Men som det ser ut nu har jag lagt den åt sidan ett tag, och ska kika lite på tv och sen åka till stallet med Johanna. Och sen i kväll när jag kommer hem ska jag kolla igenom, och eventuellt lägga till någonting. Sen får det vara klart! Lär väl bli någon komplettering antar jag, men det tar jag på mig. Jag orkar inte lägga ner hela själen i något skolarbete just nu. Trots att det är ganska intressant, Mobbningens psykologi heter kursen, och man får väldigt många "aha-upplevelser" och börjar tänka på helt nya sätt angående mobbning. Jag rekommenderar faktiskt den kursen! Finns på högskolan kristianstad.
Nej, nu ska jag försöka göra någon lunch innan det bär iväg mot stallet! Idag blir det ut i skogen i solen med Rosen och Johanna :).
Micaela

gårdagen
2011-03-11 / 11:51:16 / Allmänt

Igår fick jag trevligt sällskap av Johanna här hemma, och jag fick efter några om och men klar kompletteringarna på Duggan och skickade in den. Super! Vi var såklart tvugna att äta massa onyttigheter också, popcorn och chokladbollar blev det, haha.
Åkte till stallet sen och hoppade lite på banan med Liptus, han var skitdryg i början. Bet sig fast och var skitstel och förbannad, sparkade och hoppade. Men så fort han fick komma igång och galoppera lite blev han mjuk och fin. Hoppade studs på böjt spår, och sen lite enkelhinder längs "fyrkantspåret", ett på varje långsida och ett på en kortsida och bara flöt på runt. Var lite si och så med avståndsbedömningen, men men. Han tyckte det var skitkul, och jag tror det var nyttigt med lite gymnastikhoppning för honom, han såg väldigt nöjd ut iaf. Efteråt var jag både dyngsur och svettig, det vräkte ner snö! Men det var bara att byta tröja och ut med Rosen i skogen. En PIGG Rosen! Sen åkte vi in på Maxi och skulle köpa toapapper, självklart blev det godis också...
En bra dag helt enkelt :).
Micaela

snö
2011-03-09 / 18:56:32 / Dagens ridpass

Var ute med Johanna och Rosen idag, galopperade upp för berget på sjukt pigg häst. Han kändes hård och tung i början, men efter att han fick springa av sig lite så kändes han bättre och blev riktigt fin tillslut efter lite övergångar (mycket) och tempoväxlingar i galoppen, där han fick variera mellan att nästan galoppera på stället till att länga ut riktigt ordentligt. Var superfin i galoppen, och väldigt lättpåverkad, mycket sidvärts, tillslut var han riktigt mjuk. Trodde han skulle bli trött jag, men både han och Rosen hade nog gärna sprungit nerför hela berget också om dom fick :P. Jesus!
Lagomt till att vi var klara i stallet och åkte hem började det snöa, suck! Jag som satt bara för någon dag sedan och sa att jag hoppades att det inte skulle komma någon mer snö nu. VARFÖR kommer det snö när det är plusgrader? Det borde ju vara regn!

Skulle ha pluggat ikväll, men jag lyckades somna i soffan istället. Suck. Får ta tag i det ordentligt imorgon, Johanna kommer hit efter att hon varit i skolan, får hoppas jag blir lite motiverad!
Motiverad har jag iaf blivit till att komma igång med hoppträningen, åker förhoppningsvis iväg på turné på tisdag! Tro det eller ej, men jag vill tävla NU NU NU !
Tråkigt att bilderna blir så suddiga när man laddar upp dem. Bild från Leksand 2010.
Micaela

trist update
2011-03-09 / 09:43:14 / Allmänt

Igår fick Liptus nya skor, var ut på en joggingrunda i skogen först. Fick sträcka ut ryggen ordentligt och frustade av sig massor. Trodde han skulle vara någorlunda trött, men när veterinären kom stod han fortfarande och steppade i gången. Skoningen gick bra, och Liptus var helt väck efteråt så han fick stå och vakna i boxen och sen äta lunchen inne när han var pigg igen.
Efter att ha varit i stallet från morronpasset till klockan tre var jag rätt seg i skallen när jag kom hem, men var ändå tvungen att skriva på duggan tillsammans med en tjej, gick väl någorlunda. Vi är klara med två frågor nu, ska ta tag i det igen i kväll och hoppas på att vi blir klara, så jag kan börja skriva på tentan imorgon som ska in på fredag. Suck.

Idag blir det äntligen stalldag med Johanna igen, det var jättelängesen! Vi ska äta godis och förmodligen vara lika sega som vanligt.. hehe.
Johanna & Rosen i somras :).

Micaela

Point Two Air Jacket
2011-03-07 / 17:02:01 / Prylbögen

Det finns säkert fler än jag som har en häst som ibland flyger i luften, eller tror att han är en rodeohäst. Och tycker att ibland är det smart att ha säkerhetsväst men fy tusan vad obekvämt det är. Funderar på om detta påhitt kan vara något. Någon som har provat den, eller hört något bra/dåligt om den? Klicka här
Bild lånad från hooks.se
Micaela

tvätt- och diskdag
2011-03-07 / 16:47:54 / Allmänt

var det idag, tråkigt men välbehövligt. Robin stannade hemma idag med, vilket betydde att jag fick lyxlunch med hemmagjord potatisgratäng och vitlöksmarinerad fläskfilé :D. Jättegott var det. Har hunnit vara i stallet idag med, Liptus fick vila idag. Dels pga tvätten, dels pga att jag tyckte han förtjänade en vilodag. Imorgon kommer hovslagaren, och förhoppningsvis veterinären. Annars får framhovarna bli skodda så får vi ta bakhovarna när veterinären har tid. Suck och stön, men sånt är livet.
Till min stora förvåning (och glädje) behövde jag inte tvinga Malin att tävla Liptus. Så går allt enligt plan (vilket jag ska se till att det gör) så får Liptus säsongsdebutera på tävlingsbanan om bara två veckor :).
Nu ska jag åka upp till City Gross med Robin och handla betfor, blir säkert nåt annat pyssel också. Usch, farligt.
Micaela

stallkväll med mamma
2011-03-06 / 19:40:18 / Dagens ridpass

Mamma skjutsade mig till stallet idag, kul med lite sällskap. Skrittade ut en sväng i skogen, sen gick jag in på banan. Mycket öppnor och slutor, och volter och han kändes mjuk och fin. Dock lite grinig till en början, men det la sig och det kändes super mot slutet. Galoppen "satt som en smäck" som vanligt, kul! Hoppade litegranna, över ett litet hinder på volt några gånger, och vände in och gjorde byten emellan och hoppade sedan åt andra hållet några gånger osv. Och gud vad roligt han tyckte det var. Avståndsbedömningen var mycket bättre idag, när jag var lite fokuserad, och han sög verkligen tag i hindret vilket han INTE brukar göra på våran lilla ridbana. Kändes nästan som han brukar göra i ridhuset idag, vilket var roligt :).
Micaela

Duca Design
2011-03-06 / 13:20:11 / Prylbögen

Jag förstår inte varför "alla" tycker att dessa stigbyglar är så fula? Jag tycker dom är skitcoola, och vill ha allihopa :P. "Black caledonian" är mina favoriter, men de med nyckelpigor är jättesöta. Vad tycker ni om dessa?
Bilder lånade från hippson.se

Micaela



edit:
Såg precis att det fanns "beige caledonian" också, och fick genast ett par nya favoriter! :D

Sol
2011-03-06 / 12:05:44 / Dagens ridpass

Känns ju nästan som att våren har kommit på riktigt nu! Solen skiner och det är plusgrader, skönt.
I fredags kom Malin hit och sov över, vi åkte till stallet på fredageftermiddagen, och Malin red Liptus på "ridbanan". Gick jättebra,och han verkade tycka om henne faktiskt, för han höll sig i skinnet ;). De hoppade litet hinder också, och han skötte sig super. Kul! :) Funderar på om jag ska tvinga Malin att tävla honom i sommar ;), hehe..
På kvällen kikade vi på ice age 1 & 2 och Robin gjorde potatisgratäng, kotlett och nån schnitzel åt oss, gott gott.
I lördags var vi ut på en sväng i skogen, Malin red Liptus och jag red Grace. Det blåste storm, men det var inte speciellt kallt ändå i solen. Fast när solen gick i moln och vi satt och väntade på Robin som skulle hämta oss höll vi verkligen på att frysa ihjäl, usch.
Micaela

gårdagen
2011-03-04 / 12:08:58 / Dagens ridpass

Igår blev det tidig uppstigning för att åka och ta ut hästarna, så skönt med fint väder! Runt nollan och sol, superhärligt. Fixade klart stallet, sen kom Martina och red med mig. Vi galopperade upp för berget på pigga hästar. Dom fick länga ut sig ordentligt i snabb galopp, tror det uppskattades av Liptus iaf :).

På eftermiddagen åkte jag hem till Malin och red med henne, jag red Ziezo som var en pigg och glad dam med mycket energi. Roligt :). Vi mötte två tåg, och två bussar och överlevde ändå, men jag fick fruktansvärt ont i pannan av Malins hjälm, och hade prickar i pannan långt efter att jag tagit av den, aj! Sen mockade vi och åt toast, och sen kom Robin och plockade upp mig. Självklart somnade vi i soffan när vi kom hem, fast vi skulle laga god mat och så, suck. Jaja, ikväll kommer Malin hit och hälsar på, så vi får väl göra god mat ikväll istället ;). Vi ska till stallet och kika lite, och imorgon har jag tänkt ta med henne ut på en tur. Har även planer på att tvinga henne att rida Liptus en sväng på banan i eftermiddag ;). Vi får se hur dagen slutar helt enkelt! Nu ska jag röja upp lite här. Tar med kameran i eftermiddag så jag kan uppdatera med lite nya bilder.

Micaela

härligt väder!
2011-03-02 / 22:47:15 / Allmänt

Idag var det superhärligt väder ute, så jag trotsade halsen och red trots att den inte är riktigt frisk än. Men det gick bra ändå, var ju varmt! Hade planer på att ta en lugn skogstur idag, men jag blev så sugen på att rida lite längre eftersom det var så himla fint väder, och Liptus var superpigg. Så vi tog en vända upp på berget, mycket galopparbete. Han har blivit så sjukt fin i galoppen, låg mest bara på och drog förut, men nu jäklar sätter han sig på rumpan och tar i som bara den utan att jag behöver jobba som ett djur. Och fattningarna gör han bara jag vrider om höften lite, så himla underbart att känna sån stor skillnad! Blev mycket öppnor, slutor och skänkelvikning idag, i både trav och galopp. Han gick som en klocka hela vägen, jag satt mest och funderade på min egen sits, och inverkan medans han jobbade på utan bråk och tjafs. Det är sån otrolig skillnad mot hur han har varit, det är sådana här dagar man får tillbaka för allt slit! Kort och gott, en superfin dag och superglad häst :)

Senare blev det tripp till Avesta med Johanna för att kika på när John Hickey skulle rida Cary, men han hade tydligen gjort illa ryggen (John alltså), så det blev det inget av med. Men Johanna fick sig ett svenskapass i bilen, och vi kom ut på lite äventyr ;). Nu har jag och Robin precis haft besök av hans lillebrorsor som vi tittat på Harry Potter med, och käkat alldeles för mycket chips och dipp...
Bild från turen idag, vi har helt suveräna galoppbackar! Och sjöutsikt ;)

Micaela

skruvar och galna katter
2011-03-01 / 23:09:52 / Allmänt

varför blir katterna som tokiga varje gång vi kommer hem från IKEA, eller någon storhandling? Dom springer och hoppar i kartonger, leker med skruvar och klättrar ner i påsar.. Superkul tycker dom, panik tycker jag. Vi hittade iaf en fin hylla på IKEA idag, som fick följa med hem. Som vi precis fått ihop, och Robin är överlycklig för att "subwoofern" nånting, fick plats i ett av hålen.. Jaja, är han glad är jag glad. Sen blev det två speglar, som ska upp ovanför sängen, och stekpanna, värmeljus och lite småprylar. Och nu har jag ÄNTLIGEN en plan över hur jag ska göra i sovrummet, vill bara sätta igång nu på en gång!
Hittade även ett träns på Hööks, ett "reservdelsträns" ;). Världens fynd, men lädret var supermjukt och smidigt. Ska byta ut lite delar på mitt gamla dressyrträns nämnligen, är inte nöjd med det. Men nu kommer det bli superfint! Med silverstrass på pannbandet, istället för mässingnitarna som jag tröttnat på! Jag ska pyssla lite nåndag, sen kommer det säkert upp någon bild på det :). Mamma och Victoria följde med oss till Valbo idag, vilket var väldigt trevligt.
Nu ska jag försöka få Robin att sluta pilla med alla sladdar och lister och sätta på en film och mysa efter en lång dag! Dagen imorgon kommer förmodligen bli ännu längre..
Micaela

ikea
2011-03-01 / 16:23:16 / Allmänt

Tar en spontantripp till IKEA med Robin och kikar lite. Är egentligen inte ute efter nåt speciellt, men är inte riktigt nöjd med ena väggen i vardagsrummet, hoppas på att hitta något som kan styra upp den väggen. Sen behöver jag någon form av spegel till sovrummet, fruktskål, nån hylla/bokhylla av något slag till vardagsrummet.. Och sen är det ju alltid massor av saker man hittar på där som man "ABSOLUT" behöver... Vi får se hur det slutar helt enkelt. Ska springa in på Hööks en sväng också och se om jag hittar nåt kul.
Micaela

sjuk..
2011-03-01 / 13:15:04 / Allmänt

Liptus fick vila både igår och idag, jag måste försöka se till att bli frisk nu. Har varit halvsjuk hur länge som helst, och sen när jag känner mig minsta lilla frisk åker jag och rider. Sen smäller det till igen. Som det gjort nu, har nästan ingen röst kvar över huvud taget! Det är superäckligt.. Var till stallet imorse iallafall och gjorde iordning alltihop, så nu blir det vilodag hemma. Eventuellt dugga-skrivande, om jag får tag i min gruppkompis, som jag aldrig får..

Igår var jag, Malin och Robin i Borlänge för att försöka få tag i min och Malins lön, nu igen. Samma visa varenda månad, tur att vi slutat på det där skitstället. Återstår att se hur långt tid det tar denna gång att få sina pengar. Det är inte alls speciellt roligt och jag är så fruktansvärt trött på dem. Vi hann med en tripp till dollarstore och rusta iallafall, och sen följde Malin med till Biltema för expertråd till Robins idé, kan bli bra, bara han inte tagit sig vatten över huvudet. Det är alltså en sorts hylla han ska bygga, för att ha på skrivbordet med dataskärmen på, och ett "fack" under, med lucka och grejer. Sen ska han även tapetsera "hyllan" med samma tapet vi har på vårat vardagsrumsbord och i några tavlor. Det kommer nog bli riktigt snyggt om det fungerar enligt plan.
Efter Borlängerundan åkte vi och storhandlade käk, vilket är svintråkigt med nödvändigt. Sen blev det city gross för lite hästnödvändigheter, och ännu mera mat. De hade superbra priser på kött där, så åk dit om ni vill handla billigt och bra kött!
När vi var trötta och irriterade efter dumma turkar, och många affärer ringde mamma väldigt lägligt och frågade om vi ville komma dit och äta, självklart! Perfekt avslut på dagen.

Micaela

RSS 2.0